Diskutime pikë nga takimi koncept 16/1

Här är antecknade diskussionspunkter som berördes vid onsdagens idé-mötet på Österström, 13/1 2013. Det var ett givande möte med många kloka ord från ett tjugotal Holmare. Nytt på hemsidan är att tidigare mötesanteckningar har samlats under sidanTakimet dhe minuta” (där tidigare endast HBU:s protokoll funnits).

 • Trajnimi Lifesaving si Thomas Åslin mbahet para Krishtlindjeve tërhequr shumë njerëz dhe është një fitim i madh për sigurinë e Holm. Mund të jetë një edukim në vite.
 • Turbinë propozoi para rrethit monitorohet për banorët e Holm Dan Johansson. A mbani në kontakt me ta dhe të bien dakord, ndër të tjera. Rruga për Nötåsen shoveled. Direk Matja e demoluar në shkurt dhe ndërtimi do të jetë i. Çdo shoqatë biznesi mund të presim dhe do të shohim se çfarë forme e organizimit të mirë të përshtatshme për të marrë ndihmë fshat. Rimbursimi do të përfitojnë çfarëdo lagje të tërë.
 • Dan informuar më shumë rreth situatës me Kryesore lartë dhe shtëpitë e mësuesve.
 • Kushton VETEM 30 kr për një qese shopping hemkördfrån ICA Liden servicelinjen tuaj. Mëso më shumë rreth asaj se si për të shkuar në lidhje me këtë.
 • Tommie kontrolluar me Bear Nordling – Mittland të vijnë dhe të flasin për udhëheqësin e projektit (Grantet rurale). Ai nuk mund të marrë pjesë sot. Përpjekjet e reja janë bërë.
 • Macken është e mbyllur përgjithmonë. Opsioni i vazhdueshëm Operacioni / qira duhet të hetohen!
 • Projektet Kreu diskutuar si një zgjidhje në pushtet një numër të projekteve bashkëkohore në fushat si për shembull. dyqan / stacion gazi, broadband rollout / telefonia, zënie (m.h.a. Heico Basten). Shkurtimisht kontribuon në nivel lokal 30 % e kostos dhe për të marrë pjesën tjetër të granteve mbështetëse. 30 %-kostoja mund të vlerësohen vullnetarizmit. Frymëzimi nga projektet e të tjerëve mund të gjenden në Projekti i rrjetit rural të dhënave.
 • Sugjerime për të mundur. studimi ose Përvetësimi njohuri nga Alby dhe Ljustorp si ata të drejtuar MACK / biznesi.
 • Fun për një të ri vegjël familja ka lëvizur për Holm. Duhet të marrësh me qira nga Lars-Ajk Sundberg. Më shumë me shtëpitë e zbrazëta janë të inkurajuar të provoni qera, të lumtur për familjet me fëmijë. Një mënyrë e mirë për të “prov-bo” dhe pastaj ev. në gjendje për të blerë.
  Shih shtëpitë për shitje dhe qira.
 • Site Funksionet ad për lajm dhe kalendar ka filluar të përdoret, mirë!
 • Bus Tours diskutuar. Më shumë se shkoni tani 2008, pavarësisht nga popullsi më të vogël. Nuk janë si shumë në autobus për të Kovland nga Indal Liden si nga Holm. Më të moshuarit janë tani autobus Holm në qytet, për pazar në Birsta mm. pasi ajo kushton vetëm 100SEK / muaj (!!) për ata që të hipin në autobusin në tërë komunën. Vendosë mbi ev. turändringar do të jetë në tonë. Mënyrë qesharake të mjaftueshme, Këshilli i Qarkut dëshiron për të ulur poshtë 30% në autobusë, ndërkohë që komuna dëshiron të dyfishojë transportin publik për të 2020. Mirë mbështetje nga qendra Megjithatë, për zonat e largëta dhe Holm. Lexo më shumë rreth udhëtojnë Holm-Sundsvall.
  Komente apo ändingsförslag në autobusë / orar autobusi është gjithmonë i mirëpritur nënvizon rrugë Tommie running; tommie@trapatronen.se .
 • Gazeta Liden, botuar edhe në Holm, duke kërkuar më shumë materiale për mbështjellës dhe mirëpresim sugjerimet më shumë nga Holm-ana.
 • Akull nuk ishte menduar të jetë flushed në vite, por tani ata ngarkuar për kërkesat akoma filluar t'i shtyer. Ka qenë fëmijë në vend për të shkuar përpara është e ngrirë akull dhe mbahet tani shtim “trung këpucë-disko” në natën e premte shumë pak dhe të mëdha!
 • Ajo kohët e fundit ka Skenari i shkruar dhe në fonogram Holm për filmin e ardhshëm blockbuster. Frymëzimi është marrë nga mjedisi i bukur deri këtu.
  Jessica Falk në vetvete është i përfshirë në krijimin fonogram.
 • Next Holm-Takimi kohë / data nuk është vendosur ende, lexoni më poshtë.

Marrja në takimin e ardhshëm:
– Tommie'll kontrolloni sërish me Bjorn Norling nëse dhe kur ai mund të vijnë për kreun e ardhshëm të projektit takim për të folur rreth liderit, Pastaj ne të përcaktojë datën dhe kohën.
– Janne Vinroth kontrolloni urgjentisht me Alex, nëse ju mund të me qira stacionin e gazit / pompë deri në një njoftim të mëtejshëm. Një takim i parë në të ardhmen e afërt mund të jetë e nevojshme për këtë.
– Niklas has interesuar parë, Janne, av affärn och visar bygdens intresse.
– Gunilla folur me ICA Kovland e interesit Holm Hall si degë.
– Niklas fixes një kuti ide mbi Holmbygden.se ku lehtë mund të shkruaj sugjerime mbi çfarë duhet të bëhet në Holm.

Lini një përgjigje

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *