Schaatsen liefhebbers isfrossar het glasachtige Holmsjön


Holmsjön trekt veel toeristen schaatsen in de winter als de omstandigheden zijn vooral goed. Hier een groep van geluk tegen Anundgård, met de kerk Holm's die majestueus rijst op uit de mist. foto: Lola Hultman

Holm Zee ongeveer 3 mil lang en nog meer water maken het vaak naar het gebied kan de beste en veiligste schaatsen zijn. In de winter heeft men uitgenodigd op veel extra fijn schaatsen dagen op de glazig ijs. De zachte winter heeft hittls slecht met sneeuw leidde hier in de buurt, evenals in de meeste Zweden. Des te beter, maar de voorwaarden voor een goede ijsbaan is geweest. Of u nu schaatsen of regelmatig griller, het is een geweldige ervaring om uit te gaan wanneer het ijs is glad.

Dit weekend Lola Hultman, van de Helling, en Jonas Modin met het bedrijf uit op een rit langs met Holmsjön. De beelden vervoert geen twijfel het gevoel van vrijheid en natuurlijke ervaring, zelfs als de tijd zou moeten worden ervaren op het terrein.

Korte adempauze voordat de actiebalk op de neiging om Anundgård.

Een duidelijke ijs van zoetwater als haalbaar is dat een schaatser wanneer vijf centimeter dik, van Friluftsfrämjandet, die een paar dagen kan duren of een week op het grote Holmsjön. Normaal gesproken, als het meer bevroor in december, duurt het meestal niet zo veel dagen voor de sneeuw komt als een brief in de mail. Dan is het dat het ijs voldoende dik, indien dit eerder tot tijd om te gaan op het hebben. Met dit jaar de zachte winter, heeft echter geen dikke isolerende laag sneeuw heeft geregeld, dus wanneer de winter kwam het in staat is om snel te bevriezen op zijn geweest toen het onder het vriespunt.


Sunset buiten Loviken begin januari. Met de snelle glijbaan in de sterke wind brengt u naar Anundgård in een half uur uur. meer 30 km / h werd gemeten met GPS.

Grote en rustige meer geschikt voor het schaatsen
Holmsjön begint normaal bevriezen ongeveer een week in december, met de kleinere meren rond het kan worden ingevroren en rijden aan het begin november,. Wanneer de sneeuw in december niet in geslaagd om te verschijnen op Holmsjön, het kan binnenkort 2-3 decimeters duidelijke ijs en toen het herhaaldelijk net over geweest “zero” de weinig sneeuw die smolt weg raakte. IJsoppervlak is dan in staat om steeds weer glanzend en mooi geworden zijn. Holmsjön die beide grote oppervlakken en niet stromend water maakt het ook geschikt voor extra langebaanschaatsen. Deze winter daarvan meer aangetrokken extra bezoekers mensen uit streken rond, maar ook lange afstand schaatsen toeristen van Stockholm en ver van de bodem Linkoping het gebied bezocht ijs.

Movie clips van de rit op Holmsjön beginnen in Lovikens avondzon.

Kijk uit! Rechte open water gevormd tussen Loviken-Drive Mountain, januari 2020.

Gebruik ijs klauwen en pas op voor per ongeluk en plaatsen waar het ijs is zwak

Hoewel het meer is geweldig en het ijs meestal dik, er reden is om een ​​beetje op hun hoede te zijn. Wanneer meer gereguleerd hydro beweegt ijs scheuren soms geheel of gedeeltelijk in en vormde een zogenaamd lead geopend, grote scheuren met hoogteverschillen of spleten waar het ijs sterk uiteen.

.

Open water buiten Sand Näsets camping!

 

Ook moet je omhoog kijkt de beken die uitmonden in, Vike bruggen in en nabij de uitlaat bij Sandnäset waarbij ice geopend of zwakkere enkele honderden meters buiten kan worden. IJs klauwen en ijs kennis wordt altijd aanbevolen! Zelfs als de omstandigheden goed zijn.

 

Zo was de temperatuur aan het begin van de winter, uit het ijs bevroor volledig rond 17/12 Tom. 10/1.

Wat was de temperatuur afgelopen nacht? Het weer pagina Holmbygden.se/vader
Is het ijs smolt? heeft gevormd “Overis”? Als het ijs opgebouwd op vanavond? Er zijn vragen die we vaak de vraag voordat je uit moet gaan. Nu is het weer pagina van district Holm bijgewerkt en toont in real time en de werkelijke temperaturen hebben de laatste tijd. De gegevens worden opgeslagen continu vanaf vandaag, 20 januari 2020.
.

Links

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *