Bedre sjanse for å overleve en ulykke i Holm takket være frivillige!

Thomas Åslin viste HLR på menighetshuset.
Thomas Åslin fra Västbyn viser hjerte-lungeredning på menighetshuset.

Denne uken holdt en ny treningsmulighet for både gamle og nye frivillige i prosjektet Styrking nabo. Interessen var flott å være i stand til å hjelpe medmennesker i en nødssituasjon, og det var mange nye frivillige Holmbor. De kan hvis de har mulighet og er i nærheten hjelp i en ulykke i Holm. Gitt at kjøre-tiden av ambulanse- og redningstjeneste er lang, kan det være avgjørende. I et eksempel. en hjertestans reduserer sjansene for overlevelse av 10% per minut. Men hvis en redningsforsøk med HLR og AED begynne innen 3 Mine sjanser kan være hel 70% for å overleve.


Slik fungerer det?

Når noen ringer 112 og alarm operatøren klassifiserer ulykken som en trafikkulykke, merke, drukning eller mistenkt hjertestans i løpet av Holms “larmområde” automatisk sende en tekstmelding ut til frivillige. Disse kan da hvis de er i stand til å gjøre en første innsats (ikke obligatorisk). området er 15 km fra Holm kirke, men kan endres slik at den blir forlenget eller avhengig av deltakerens mobiltelefonen er.

Mang Rann oppmøte på menighetshuset.Forsterkes nabo?
Les mer og se historien på Forsterket nabo og melde din interesse her hvis du ønsker å bli et menneske som blir forsterket i Holm.
holmbygden.se/akut

Legg igjen en kommentar

Din epostadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *