Ny sjanse til å bli forsterket nabo 7/12!

OBS! Varsle kondolanser til thomas.aslin@sundsvall.se
(hvis du ikke allerede har gjort det via HBU)

Ta sjansen på mandag. 18 (sted vil bli annonsert senere) kommer trening for å bli en såkalt Amplify nabo. Etter trening, kan du i en ulykke i Holm motta en SMS direkte fra SOS operatør. Du har ingen konkrete forpliktelser eller rettigheter til dette, men hvis du er i stand til og hjelpe! Som faktisk kan gjøre forskjellen på om dine slektninger, nabo eller noen andre i nærheten for å overleve!

Siden starten av prosjektet 2013 det har vært 11 alarm i Holm og nesten alt av det har vært frivillige før ambulanse og nødetatene. Imidlertid vil vi trenger å være mer i Holm distriktet, og helst med litt spredning rundt Holmsjön. I dagens situasjon er slik. ingen på sørsiden av Holmsjön eller Vike, Loviken, Sandnäset, Kväcklingen, Österström og Helling. Kjenner du noen andre du tror kan være interessert og egnet. Fortell dem!

Opplæringen er organisert ved Medelpads Rescue Association og er gratis. Holm, sammen med et par andre steder i Medelpad alene i Sverige som kan varsles umiddelbart på denne måten ved ulike ulykker.

opplæringen omfatter:

  • Merke
  • Avhending trafikkulykke
  • drukning hendelser
  • Hjerte- & Resuscitation med AED

Ofte de enkleste handlingene viktige – det viktigste er gjort raskt. Dette gjør systemet så viktig akkurat Holm p.g.a. at i en ulykke vanligvis handler om. 20-60 minutter fra nærmeste ambulanse og redningstjeneste.

VISSTE DU AT HOLM har sine egne defibrillatorer!?
Les mer og se historien på Forsterket nabo på holmbygden.se/akut (funnet lett gjennom “” på toppen av hjemmesiden).

Kontakt med spørsmål:
Medelpads Rescue Association
Thomas Åslin, Branninspektør / Indre Chain
070-191 04 99
thomas.aslin@sundsvall.se
www.raddning.info

Les mer om prosjektet (fr. 2012), KLIKK HER.

Folk i distriktene kan ikke nådd samme nivå av beskyttelse mot ulykker som folk i urbane områder. Kommunens innbyggere skal ha "lik beskyttelse" mot ulykker og dette prosjektet har til hensikt å bedre nå dette målet.

1.1 bakgrunn
Distriktene har mindre beskyttelse mot ulykker enn urbane områder der det er stor- og nøds krefter basert på områder med høyere befolkningstetthet. Uten mer forebygging og muliggjør det sivile samfunnets evne til første innsatsen så ikke nådd deler av lov om forebygging av ulykker.

Mål
Bedre beskyttelse mot ulykker på landsbygda gjennom støtte til den enkelte.

1.2 Projektmål

  1. Utvikle et konsept for beskyttelse mot ulykker i landlige. Konseptet hviler på å kjenne de mest pinlige ulykker i landlige og tiltak (rådgivning, informasjon, tilsyn etc.) å redusere og håndtere disse. Present konseptet idé for styring MRF innen oktober 2012.
  2. Søker kanaler derved utdannelse og informasjonen kan brukes systematisk, og gjennom disse finne folk som ønsker å være lokale "sikkerhetsfolk" (vurdere navnet for disse menneskene). Antallet avhenger av interessen og størrelsen på samfunnet
  3. I løpet av oktober-desember 2012, gjennomføre piloter på konseptet minimum 3-5 lokalsamfunn i urbane områder i distriktene.
  4. Januar-februar 2013, evaluere prosjektet og dets evne til å utvikle arbeidet til en varig prosess med MRF og FIP fra kommunalt ansatte kan full beskyttelse mot ulykker. Evalueringen bør også inkludere muligheten for SMS alarmer eller lignende som kan sendes til "sikkerhetsfolk", samt muligheter til å introdusere flere steder etter er avtalt krav kriterier (f.eks 30 Mitt bidrag til det lokale brannvesenet). Arbeidet er samlet i rapporten og presentert for ledergruppen MRF i februar 2013.

Legg igjen en kommentar

Din epostadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *