Vtákov a ďalších živočíchov v Holm?

Jag är nypensionerad lärare. Efter ett ”kollosalsocialt” arbetsliv under 40 år i stan har vi lämnat stadsboendet till förmån för Holmnaturen på heltid. Bostadsfastigheten ligger ”på skogen” ett stenkast från Navarns nordvästra strand, bredvid den framlidne SCA-skogsmannen Willis Bylunds fritidshus. Här är det trafikkaos om det passerar mer än två bilar i timmen. Inga ljud- eller ljusföroreningar som i stan, om inte storlommens och korpens ljud räknas som ”förorenande” förstås. Människotätheten inom de närmaste kvadratkilometrarna är i stort sett noll vintertid, förutom oss. Men fåglar, andra djur och växter är miljoners… Kan det bli bättre!

Här ska vi nu leva fram till dess att vi inte längre är kapabla att skotta snö, hugga ved, gräva, bygga, odla, åka skidor, gå i skogen, fiska, köra bil, laga mat…

Fågel vid Navarn.Pensioneringen innebär att jag kan ägna mig mera åt mina naturintressen. Främst fåglar, som jag ”hållit på med” i 50 rok. Området är relativt okänt när det gäller fåglar, växter och däggdjur i största allmänhet. Jag vill få kontakt med dig som är intresserad av fåglar. Jag känner bara en till i området som har koll på fåglar och djur, Rolf Eriksson i Sunnansjö, men det måste finnas många flera. Är du en så hör av dig.

Jag önskar info från dig…
som vistas i området mellan Holm, Kovland, Indal, Cievka, Torpshammar, šokovaný:

  • Dina intressanta fågelobservationer i området, z 30 år tillbaka till nu.
  • Om du har fågelfrågor som du skulle vilja ha hjälp med (artbestämning, vilken fågel som sjunger/låter, holkbygge, häckningar mm). Jag hör av mig och/eller besöker dig om du vill. Jag kommer att rapportera observationerna vidare till Artportalen (databank för fåglar, däggdjur, växter, insekter, fisk, reptiler), som samlar observationer från hela Sverige.

Intressanta fåglar?
Rovfåglar och ugglor. Dessa ska behandlas med sekretess och vi måste vara försiktiga med att sprida info om dem alltför mycket. Eftersom sorkarna i området kraschade i april-maj 2015 så har sorkberoende rovfåglar häckat sparsamt. Zdá sa, že je tu stále nedostatok hrabošov v našej krajine (november).
nohavičky, husi, rybárske topánky, skogshönsfåglar, rackové, Prehliadanie je zaujímavé. Bežných druhov vtákov, ktoré sa objavujú nezvyklé, napríklad nezvyčajne skoro na jar, pohybujúce sa neobvykle neskoro, hniezdia v neobvyklých miestach alebo neobvyklé dochádza.
Všetko, čo sa stane, že je v záujme. nielen vtáky. V posledných rokoch som videl vydry na 5 príležitosť, od júna Lokåsens pastviny! Samec putovať ďaleko od vody ...
Ak sa nám podarí vsadiť na čokoľvek, čo som v kontakte s botanikov, Odborníci dravec a iní, takže sa môžeme dostať odpovede na naše obavy.

Ak chcete začať s,
Peter Berglund, Nwarn.…Mám mailový kontakt: inlandsfauna@gmail.com. Hör av dig dit om du vill ha kontakt eller ring mig på 070-588 09 94. Blir vi flera så skapar vi en gemensam plattform där vi kan hålla kontakt mellan varandra, där alla kan gå in och skriva.
Sprid detta upprop till de som du tror skulle vilja vara med i nätverket!

pozdravy
Peter Berglund, Nwarn

Required

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Povinné položky sú označené *