Kukurukurirana pfungwa Pfungwa musangano 16/1

Här är antecknade diskussionspunkter som berördes vid onsdagens idé-mötet på Österström, 13/1 2013. Det var ett givande möte med många kloka ord från ett tjugotal Holmare. Nytt på hemsidan är att tidigare mötesanteckningar har samlats under sidanMisangano uye maminitsi” (där tidigare endast HBU:s protokoll funnits).

 • Survival nokudzidziswa Thomas Åslin wakaitwa Krisimasi asati akavhomora vazhinji uye ane inopfumisa kwazvo kuchengetedzwa Holm. Aigona kuva nokudzidziswa gore rino.
 • Wind turbine aida Countryside mari bevakas för Holmborna av Dan Johansson. Unofanira kuramba uchikurukura navo uye zvinobvumirana nevamwewo. inoenda Nötåsen nefoshoro. Mätmast rivs i februari och bygget kommer bli av. Eventuell ekonomisk förening kan vänta och vi får se vilken form av organisation som passar bäst för att emottaga bygdepengen. Bidraget skall dock oavsett gynna hela bygden.
 • Dan informerade mer om läget med Pensionärshemmet och Lärarbostäderna.
 • Det kostar ENDAST 30 kr för att få en matkasse hemkördfrån ICA Liden via servicelinjen. Läs mer om hur du går tillväga här.
 • Tommie kollade med Björn NordlingMittland för att komma och prata om leaderprojekt (landsbygdsbidrag). Han kunde inte närvara idag. Nytt försök görs.
 • Macken är tillsvidare stängd. Fortsatt driftmöjlighet/arrendera skall undersökas!
 • Leader-projekt diskuterades sezvo chingapedza kutyaira muzvizhinji kuti panguva zvirongwa munzvimbo somuenzaniso. bhizimisi / Mack, kuwedzera Broadband / nvidia, achizogaramo (m.h.a. Heico Basten). Muchidimbu zvinobatsira zvekwaunogara 30 % mari uye kuwana vamwe rutsigiro dzorubatsiro. 30 %-mari inogona kukosheswa basa rokuzvipira. Inspiration nezvimwe zvirongwa zvinogona kuwanika landsbygdsnätverkets projektdatabas.
 • Suggested zvichibvira. kudzidza kana ruzivo pakuunganidza kubva Alby uye Ljustorp sei Vanomhanya peturu chiteshi / chitoro.
 • Funny kuti mutsva Nendumure mhuri yakatamira Holm. Vanofanira mubayiro Lars-Åke Sundberg. dzimba More isina vanokurudzirwa kuedza akabvarura kubuda, inzwa wakasununguka mhuri nevana. Nzira yakanaka “Zvir-kuda” zvino kana zvakakodzera. kukwanisa kutenga.
  Ona dzimba kutengeswa uye Rental.
 • Site AD zvinhu nokuti nyhet uye kalender makatanga kushandiswa, bhurezha!
 • bhazi Tours yakakurukura. More ikozvino pane kuenda 2008, kunyange zviduku vokuparidzira. It anoenda chete nhamba yokudengenyeka bhazi kuna Kovland kubva Indal Liden sezvo Holm. More vakwegura kuenda zvino Holm bhazi muguta, nokuti kunotenga muna Birsta M.M.. sezvo chete tinorasikirwa 100SEK / mwedzi (!!) för dem att åka buss inom hela kommunen. Kusarudza zvichibvira. turändringar achava wedu. Funnily zvakakwana, kuda County Council anoda kucheka shure 30% pamusoro mabhazi, ukuwo Municipality anoda nekaviri mabhazi anoenda 2020. rutsigiro Good centrally, pane kumaruwa uye Holm. Verenga zvimwe pamusoro pakufamba kuenda kwaaishanda Holm-Sundsvall.
  Comments kana ändingsförslag pamusoro mabhazi / bhazi nguva dziri dzose kugamuchira kunosimbisa Tommie kumhanya daro; tommie@trapatronen.se .
 • pepanhau Liden, rinova rakabudiswa muna Holm, kukumbira zvinhu zvakawanda kuti zvinhu uye nomufaro mamwe mazano kubva Holm peji.
 • Isen var inte tänkt att spolas i år, men nu har de ansvariga efter förfrågningar ändå börjat spola. Det var barn på plats för att åka innan isen hunnit frysa och nu anordnas dessutomskridsko-discopå fredag kväll för liten som stor!
 • Det har i dagarna skrivits manus och filmmusik i Holm för en kommande storfilm. Inspiration har kunnat hämtas från den vackra miljön här uppe.
  Jessica Falk är själv med och skapar filmmusiken.
 • Nästa Holm-mötes tid/datum är ännu inte bestämt, läs nedan.

Att göra till nästa möte:
Tommie kollar igen med Björn Norling om och när han kan komma på nästa möte leaderprojektet för att berätta om leader, därefter bestämmer vi tid och datum.
Janne Vinroth kollar snarast med Alex om det går att arrendera macken/pumpen tills vidare. Ett tidigare möte i närtid kan behövas kring detta.
Niklas stöter på tidigare intresserade, na Janne, av affärn och visar bygdens intresse.
Gunilla pratar med ICA Kovland om intresse för Holmhallen som filial.
Niklas fixar en idé-låda på Holmbygden.se där man enkelt kan skriva förslag på vad som behöver göras i Holm.

siya mhinduro

kero email havazobvumirwi ichibudiswa. Raida minda anozivikanwa *