200 azilkërkuesit Johan Stendahls “skandalhus” i Holm!?

Lajmet e fundit. updated 150916. Shih lidhje me mbulimin më të vjetër të medias në fund.
Ky është një artikull në lidhje me akomodimin e planifikuar për azil në Holm 2013. Përveç kësaj, lidhjet shtuar për shtëpitë skandalin, Johan Stendahl dhe të gjitha kompanitë e përfshira në skandalin; Håkan Larsson Bilkonsult AB, Deklaratat Aros Energjisë, Suedeze Prona trashëgimisë lokale, Fagerhyltan, Toboholm, Master Bob Collection m. fl.

15/9 SVT Västernorrland: Inga flyktingar till Holm
15/9 Sundsvall TIDNING: Inga nya flyktingförläggningar i Medelpad
15/9 SR P4: Nyheter i Västernorrland 15:30

17/8 Holmbygden.se: SVT: Pronari i ri Håkan Larsson gënjyer në televizion rreth Johan Stendahl
12/8 Suedisht Television News Västernorrland: "A është panjollë firma, ne nuk mund të bëjmë asgjë"
7/8 Suedisht Television News Västernorrland: Finansmannen kan ligga bakom boendet
6/8 Holmbygden.se: SVT: Håkan Larsson përgatit "Stendahls skandalhus" Bordi i Migracionit
6/8 Suedisht Television News Västernorrland: Asylboende åter aktuellt i skandalhusen.

23/5 Holmbygden.se: 200 azil-kërkuesit në “Stendahl Skandalhus”?

21/5 Të dy & Qira: Hyresförbud för skandalvärd

15/5 SR P4: Intervju med HBU om det planerade asylboendet dëgjoj!, Läs nyheten.
15/5 SR P4: Reportage från Anundgård och intervju med boende. dëgjoj!
15/5 Suedisht Television News Västernorrland: “Skandalhusen” på tapeten igen
13/5 Sundsvall TIDNING: Flera nya flyktingförläggningar planeras

2014:
14/11 Të dy & Qira: Benny har fått tillbaka elen – efter tre månader

19/10 SR P4 Uppland: Fastighetsägare måste åtgärda vanskötta hus i Tobo
17/10 Të dy & Qira:
Aros fälls i hyresnämnden
23/9 Të dy & Qira: Hyresnämnden på besök i Tobo

21/8 Të dy & Qira: Nuk ka strehim azil në Holm
21/8 Të dy & Qira: Inget asylboende i Tobo för Aros Energideklarationer

11/7 Të dy & Qira: Utan varmvatten sedan april

19/6 Të dy & Qira: Aros Energideklarationer krävs på 200 000 kronor i vite

22/5 Të dy & Qira: vlerat fajtor 184 000 – pjesë off

6/5 Të dy & Qira: Aros Energideklarationer hotar hyresgäster med uppsägning

1/4 Të dy & Qira: Aros Energideklarationers inspektimi nuk u miratua

12/3 SR – County News: Pa energji për një javë dëgjoj!
12/3 SR – Afternoon P4 Västernorrland: Intervistë me Shoqatën qiramarrësit dëgjoj!
13/3 SR – County News: pronarët e pronave mbyllur kabinetit dëgjoj!
13/3 Sweden Radio.se: Elen avstängd hos Benny i Anundgård
13/3 Të dy & Qira: Barnfamilj utan el i en vecka
13/3 SR – Afternoon P4 Västernorrland: Intervju med E.ON dëgjoj!
14/3 Të dy & Qira: Värden vägrar betala – nu bjuder elbolaget på ström

14/2 Të dy & Qira: Aros Energideklarationers inspektimi nuk u miratua
5/2 SVT Uppland: Vite hotar fastighetsägare spotet televizive
5/2 Të dy & Qira: Hot om vite på minst 50 000 för hyresvärd i Tobo

30/1 Të dy & Qira: Stendahl och Hyresgästföreningen möttes i rätten
23/1 Arbetarbladet: Kräver sänkt hyra för fel i lägenheter
22/1 Të dy & Qira: 32-årig kvinna ny vd för Aros Energideklarationer
21/1 Arbetarbladet: Besiktade inte felen i husen i tid
3/1 copëra: Det är min uppfattning att Johan Stendahl verkar i bakgrunden
3/1 copëra: Vill göra hyreshus till asylboende

2013:
17/12: Arbetarbladet: Säljförbud för husen
11/12 SVT Mittnytt: Regional nyheter 19:30 Shih të gjithë segmentin e punëtorëve në Holm
11/12 SVT Mittnytt: Byggarbetare lämnades kvar
11/12 SVT Mittnytt: Byggnads skarpt kritiskt
11/12 SVT Mittnytt: Svårt utreda arbetsmiljöansvaret
11/12 SR Pas tre: Raportet e mëtejshme të intervistuar Holmbor në-ta SR Pas tre (10 tim)
11/12 Kartat SR funksion: Kvarlämnade byggjobbare i Holm
11/12 SR: County News 09:30

6/12 Të dy & Qira: Aros Energideklarationer gick inte igenom besiktningen
3/12 Arbetarbladet: Bordi Suedez Migrim: “Det blir inget asylboende i Tobo
26/11 Arbetarbladet: I Tobohusen lever de på hoppet
25/11 copëra: Migrationsverket utreder företagen
25/11 copëra: Här vill de starta flyktingboende
25/11 copëra: Flera turer kring asylboenden i Bräcke och Strömsund
25/11 copëra: Vill starta asylboenden – men saknar avtal
21/11 Arbetarbladet: Hyresgäster utkastade från sina hem
20/11 SVT Debat: Skydda hyresgäster mot ansvarslösa värdar
20/11 SVT Misionet Rishikimi: Hyresgästerna i Tobo kämpar för åtgärder
20/11 SR P4 Uppland: Akomodimi në Skolvägen “Ju lënë shtëpitë në mëshirë të fatit”
20/11 prona News: Uppdrag Granskning i Tierp
20/11 Të dy & Qira: Skandalhusen i Tobo i Uppdrag granskning
19/11 Arbetarbladet: Mögel och fukt i slitna Tobohus
14/11 Të dy & Qira: Migrationsverket granskar Aros Energideklarationer närmare
12/11 Holmbygden.se: Bordi i Migracionit komentoi "shtëpi skandal" në raportet e lajmeve
12/11 Holmbygden.se: SVT Mittnytt: Allt fler frågetecken i Holm
11/11 Holmbygden.se: Bordi Suedez Migrim: Nuk ka strehim azili "shtëpi skandal"
11/11 ST: Brister stoppar asylboende
10/11 Holmbygden.se: Marcus Hamberg mohon çdo përfshirje në deklaratat Aros Energjisë
8/11 Upplands News: Fastighetsaffärer vecka 45
7/11 Holmbygden.se: Komuna Sundsvall marrë strehim azil në Holm
7/11 ST: “Nuk ka strehim azil në Holm”
7/11 SR: Intervju med kommundirektören Stefan Söderlund (në kohë 03:19:18)
7/11 SR: County News në strehim azil në Holm (në kohë 02:12)
7/11 SR: Migrationsverket skall titta på kommunens uppgifter (vid 00:27)
27/10 SR P4 Uppland: Mögel och vattenskador ska bort i Tobo
25/10 SR:
Räddningstjänsten kritiserar asylboende i Holm
21/10 Të dy & Qira: Många frågetecken kring Aros Energideklarationer
17/10 Holmbygden.se: Energjisë deklaratat AROS nën zjarr në vende më shumë
16/10 Të dy & Qira: Aros Energideklarationer vill starta asylboende i Tobo
14/10 Holmbygden.se: I lidhjeve të reja ndërmjet AROS AB Energjisë certifikimit dhe Johan Stendahl
10/10 Holmbygden.se: AROS Energjisë certifikimit AB gënjyer Bordi i Migracionit në aplikimin.
9/10 Holmbygden.se: Media monitoron shtëpitë skandal dhe AROS Energjisë certifikimit AB.
8/10 Të dy & Qira: Dålig lönsamhet orsak till försäljning
7/10 Të dy & Qira: Fagerhyltan sålde Tobo-hus utan att informera hyresgästerna

4/10 Holmbygden.se: Bordi i Migracionit të inspektuar pronat.

19/9 Holmbygden.se:
Tani ju mund të shihni raportet hetimore SVT-së për energjinë deklaratave AROS poshtë.
17/9 Holmbygden.se: 156 azil-kërkuesit në “skandalhusen” i Holm!?
16/9 SR: Migrimi Bordi shqyrton pronësinë prapa asyboende planifikuar në Anundgård
16/9 Dagbladet: Këshilli Suedez i Migracionit është duke hetuar pronarin e skandalit shtëpi
12/9 Bordi Suedez Migrim Vendimi Award apeluar
Shiko më shumë lidhje me mbulimin më të vjetër të medias në fund të faqes.


.

156 azilkërkuesit “shtëpi Skandali në Holm!?


HBU u shfaq në radio këtë javë (dëgjoni poshtë) dhe iu përgjigj pyetjeve në lidhje me Strehimi propozuar për azil në Holm. Edhe Tenants ishin nga dhe konfirmoi se kriminel i njëjtë i cili më parë ka qenë prapa pronave në Holm ende pretendon të jetë pas tyre. Pronarët janë ftuar, por nuk ka marrë pjesë.

156 azil-kërkuesit në Holm në vendimet e Bordit të Migracionit alokimit
Javën e kaluar ka pasur shumë turne përreth Holm akomodimit planifikuar për azil. Origjina është Bordi i Migracionit Vendimet e ndarjes den 27/8 per furnizimin e Strukturë për banim të përkohshëm. Kompani AROS Energjisë certifikimit AB ka qenë e ka miratuar (Lexoni kriteret) për një ftesë në vend 156 Holm azil kërkuesit në të ashtuquajturat “Shtëpi Lartë” dhe “Rezidencat e mësuesve”. Dije ev. vendosja e refugjatëve në strehim të tilla në Suedi Holm qëndron në vijë të parë, kur ishte e qartë se oferta më e lirë në 87.50 SEK. Ne kemi provuar për të mbledhur çfarë është thënë në lidhje me pronat dhe azilit Strehimi.
9/9 -13 ST: Lexo artikullin “Shtëpi të vjetër në mes të”.

A është kjo e përshtatshme?!
HBU është përpjekur për të marrë një pasqyrë të asaj që banorët Holm mendoni rreth saj. Më shumë që duan të shtoni pikëpamjet e tyre ose të angazhohen në një mënyrë ose në një tjetër i mirëpritur. Nga ajo që kemi dëgjuar deri më tani, ne kemi arritur në përfundimin se ajo nuk është e përshtatshme për disa arsye.

  • Në Anundgård jetojnë rreth 100 njerëz. Numri i azilkërkuesve do të më shumë se dyfishin e popullsisë dhe shumë më tepër i madh për një fshat kaq të vogël për të menaxhuar. Njerëzit të cilët vijnë nga një të shkatërruar nga lufta ka nevojë të madhe për ndihmë. Ndihmoni të zhdukur në Holm dhe infrastruktura është e varfër. Ato nuk mund të blejnë ushqime në nivel lokal. Forma e akomodimit të përkohshëm me qarkullimin e njerëzve të reja gjithashtu do të pengojë integrimin në fshatin.
  • Është e vështirë për të parë se si për të përmbushur Kërkesat e migrimit të Bordit që një maksimum prej katër (4) shtretër për të rriturit të jenë vendosur nga shumëfishtë, dhe secili të ketë pakten 5 m² të hapësirës që jetojnë në dhomë gjumi. Llogaritjet nuk shtoni deri kur shumë prej apartamenteve kanë dhoma shumë të vogla.
  • Ne kemi parë se si pronat ardhshëm keqpërdorur dhe sot ata kanë nevojë të madhe për renovim. Dëmtimi Ujit, Mungesa thyer element i sobë dhe frigorifer janë disa shembuj. Zejtarët bërë punë nuk është paguar për punët e tyre dhe pronari dyshohet figurë në sfond ka qenë i dënuar për një sërë krimesh. Si në fund të pranverës 2013 Ndalohet pronat e Inspektimit Bordit të Migracionit.
  • Qiramarrësit janë lënë pas dore dhe kanë qenë të abuzuar gjatë viteve dhe tani nuk marrin kujdesin pronari e qiramarrësve të tyre. Shtatë familje me mbi 20 fëmijët kanë pasur për të lënë rrethit, e cila goditi shkollën tonë të vështirë. Sot, energjia elektrike është ende jashtë në disa zona banorët kanë të drejtë të. Rreziku është edhe më i madh se aplikanti do të jetë keqpërdorur, ndërsa pronarët fitojnë shuma të mëdha parash, si 5 milionë dollarë në vit (87,5 £ per person / Dygnet x 365 = 4 982 250 kr).

Dëgjoni HBU në Morning P4
Dëgjoni histori rreth azilit strehim në Holm me Tulla Maja, Ann dhe Niklas në mëngjes P4. Pjesëmarrësit janë përfaqësues të Bordit të Migracionit Suedisë dhe qiramarrësit. Kryetar i Holm Appliance Zhvillimi Tulla-Maja dhe Niklas P4 Morning.Niklas Wikholm përgjigjem se si banorët e Holm në kërkim në zhvillimin dhe qiraxhiut aktual në shtëpinë lartë shpjeguar situatën e strehimit në sot.
Energjisë deklaratat AROS u ftuan, por do ej kontribuar.
Reportazh rreth Holm pas 02:13:40-02:56:00 (Përgjigje pyetjeve HBU; 02:21:00).

Joperformuese pasurive të patundshme – atëherë dhe tani
ndërprerjet e energjisë në p.g.a pronës. pronari i pronës nuk paguan faturën elektrike (foto: SR / Anna AHLSTROM), Pronat kanë qenë më afër dhjetë vjet keqmenaxhuar dhe shumë familje që jetonin në to kanë qenë të detyruar për të lëvizur nga Holm duhur. e problemeve me pronat dhe trajtimi. Pronarët e tanishme AROS Energjisë certifikimit pretendon se ka marrë përsipër këtë gusht 2013, por ata nuk e kanë informuar edhe për çdo ndryshim të pronësisë së pandarë. Ata nuk janë të regjistruar si pronarë të regjistrit të tokës. Kompania e re ka arritur tashmë të lënë pas dore qiramarrësit e tyre aktuale në Anundgård dhe le të jenë pa energji elektrike në shtëpi për dy javë për shkak. faturat e papaguara kompanisë. Megjithatë, pjesë të zonave pa energji elektrike. Larja e makinës është ende pa energji sot, atëherë tetë javë.

Dëgjoni Music Radio këtu..
Dëgjoni kur qiramarrësi një turne i akomodimit të planifikuar.
qiramarrës: “Vi har varit utan el i sju veckor” (2:25 s)
.
.
9/9: Lexo artikullin sr-së në lidhje me akomodimin dhe të dëgjojnë për historinë në vend me qiramarrësit.
14/6 2009 ST: Një ish-qiramarrës i cili kishte pasur mjaft shkroi një letër rr.

Një tjetër pronar “pas kontrolleve” sesa në letër – Johan Stendahl
Gjatë pronat decenniumet e fundit kanë qenë në pronësi nga disa kompani të ndryshme në letër, por me probleme të ngjashme të përsëritura dhe i njëjti njeri “pas kontrolleve”. Kjo, sipas SVT si më parë vuri në dukje pronari i vërtetë i cili Johan Stendahl. SVT thotë se ai është i pranishëm në një gamë të gjerë të vendimeve. Çdo gjë nga krimi të rëndë ekonomike për sulmin dhe kujdestarinë e fëmijëve. Kohët e fundit, ai u dënua me 6 muaj, duke përfshirë sulmin dhe kërcënimet e paligjshme. Në Të dy & Qira Ai është në listën e zezë dhe e quajti një nga pronarët më të këqija të Suedisë. Tenants thonë se Johan Stendahl në bisedime me ta në muajin gusht, këtë herë tha për të përfaqësuar pronarët e pronave në Holm.
10/9 Dagbladet: Lexo më “Pronësia e dyshimtë” rreth shesheve të ndërtimit.
Lexoni më tepër rreth Johan Stendahl në shtëpi & Qira

SVT përfshirja uppmärsammar në disa shtëpi dhe biznese disa
Reportage i SVT.
SVT shqyrton kompanisë AROS Energjisë tenderin certifikimit AB kërkuar në Holm.
.
Shih clips të reportazhit në dritaren e më poshtë. Shiko të gjithë elementin e AROS Energjisë. këtu (5 tim).

Komuna Head Bracke në blogun e tij vuri në dukje se deklaratat Aros Energjisë qenë gjithashtu duke punuar me ta. Në BRACKE ata kanë kërkuar oferta për refugjatët në shtëpi ashtuquajtura. Björknäsgården. Problemi i vetëm është se ata nuk zotërojnë ose kanë pronë qasje. Ka edhe lidh në një tjetër kompani të quajtur “Kompania Widéen Tea“. Çuditërisht, themeloi këtë kompani 31/7 dhe datën e mbylljes së tenderit ishte 24/6. Ata duket se kanë dorëzuar aplikacionet për tenderin e Bordit të Migracionit para se të ekzistonte. Kjo kompani ka kërkuar tendera për një pronë komunale në pronësi të quajtur Bracke “Elevhemmet” (Western Kungsvägen 61 Bracke).
10/9 SVT Mittnytt: Ajo e tërë (5 tim) element i aro Energjisë. – “Lëmsh rreth strehimit të azilit”.
10/9 SVT Lajme: Lexuar në lidhje me Hank në SVT News.
30/8 Drejtori Komunal: Bengt blog Flykts rreth deklaratave të Energjisë AROS dhe Tea Wideen.
31/8 LT Jämtland: Komuna ushtruar mbi 320 nya asylboenden

.
Lidhje me nenet e mëparshme, radio- dhe spote televizive rreth shtëpive skandal në Holm:
16/9 2013 SR: Migrimi Bordi shqyrton pronësinë prapa asyboende planifikuar në Anundgård
16/9 2013 Dagbladet: Këshilli Suedez i Migracionit është duke hetuar pronarin e skandalit shtëpi
12/9 2013 Bordi Suedez Migrim Vendimi Award apeluar
10/9 2013 SVT Mittnytt: Hela (5 tim) element i aro Energjisë. – “Lëmsh rreth strehimit të azilit”.
10/9 2013 SVT Mittnytt: Lëmsh rreth strehimit të azilit.
10/9 2013 SVT Mittnytt:
Hela (5 tim) inslaget; – “Lëmsh rreth strehimit të azilit”.
10/9 2013 Dagbladet: Lexo më “Pronësia e dyshimtë” rreth shesheve të ndërtimit.
9/9 2013 ST: Lexo artikullin “Shtëpi të vjetër në mes të”.
9/9: 2013 SR: Lexo artikullin sr-së në lidhje me akomodimin dhe të dëgjojnë për historinë në vend me qiramarrësit.
30/8 2013 Drejtori Komunal: Bengt Flykts blogg om Aros Energidekl. och Tea Wideen.
20/2 2013 Dagbladet:
Skandalhusen i Holm kan bli asylbostäder
20/2 2013 Dagbladet: Har skulder på 35 miljoner hos fogden
20/4 2012 ST: Nu töms husen i Holm
1/11 2011 ST: Oklart vad som händer med husen
4/8 2011 ST: Omstridda hus får ny ägare
16/1 2011 ST: Omstridda lärarbostäder övergivna.
14/6 2009 ST: Varför polisanmäler ni oss hyresgäster?
1/6 2009 SVT Lajme: Ingen tvångsförvaltning i Holm
18/5 2009: Boende i Holm vräks av hyresvärden
11/5 2009: SVT Lajme: “Kritiken är orättvis
8/5 2009 SVT Lajme: Dömd brottsling bakom skandalhusen
7/5 2009 SVT Lajme: Många fel i skandalhus
4/4 2009 SVT Lajme: Hyresgästföreningen försöker få tvångsförvaltning
3/5 2009 SVT Lajme: Vanskött hyreshus i Holm
24/3 2009 ST: Fastighetsbolag hotas av tvångsförvaltning
.

Vendimet e alokimit Bordi i Migracionit lidhur. azil strehim të përkohshëm
12/9 Bordi Suedez Migrim: Vendimi Award apeluar
30/8 Bordi Suedez Migrim: Tilldelningsbeslut fattat i upphandling av tillfälliga boenden
26/5 Bordi Suedez Migrim : Ramavtal om tillfälliga boenden, kriterier och rangordning m.m.
.

Lexoni më shumë në lidhje me pronat Stendahls dhe skandalet në qytete të tjera

Hammerdal / Bracke / Morsi, Jämtland:
1/3 2011 LT: Hyresgäster berörs i Toboholm Fastigheters konkurs

Hammerdal, Jämtland:
10/1 2010 LT: Kritiken är nonsens
10/1 2010 LT: Sålde bolaget för att bli av med problemet Stendahl
8/1 2010 LT: Svartlistade Toboholm äger flera fastigheter i länet
7/1 2010 LT: Nytt hyreshus uppstår efter LT:s artikel
5/1 2010 LT: ”Hyresvärden struntar i allt utom hyran”
5/1 2010 LT: Hyresvärden ökänd i hela landet

Tobo, Upland:
19/11 2013 Arbetarbladet: Mögel och fukt i slitna Tobohus
14/11 2013 Të dy & Qira: Migrationsverket granskar Aros Energideklarationer närmare
21/10 2013 Të dy & Qira: Många frågetecken kring Aros Energideklarationer
16/10 2013 Të dy & Qira: Aros Energideklarationer vill starta asylboende i Tobo
8/10 2013 Të dy & Qira: Dålig lönsamhet orsak till försäljning
7/10 2013 Të dy & Qira: Fagerhyltan sålde Tobo-hus utan att informera hyresgästerna
18/2 2013 Të dy & Qira: Oro för att Johan Stendahl ska komma tillbaka till Tobo
8/3 2013 Të dy & Qira: Skandalvärd tänker stämma Hem & Qira
Johan Standahl kthehet kundër tij quhet një nga pronarët më të këqija të Suedisë dhe krimit ekonomik këlysh. Sipas SVT, ai është fajtor për raste të rënda ekonomike, rrahjet dhe kërcënimet. Johan Stendahl është gjithashtu përgjegjës se taksapaguesit 30 milion.
2/3 2013 Arbetarbladet: Oro för svartlistad hyresvärd
18/2 2013 Të dy & Qira: Oro för att Johan Stendahl ska komma tillbaka till Tobo
Fagerhyltan kanë shitur një shtëpi në Tobo pa informuar qiramarrësit. Blerësi ka lidhje me pronarin famëkeq Johan Stendahl.
12/2 2013 Të dy & Qira: Skandalvärd stämmer Hyresgästföreningen på 22,5 milj. kr
sipas J. Stendahl është faji i Shoqatës qiramarrësit se kompania e tij falimentoi.
27/10 2012 Arbetarbladet: Problem i Tobohus ska fixas
Qiramarrësit në Tobo janë ankuar në lidhje me lagështirë dhe myk.

Por pronari nuk pretendon të ketë marrë ndonjë gabim të raportuara.
26/10 2012 Arbetarbladet:
Petters hus förfaller
Ata jetojnë në mesin e myk dhe ujit dëme - gjashtë vjet.
Pavarësisht nga pronari i ri vazhdon shtëpi në Tobo për shkatërrim.
24/10 2012 Të dy & Qira: Problemen fortsätter för hyresgäster i Tobo
Fagerhyltan FASTIGHETER AB mori si pronari dhe një shpresë u ndezur me qiramarrësit. The not rinovuar siç kishte premtuar… Lista e mangësive që qiramarrësit kishte për të jetuar me vitet e fundit është e gjatë. Kjo është një nga banjo ku myk në rritje në mure, dëme të ujit, dritaret plasaritur, priza thyera elektrike dhe kangjella loosened.
7/8 2011 Të dy & Qira: Det känns positivt
Qiramarrësit në Tobo janë matur kënaqur që shtëpitë duhet të merrni një pronar të ri, Fagerhyltan. Megjithatë, ata nuk ishin në dijeni se edhe i ri gjithashtu kishte lidhje të Stendahl, si më parë, Bob Master Collection dhe Toboholm.
2/8 2011 Të dy & Qira: Ny ägare till Toboholm
Të gjithë kemi gjetur sugjeron se kjo është një pronarët serioz dhe të besueshëm që zotërojnë prona të shumta sot, thotë avokati dhe besuar falimentimit Bertil Wingqvist.
1/4 2011 Të dy & Qira: Toboholm i konkurs
Ajo ndjehet e madhe deri më tani. Ne kemi marrë shpëtoj e ish-pronarit dhe menaxher i cili nuk ka marrë kujdesin e shtëpive.
11/1 2011 Të dy & Qira: Tvångsförvaltning i Tobo
Akomodimi në Skolgatan tregojnë vlerat si përfaqësuese e thyer në dhomën e magazinimit, duke zëvendësuar dyert e jashtme të dyerve pa flokët dhe të vënë pllaka në krye të rugs vjetra pabarabartë. Ata kanë qenë pa ujë të nxehtë për pesë javë dhe pa televizor kabllor që nga tetori.
22/9 Të dy & Qira: Hyresgäster i Tobo får ingen snöröjning
Allla Hem & Hyras artiklar om Stendahls fastigheter i Tobo

Njutånger, Hälsingland:
30/1 2013 Hälsingland plotë: Skräckbild från förläggningen
7/12 2012 Hälsingland plotë: Asylsökande flyttar in på Njutångersgården
9/11 2012 Hälsingland plotë: Ny ägare till Njutångersgården
8/3 2012 Hälsingland plotë: Företaget Karlskronan försatt i konkurs
20/2 2012 Hälsingland plotë: Bluffmakare kräver betalt
5/5 2011 Hälsingland plotë: Migrationsverket kan hyra Njutångersgården
“Ne do të sigurt të gjitha dokumentet është në rregull dhe të mos Johan Stendahl ka diçka të bëjë me të. Ne kemi marrë një mësim nga ajo që ka ndodhur…“.
6/4 2011 Hälsingland plotë: Hemlig rapport slår fast brister
Enti për Migrim nuk kontrolloni informata dhe pronësinë mirë. Raporti i kontrollit të brendshëm godet një vetë-kritike fiksuar në Bordin e Migracionit suedez ka dështuar në kontrollin e saj të kompanisë Karl Crown përgjegjëse për akomodimin e azilit.

15/3 2011 Hälsingland plotë: Falska uppgifter på fakturor för asylboende
Kompania prapa fermë Njutånger, Karl Crown, mund të ketë qenë fajtor edhe për evazion fiskal, mashtrimet me TVSH dhe deklarata të rreme mbi faturave të Bordit të Migracionit. Ndërkohë, Bordi i Migracionit suedez kritikuar për mos kontrollohen tani më mirë. Bordi i Migracionit suedez ka paguar afër 2,3 milion të Karl Kurorës. Paratë që kompania ka as mbivlerësuar për ose TVSH raportuar.
15/3 2011 Hälsingland plotë: Migrationsverket får kritik för bristande kontroll
8/3 2011 Hälsingland plotë: Miljonskuld efter Njutångersgårdens konkurs
Johan Stendahl e fajit për 5,6 milion: “Ne kemi qenë të nënshtruar një elstöld…”, “detyrimi tatimor janë tatimet pastër të rehatshme. Llogaria e tatimit në fakt është zero…”.
8/3 2011 Hälsingland plotë: Anställda kan åka på skattesmäll
“Karl Krona CEO Pia Karlsson: – Është shumë e çuditshme që Karl Crown nuk është i regjistruar si një punëdhënës, dhe taksat pagat ose taksat nuk janë paguar. Ajo mendon se kjo është e gjitha një keqkuptim.”
13/1 2011 Hälsingland plotë: Njutångersgården i konkurs
19/1 2011 Hälsingland plotë: Migrationsverket räknar med kritik
Zyra Kombëtare e Auditimit shqyrton Shërbimi i Imigracionit për strehim për azil të fermës Njutånger.
7/12 2010 Hälsingland plotë: Njutångersgården begärs i konkurs
7/12 2010 Hälsingland plotë: Migrationsverket säger upp avtalet
Njutånger hotele fermave dhe bujtina AB kishte borxhe të mëdha, kur Bordi i Migracionit shqyrtuar pronari. Lagerbolaget Karlskronan AB (sot korrespondon deklaratat Aros Energjisë) aktivizuar dhe tregoi asnjë numrat negative, që do të thoshte se kontrata mund të nënshkruhet.
Bordi i Migracionit duhet të vetë-kritike shkojnë nëpër rutinat e tyre: “Ajo nuk ka qenë e mundur për të gjetur se çfarë është moralisht dhe etikisht korrekte”.
23/10 2010 Hälsingland plotë: Vi vill inte teckna avtal med banditer
Bordi i Migracionit nënshkroi një marrëveshje me kurorën, Karl Johan Stendahl të Bordit.
– Ju mund të them se ne nuk duam të nënshkruajë një kontratë me banditë, sepse ajo është paratë e taksapaguesve ne jemi duke përdorur, thotë Claes Fritsch në Bordin Migrim.
– Por kjo është e njëjtë bordi. Dhe ju e dini se Johan Stendahl është i përfshirë në aktivitete?
– Ne nuk kemi asnjë marrëveshje me Johan Stendahl, pa përdorur Karl Crown. Dhe ku nuk ka numrat e kuqe apo vërejtjet. Unë mund të shkoj vetëm në faktet. Johan Stendahl nuk ndodhin atje dhe pastaj unë nuk mund të mendojnë se kjo është diçka mistike. Unë mund të shkoj vetëm në letër në dispozicion.
22/10 2010 Hälsingland plotë: En kvarts miljon i hyra
Kur Bordi i Migracionit shqyrtuar vendet e lira për të siguruar azilkërkuesit strehë kthyer Johan Stendahl të Bordit të Migracionit si përfaqësues i pronave Toboholms AB. Por, kur përshtatshmëria si pronari do të kontrollohet në mënyrë erdhi në një ndalesë.
– Menjëherë, kemi thënë se nuk është, si një agjenci qeveritare, ne nuk mund të nënshkruajë marrëveshje me ta, thotë Claes Fritsch, autoriteti i Prokurimit- dhe për të menaxhuar furnizimin e lokaleve.
– Menjëherë pas kësaj ka kontaktuar Johan na Stendahl dhe le të na tregoni se ai kishte për qëllim për të siguruar që ai madje nuk do të jetë i përfshirë në marrëveshjen. Tani ne kemi nënshkruar një marrëveshje me një kompani tjetër, Karlskronan AB, dhe ku ai nuk është me, thotë Claes Fritsch.
Thënë dhe bërë. Është Karl diademën që çdo muaj do të marrë një të katërtën e një milion korona nga Bordi i Migracionit të Suedisë në qira për objektin në Njutånger. Një strukturë që një tjetër kompani është pronar i kualifikuar ligjërisht, dhe një kompani e drejtuar nga të njëjtit njerëz që janë prapa kompanisë Imigracionit Shërbimi nuk do të nënshkruajë një marrëveshje me.

 

Lini një përgjigje

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *