Discussiepunten van concept vergadering 16/1

Hier zijn opgenomen de discussiepunten besproken op woensdag vergadering idee van Österström, 13/1 2013. Het was een vruchtbare bijeenkomst met vele wijze woorden van een twintigtal Holmare. Nieuw op de website is dat de vorige vergadering notities zijn onder punt verzameld “Vergaderingen en notulen” (waar slechts HBU:s protocol).

 • Levensreddende Training als Thomas Aslin gehouden voor de kerst veel mensen aangetrokken en is een grote aanwinst voor de beveiliging van Holm. Kan een opleiding in de jaren.
 • De turbine voorgesteld district geld gecontroleerd op Holm bewoners van Dan Johansson. Doen in contact blijven met hen en het eens, onder andere. weg naar Nötåsen geschept. Meetmast gesloopt in februari en de bouw zal zijn van. Elk bedrijf vereniging kan wachten en we zullen zien wat organisatievorm het meest geschikt voor het platteland toelage. De restitutie wordt ongeacht de gehele wijk te profiteren.
 • Dan geïnformeerd over de situatie met Senior Home and Teacher woningen.
 • Het kost ALLEEN 30 kr voor een boodschappentas hemkördfrån ICA Liden uw servicelinjen. Meer informatie over hoe om te gaan over dit.
 • Tommie gecontroleerd met Beer Nordling – Mittland te komen en te praten over de projectleider (landelijke subsidies). Hij kon vandaag niet aanwezig zijn. Nieuwe pogingen worden gedaan.
 • Macken is permanent gesloten. Blijvend gebruik optie / huurovereenkomst moet worden onderzocht!
 • Leader-projecten besproken als een oplossing voor het aandrijven van een aantal hedendaagse projecten in gebieden bijvoorbeeld. winkel / tankstation, uitrol breedband / telefonie, bewoning (m.h.a. Heico Basten). Kort draagt ​​lokaal 30 % van de kosten en krijgt de rest van de steun verleent. 30 %-kosten kunnen worden gewaardeerd vrijwilligerswerk. Inspiratie uit projecten van anderen kan worden gevonden in netwerk voor het platteland project databank.
 • Suggesties voor mogelijke. studie of kennisverwerving van Alby en Ljustorp hoe zij lopen mack / bedrijf.
 • Leuk om een ​​nieuwe peuters familie is verhuisd naar Holm. Moeten huren door Lars-Åke Sundberg. Meer met lege huizen worden aangemoedigd om te proberen huren, blij om gezinnen met kinderen. Een goede manier om “prov-bo” en dan ev. kunnen kopen.
  Zie huizen te koop en te huur.
 • Plaats ad functies voor nieuws en kalender begonnen te gebruiken, goed!
 • Bus Tours besproken. Meer ga nu dan 2008, ondanks de kleinere populatie. Er zijn zo veel per bus naar Kovland van Indal Liden vanaf Holm. Meer senioren zijn nu Holm bus naar de stad, om te winkelen in Birsta mM. want het kost slechts 100SEK / maand (!!) voor hen om de bus rijden in de gehele gemeente. Beslis over ev. turändringar zal in onze. Grappig genoeg, de County Council wil bezuinigen 30% op bussen, terwijl de gemeente wil het openbaar vervoer te verdubbelen tot 2020. Goede ondersteuning centraal Echter, voor afgelegen gebieden en Holm. Lees meer over het pendelen Holm-Sundsvall.
  Opmerkingen of ändingsförslag op bussen / bus schema is altijd welkom onderstreept Tommie lopen route; tommie@trapatronen.se .
 • Liden Krant, ook gepubliceerd in Holm, eist meer materiaal voor verpakking en welkom meer suggesties van Holm-side.
 • Het ijs was niet bedoeld om te worden doorgespoeld in jaren, maar nu zijn ze te verzoeken rekening nog niet begonnen blozen. Er waren kinderen op de plek te gaan voordat het ijs is bevroren en nu gehouden toevoeging “skid shoes-disco” op vrijdagavond te weinig en grote!
 • Het heeft onlangs geschreven script en soundtrack in Holm voor de aankomende blockbuster film. Inspiratie is ontleend aan de prachtige omgeving hier.
  Jessica Falk is zelf betrokken bij het maken van de soundtrack.
 • Volgende Holm-bijeenkomst tijd / datum is nog niet beslist, lees hieronder.

Het maken van de volgende vergadering:
– Tommie'll controleer opnieuw met Bjorn Norling of en wanneer hij kan komen tot de volgende vergadering projectleider om te praten over leider, Vervolgens bepalen we de tijd en datum.
– Janne Vinroth check dringend met Alex als u het tankstation / pomp kan leasen tot nader order. Een eerdere bijeenkomst in de nabije toekomst kan nodig zijn op deze.
– Niklas ontmoetingen eerder geïnteresseerd, Janne, van de winkel en laat de wijk rente.
– Gunilla praten met ICA Kovland van belang Holm Hall als tak.
– Niklas lost een idee doos op Holmbygden.se waar men gemakkelijk suggesties over wat er gedaan moet worden in Holm kan schrijven.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *