Svårvallat para Indal-Liden em Vasan


Det blev en snöplig och något oväntad upplösning för Indals-Lidens bidrag till Vasaloppet. Två utav klubbens åkare fick nämligen erkänna sig besegrade den mäktiga bansträckningen. Det svängande vädret med hård blåst natten innan loppet gav ett oförutsägbart skidföre p.g.a. den sugande drivsnön som lade sig i spåren. “Det var som att åka med en drickflaska som fastnat under skidorna“, uppger en utav åkarna. Både Jonas Modin och Max Wikholm valde att bryta den mastiga 90 km bansträckningen. Mellersta sonen tog tillfället i akt och kunde för första (och kanske sista) gången skida före Vasaloppserfarne förhandsfavoriten, numera riks-TV-kändisen och fadern över mållinjen i Mora. Jenny Modin och och Mikael Broman tillryggalade slutligen heroiska insatser med tio respektive tolv timmar i dalaskogarna med målgång i mörkret.
Se kort intervju från SVT med Max Wikholm (efter ca. 1:30 me), intervjuad av Jenny Modin från Liden som både jobbade och skidade under Vasaloppsveckan.

Tid Placering Namn
07:18:04 5665
Wikholm, Niklas Se målgång (48:05 me)
10:03:02 1266 Modin, Jenny Se målgång (33:01 me) med helikopterstavsnurr… =)
11:58:53 12026 Broman, Mikael Se målgång (28:53 me)
DNF Wikholm, Max (2527 innan brytning vid Mångsbodarna)
DNF Modin, Jonas (6162 innan brytning vid Risberg)
Mellantider kan ses på länkarna ovan.

Deixe uma resposta

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios são marcados *