Svenolov lyser hans kullmile i dag!


I dag er en av de bedre piknik reisemål Kväcklingssjön i Holm på 14:00. Det er nemlig Sven Olovs klar til å tenne Medelpads og kanskje Sveriges eneste klar til å starte kullmile! Det var i fjor at den gamle og kloke Sven Olov Ytterbom fra Östbyn gang med sitt prosjekt – Å lage din egen kullmile. Nå er det endelig ferdig og Sven-Olov har flyttet ut i skogen hytte for å vokte når det setter fyr i dag. Et utmerket reisemål for dagen. Ta med piknikkurv, møte Svenolov og få en smak av historie.

Kolmilor gjort raskere å produsere trekull smidd botemidler. Ved en oksygenmangelfull forbrenning av trevirke, omsluttet ved å inkludere gran og malt kull blir dannet. Trikset er å holde en moderat forbrenning, slik at Milan ikke ta fyr og gå opp i røyk. Noe som skjedde på et tilsvarende forsøk for noen år siden i Sula.

Finn Kväcklingssjön
Skru opp Lillsjön i Östbyn. Deretter passerer Lillsjön få kilometer, slik at du kan finne ovnen vi Kväcklingssjöns snuoperasjon.
Kart link her.

Legg igjen en kommentar

Din epostadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *