Telekommunikasjon Station Anundgård fastsatt – Ser tilbake på tallet gått

Anund Manor eksisterende telefonsentral

Telekommunikasjon Station Anundgård har nå en "best før dato". Som en del av utfasing av kobbernettet over hele landet har nå Telia besluttet å ta stasjonen ut av tjeneste etter 100 år i aktiv tjeneste. Nedleggelsen påvirker alle abonnenter som har et hjem abonnement via telefonkontakt, enten Telia eller en annen operatør.

år 2012 det ble annonsert at Telia ville sette ned telefonstasjonen i Loviken. Nå er telekommunikasjon stasjonen i Anundgård som deretter har sett sine beste dager. Som andre alternativer for kommunikasjon enn gjennom den gamle kobbernettet har tatt over mer-og-mer så hold Telia-konsernet i noen år nå i ferd med å demontere alle de gamle telefonsentralene som ikke lenger anses som lønnsomt. Anundgård Stasjonen vil være stengt for godt 2018-04-03.

nye muligheter, inkludert Holm Fiber
For de som i dag har et hjem telefon via kobbernettet som du ønsker å holde det ulike alternativer. Hvis du kommer til å få fiber installeres gjennom "Holm Fiber" (Obs! Rapporter her!) slik at du kan bruke ut av enhver operatør å velge Servanet (som vil bygge fibernett sammen med Holm Fiber).

Et alternativ til å ha hjemmetelefoni over fiber, det med “hjemmetelefoni via mobilnettet”. På sin hjemmeside, Telia hånd generell informasjon med spørsmål og svar REFERANSE nedleggelse ("Future Networks") og sine egne avtaler Hvis du velger å bo (eller registrer deg) Telia.

ellers Telekområdgivarna en carrier-nøytral kundeservice som kan bidra til å sortere ut ting og hva du bør vurdere før du kjøper abonnement.

 

Anund Farm første telefonsentralen var i denne bygningen, som for noen år også plassert en virksomhet.

Historien om telefonsentralene i Anundgård
Den første manuelle telefonsentralen jeg Anundgård bygget på slutten av 1910. Stasjonen var da 50 meter øst for dagens telefonsentral (ligger 700m øst for kirken). Stationsbeteckningen på den tiden var "Östbyn", Også faste lav stasjon i Anundgård. Den "manuelle skift" ble gitt stor grad av Holm egen ledsager, Maria "Maja" Hjerpe (Født Viklund, 1912).

rundt 1920 Når telefoni Holm var i sin spede begynnelse, var det, var det Maja sin fosterfar Pelle Haglund som gjorde switch, men allerede 13 år gammel, var Maia som måtte ta over driften. Hun tok vare på de manuelle girskift i Holm til første automatiske stasjonen og de mer moderne telefon enheter med dial overtok oppgaven med Holm, i midten av 60-tallet.

Illustrasjon av en vekslingsstasjon 40 st abonnenter så på dette tidspunktet. Identisk med Manor, Anund første gir så.

Før automatisering jobbet det slik at når du ønsket å ringe overalt fikk du først begynner å spy telefonen og løfter av røret. Siden svarte Maja "Anundgård" i den andre enden, og deretter måtte be om å bli koblet til. Kan være at det kan også skje for å høre en og annen sladder på bygda gjennom denne jobben.

Bildet T. V. sett en av Maja ansettelseskontrakt gjennom årene, "Kontrakt om forvaltning av utveksling stasjon med samtalen enhet for publikum og telegrammer ekspedisjon" fra 1935. Det blant annet at stasjonen vil være åpen söckendagar (hverdager) ved 8-20. Utenom disse tidene måtte du se etter andre former for kommunikasjon hvis du ønsket å få tak i noen. På søndager, ble stasjonen stengt for morgengudstjenesten på 10-13 og for søndagsmiddagen på 16-18. Videre kan bildene under ser du at godtgjørelsen for arbeidet som direktør for telekommunikasjon stasjonen var 40 SEK / år og abonnementer. Og i henhold til "telefon" som antall abonnenter i 1935 som 15 st, som vil være en månedslønn på knappe 50 kr.

 

(Klikk på bildene for å forstørre)

 

 

For de som ikke har en telefon hjemme, så det gikk også besøke koblings kontoret hvis du ønsker å ringe. På vei ut måtte du betale ved å forlate 15 mynt i svart pistol som vist på bildet nedenfor. Det samme bildet sees også en bok om den svenske stasjonen registrerer datert år 1919. på side 120 finner vi "Östbyn".

 

Maja levde i det første telefon kontoret livet. På slutten av det 40. århundre bygget en nyere manuell sentralbord 100m øst. I dag er hennes datter som bor i den eldste telestasjonen, mens hennes sønn bor i den nest eldste.

Anund Manor andre svitsjesenter. Bak vinduet til høyre var den manuelle giret, rommet igjen av den, kan du ringe hvis du hadde din egen telefon hjemme

På midten av 60-tallet ble det bygget Holm første automatiske telefonsentral (Bygningen eksisterer ikke lenger), denne gang i mellom de to nevnte. På begynnelsen av 80-tallet ble bygget i telestasjonen brukes til i dag. På midten / slutten av 90-tallet, lenge før YouTube, Facebook og Google så dagens lys, det var gjennom telefonstasjonen så mange Holmbor hadde sin første kontakt med Internett.

Oftest hadde den stasjonære datamaskinen en inne “56 kbit-modem” som igjen var koblet til en telefonkontakt. Og den nåde som er så plukket opp telefonen mens du sitter og venter fem minutter for en webside kan lastes opp! Kanskje gikk den første e-post Anund Farm sentralen?

Dessverre for Holm beboere, så aldri fikk stasjonen skal oppgraderes med mye raskere ADSL-teknologi Lansert i begynnelsen av 00-tallet, når hverken Telia eller en hvilken som helst annen operatør anses det verdt. høst 2005 var et slep fra lysbilde til Anundgård skole og deretter ble også spurt Anundgårdsbor om de var interessert i å bli med, hvorav ca 15 husstander gjorde. Noen år senere, selv mobile 3G-teknologi, noe som betydde at de fleste mennesker forlatt sine gamle oppringt Internett-tilkoblinger via telefonkontakt.

etter nesten 40 års tjeneste vil Anund Farm siste telefonstasjonen for å bli nedlagt

Det ville i dag være mange år siden noen sist surfet med en "56 kbit modem" via telefonkontakt, mens det i dagens situasjon er fortsatt rundt 40 abonnenter som bruker telefonkontakt for hjemmetelefoni ved Anundgård stasjon.

 

 

Relaterte lenker
beslutninger i desember 2016: Innvilget støtte for fiber til Holm! Holmbygden.se
www.holmbygden.se/2016/12/15/beslut-fiber-till-holm/

Holm Fiber Economic Association. Registrer deg her!
www.holmbygden.se/foreningar/holm-fiber/

Les mer om stenging / "fremtid nettverk". Telia.se
www.telia.se/framtidensnat

4G-mester til Holmbygden! Holmbygden.se
www.holmbygden.se/2015/03/23/4g-till-holmbygden

Endringer i telekommunikasjons- og bredbåndsnett, Innlegg & tele~~POS=TRUNC
www.pts.se/sv/Privat/Telefoni/Fast-telefoni/Forandringar-i-tele–og-bredbandsnaten

Telia remove fasttelefoni i Loviken 2012, Holmbygden.se
www.holmbygden.se/2012/12/05/telia-tar-bort-fast-telefoni/

Legg igjen en kommentar

Din epostadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *