Izjave Aros Energija vrgel ven najemniki

Aros Energideklarationer säger upp hyresgäster efter Uppdrag Gransknings reportage. Företrädare i företagets anbud till Migrationsverkets asylboenden rings upp av Östersundsposten, men ingen vill svara på frågor.

När Aros Energideklarationer i våras skickade sitt anbud till Migrationsverket för asylboende i bl. a. Holm och Tobo utanför Uppsala gjorde man det med lägenheter som det redan bor människor i. Under sommaren har man försökt få ut hyresgästerna i Holm på olika sätt. Nu försöker man göra detsamma nere i Tobo, trots att hyresgästerna har kontrakt och rätt att bo kvar.

I onsdags gjorde Uppdrag Granskning ett reportage om situationen för hyresgästerna i Tobo med mycket missförhållanden i Aros Energideklarationers bostäder. Michael Sterner på företaget säger i programmet att de skall starta en dialog och få ordning på felen. Tvärtemot en god dialog rapporterar Arbetarbladet att Aros Energideklarationer nu istället vill kasta ut hyresgäster i Tobo. Hyresgästföreningen ställer sig nu på de boendes sida.

Förfarandet att kasta ut sina hyresgäster känns igen från Holm. Marcus Hamberg som är majoritetsägare av Aros Energideklarationer kastade även ut sin äldsta hyresgäst i Holm förra året. Trots att hon bott där ända sedan kommunen ägde fastigheten, blev hon tvingad av Marus Hambergs företag Fagerhyltan att lämna sitt hem i Holm. På bara 20 dagar skulle hon vara borta.
– Jag vill inte flytta då jag bott hela mitt liv i Holm, sade hon.
20/4 2012 ST: Nu töms husen i Holm Läs mer om den hyresgästen som kastades ut.

Östersundsposten skrev också igår ett flertal artiklar om Aros Energideklarationer och ett annat företag, Firma Tea Widéen. På flera orter i grannlänet har de två företagen sökt anbud för asylboenden. Enligt ÖP saknar emellertid båda företagen hyreskontrakt och lagfart på fastigheterna för sina asylboenden, trots att de skrivit att de är ägare till Migrationsverket.

ÖP ringer Migrationsverkets verksjurist Kent Juhlén och frågar om han inte tycker det är märkligt. – “Jo, det tycker jag. Det är ju i så fall en oriktig uppgift”, svarar han. Kent Juhlén pravi, da migracije odbor preiskuje podjetja.

RIP tudi Pokliče Tea Widéen, potem pa odgovarja namesto Čaji hči Pia Karlsson iz Bracke. Pia Karlsson s telefonskim Bracke je tudi kontaktna oseba za izjave Aros energije in Bracke je le ena Pia Karlsson.
RIP vprašal, če je ona, ki je Pia Karlsson Aros Energideklarationers ponudba.
- Ne, to nisem jaz, ustreza Pia.
Kako je mogoče, da se zgodi, da ima enako ime?
- Ne morem odgovoriti, Ne vem, kaj izjave Aros energije so in ne razumem, kaj govoriš, pravi Pia Karlsson.

Pia Karlsson in nekdanji lastnik “Skandalhusen” v Holm je imel Johan Stendahl skupaj pred azil nastanitev v Hälsingland, da imam zaprli s škandalom, vključno neplačanega DDV in davka na izplačane plače.

Povezave na članke
25/11 razbitin: Migrationsverket utreder företagen
25/11 razbitin: Här vill de starta flyktingboende
25/11 razbitin: Flera turer kring asylboenden i Bräcke och Strömsund
25/11 razbitin: Vill starta asylboenden – men saknar avtal
21/11 Arbetarbladet: Hyresgäster utkastade från sina hem
20/11 SR P4 Uppland: Nastanitev na Skolvägen “Pustiš hiše bolj ali manj izgubljen” Poslušajte radijskih poročil o stanovanja, je pojasnil, da je zdravstvena tveganja.
20/11 nepremičnine novice: Uppdrag Granskning i Tierp
27/10 SR P4 Uppland: Mögel och vattenskador ska bort i Tobo

Pustite Odgovori

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena *