shans i ri për të përforcohet afërmin 7/12!

OBS! Lajmëroni ngushëllime thomas.aslin@sundsvall.se
(në qoftë se ju nuk e kanë bërë tashmë këtë anë të HBU)

Të marrë një shans të hënën në. 18 (vendndodhja do të shpallet më vonë) trajnimit do të bëhet një të ashtuquajtur fqinji Amplify. Pas trajnimit, ju mund të në një aksident në Holm marrin një SMS direkt nga operatori SOS. Ju nuk kanë detyrime të veçanta ose të drejtat në dhe për këtë, por në qoftë se ju jeni në gjendje për të dhe për të ndihmuar! E cila në fakt mund të bëjë dallimin në nëse të afërmit tuaj, fqinj apo dikush tjetër aty pranë për të mbijetuar!

Që nga fillimi i projektit 2013 ajo ka qenë 11 alarm në Holm dhe pothuajse të gjitha ajo ka qenë vullnetarë para Ambulancës dhe emergjente shërbimeve. Megjithatë, ne do të duhet të jetë më shumë në rrethin Holm, dhe mundësisht me pak shpërndajnë rreth Holmsjön. Në situatën aktuale është e tillë. askush në anën jugore të Holmsjön ose Vike, Loviken, Sandnäset, Kväcklingen, Österström dhe prirje. A e dini se dikush tjetër ju mendoni se mund të jenë të interesuar dhe të përshtatshme. tregoni atyre!

Trajnimi është organizuar nga Shoqata Medelpads Shpëtimit dhe është i lirë. Holm, së bashku me disa vende të tjera në Medelpad vetëm në Suedi që mund të alarmuar menjëherë në këtë mënyrë në aksidente të ndryshme.

trajnimi përfshin:

  • markë
  • Asgjësimin e aksident trafiku
  • incidentet mbytja
  • zemër- & Reanimim me AED

Shpesh veprimet e thjeshta të rëndësishme – Gjëja kryesore është bërë shpejt. Kjo e bën sistemin p.g.a kaq i rëndësishëm drejtë Holm. se në një aksident zakonisht është rreth. 20-60 minuta nga të afërta Ambulancës dhe shpëtimit të shërbimeve.

A e dini se Holm ka Defibrillators e veta!?
Lexo më shumë dhe të shohim historinë në fqinjin përforcuar në holmbygden.se / akut (gjendet lehtë përmes “” në krye të faqes në shtëpi).

Kontact me pyetje:
Medelpads Rescue Association
Thomas Åslin, Fire Inspector / Inner Chain
070-191 04 99
thomas.aslin@sundsvall.se
www.raddning.info

Lexoni më shumë në lidhje me projektin (fr. 2012), CLICK HERE.

Njerëzit në zonat rurale nuk mund të arrihet të njëjtin nivel të mbrojtjes kundër aksidenteve si njerëz në zonat urbane. Qytetarët e komunës së duhet të ketë "mbrojtje të barabartë" kundër aksidenteve dhe ky projekt synon të arrijë më mirë këtë objektiv.

1.1 sfond
Zonat rurale kanë më pak mbrojtje kundër aksidenteve sesa zonat urbane ku madh- dhe forcat e emergjencës u bazuar në zonat me dendësi më të madhe të popullsisë. Pa më parandalimin dhe duke bërë të mundur aftësinë e shoqërisë civile për të bast të parë kështu që nuk ka arritur pjesë të Ligjit për Parandalimin e Aksidenteve.

objektivat
Mbrojtja më e mirë kundër aksidenteve në fshat nëpërmjet mbështetjes për individin.

1.2 Projektmål

  1. Zhvillimi i një koncepti për mbrojtje kundër aksidenteve në zonat rurale. Koncepti bazohet në njohjen e aksidenteve më të turpshme në zonat rurale dhe të masave (këshillim, informacion, Mbikëqyrja etj) për të zvogëluar dhe për të menaxhuar këto. Të pranishëm ide koncept për menaxhimin e MRF deri në tetor 2012.
  2. Duke kërkuar kanale duke edukimi dhe informacioni mund të operohet në mënyrë sistematike, dhe përmes këtyre të gjetur njerëz që duan të jenë lokale "njerëzit e sigurisë" (konsiderojnë emrin për këta njerëz). Numri varet nga interesi dhe madhësinë e komunitetit
  3. Gjatë tetor-dhjetor 2012, zbatuar pilotët në konceptin e minimale 3-5 komunitetet në zonat urbane në zonat rurale.
  4. Janar-shkurt 2013, vlerësuar projektin dhe aftësinë e tij për të zhvilluar punën në një proces të qëndrueshme të MRF dhe FIP nga të punësuarit komunalë mund të përfundojë mbrojtjen ndaj aksidenteve. Vlerësimi duhet të përfshijë mundësinë e alarmeve SMS apo si që mund të dërgohen në "popullit të sigurisë" si dhe mundësi për të futur në disa vende, pasi është rënë dakord mbi kriteret e kërkesave (p.sh. 30 Kontributi im në shërbim lokal zjarri). Puna është hartuar në raportin e paraqitur në ekipin e menaxhimit MRF shkurt e kaluar 2013.

Lini një përgjigje

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *