ADVARSEL! Aros Energi erklæringer fortsette å kjøpe boliger i Holm

Idag krävs varsamhet och att man kollar upp vilka man har att göra med vid bostadsaffärer i Holm. Trots alla rubriker med Aros Energideklarationer och Johan Stendahls gamla “Skandalhus” i höst, så fortsätter företaget att försöka köpa nya bostäder i Holm. Under hösten har de omnämnts med bland annat anbudsfusk till Migrationsverket, felbehandling av egen utländsk personal, myndigheters förelägganden, försummade hyresgäster och misskötta fastigheter.

Så sent som för drygt en vecka sedan ringde Bengt Staaf till bostadsrättsföreningen i “bosetninger” vid skolan i Anundgård och ville köpa en ledig 4:en där. Det var fjerde gang på rad at Aros Energi erklæringer prøvde å komme over i leiligheten gjennom forskjellige personer. Tidligere i høst har forsøkt å kjøpe den av Fredrik Wedelstam som var administrerende direktør for bare en uke (!) og “Pär Karlsson”, et alias Johan Stendahl sies å later til å være. når brf:Holm og en bobestyrer Castor mistanke om uregelmessigheter, kunne ikke få et klart svar, og det var stadig mistenkelige omstendigheter, valgte de ikke å selge til dem. Så det var denne gangen, og spørsmålet om hvorvidt det aktuelle Aros Energi erklæringer var kjøper og formålet med leiligheten kjøpet, fløt det igjen på svarene.

Like uklart fortalt at det var i slutten av august, da HBU kontaktet Bengt Staaf om strømbrudd i sin (Li kone og far-i-Bernts) eiendom “Pensionärshemmet”. Det var da en ukjent person som ikke kunne bli navngitt som ville bli kontaktet om problemer. Aros Energi erklæringer hadde Bengt Staaf bare hørt om, selv om det bedt om leie av sine egne leietakere. Et par dager senere offenliggjordes Migrationsverket allokeringsbeslutninger for Aros Energideklarationers asyl overnatting eiendom. Et par uker senere, Bengt Staaf visedirektør i selskapet, og to måneder senere, i oktober var han i tillegg en majoritetseier i Aros Energi erklæringer (som også eier “lærerens Housing”).

Aros Energideklarationer och Bengt Staaf har trots återkommande förelägganden och skrivelser inte fullgjort sina åtaganden varken gentemot myndigheter eller sina egna hyresgäster. Brister med svartmögel och ventilation som finns har de inte gjort någonting åt. Inte heller skottas och sandas det idag vid Pensionärhemmet, vilket ägare enligt lag är skyldig att göra. Bengt Staaf är upplyst om problemen och har lovat att de skall ordnas, men trots att de äger fastigheten har ingenting hänt på hela vintern.

På dagen före julafton fick däremot den inneboende barnfamiljen i Anundgård besked av styrelseledamoten Michael Sterner om att de måste flytta ut. Företaget har återkommande försökt få ut familjen på olika sätt. I somras betalade de inte strömmen så att de blev strömlösa hemma i två (!) veckor och tvättstugan var avstängd i flera månader. Allt detta trots att företaget inte har rätt att tvinga ut familjen, då de har så kallad besittningsrätt och juridisk rätt att få bo kvar. Till och med Johan Stendahl själv och Pia Karlsson har varit i kontakt med familjen och försökt få ut dem, trots att deinte längre har med fastigheterna att göra”.

Denna gång skyller Aros Energideklarationer på ett föreläggande från Miljökontoret att bl.a. byta ut fönster i familjens bostad och då passar de återigen på försöka tvinga barnfamiljen att flytta ut. Renoveringar som går att göra utan att man flyttar ut.

Ny VD för Aros Energideklarationer”, “Hus får säljförbud”, “Stendahl i rätten
Läs relaterade nyheter i annan media senaste månaden.

.
Lägenheten på Nybyggena valde bostadsrättsföreningen istället att sälja till en småbarnsfamilj som flyttar till Holm i dagarna. Varmt välkomna till Holm!

Legg igjen en kommentar

Din epostadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *