SVT Holm në fqinjin e projektit përforcuar


SVT’s reporter Anna Beijron hälsade på hos Olle Frisk, en av byns Förstärkta medmänniskor, och tittade på byns egeninsamlade nödutrustning.

Ikväll på SVT 1 18:33 (längre reportage) dhe 19:55 i sänds ett reportage från Holm om projektet Förstärkt medmänniska. Projektet har funnits i Holm sedan 2014 som första by i landet där frivilliga larmas vid trafikolyckor, brand, drunkning och hjärtstopp. Därefter har flera byar i Medelpad anslutits och nu finns planer hos Räddningstjänsten att utöka projektet, så att man kan få larm på andra orter än sin egen om man råkar vara i närheten.

I reportaget besöker reportern Anna Beijron Olle Frisk, som var initiativtagare till insamling av hjärtstartaren i Anundgård. Där tittar de på den och på annan nödutrustning som föreningen Holm Appliance Zhvillimi iordningställt för byborna i händelse av en olycka i området. Tillsammans med Olle Frisk intervjuas även Niklas Wikholm, som bland annat berättar om det senaste drunkningslarmet vid Sandnäset.

Är du intresserad av att läsa mer om projektet, vad man kan göra vid olycka eller anmäla ditt intresse att vara med som en Förstärkt medmänniska, lexoni më shumë këtu:
holmbygden.se / akut

Vill du stödja föreningen Holmbygdens Utveckling, som underhåller akututrustning och jobbar för byns utveckling. Bli medlem här idag!

Läs mer på SVT om kvällens reportage:
Bybor i Holm: ”Vi ställer upp och är medmänniskor”
Räddningstjänstens frivilligsatsning i glesbygd växer

Jesper Eliasson – yll i ri Revue nga Sunnansjö


Jesper si djalë periferike “Nils”. Photos: ST.

Jesper filluar me teatrin rastësisht disa vite më parë. Tani ai lulëzon si yll i ri Revue dhe një sukses në skenë në Sundsvall.

Holm-goers ndjehen kryesisht Jesper Eliasson nga bar skena Holm Vallen shtëpi në fshatin. këpucë futbolli kanë qenë skena e këpucë dhe pastaj bien e kaluar, ai lexohen me Sundsvall qytetit Revue. Tani Jesper filluar për të gjetur këmbët e tij dhe i gëzuar si ylli i ri Revue në vitin e ri Revue Eftersnack në Teatrin Koncert. Performances ende mund bileta libër dhe ata do të vazhdojë deri 3 shkurt.

Lexoni më shumë në lidhje me karrierën e teatrit e Jesper Eliasson në Sundsvall TIDNING:
12/1 -19: yll i ri Revue lulëzon në skenë - filloi me teatrin rastësisht
20/11 -18: Jesper qëndrojë në skenë për herë të parë - një epokë të re për sallonet lepurit

Biletat Book në Vitin e Ri Revue- Eftersnack këtu

Nyspårat në Anundgårdsspåret


Eve Christmas nder të ju njoftojmë se gjurmë të ndezur në Holm Vallen tani nyspårat dhe mobile ngre. Merrni mundësinë për të marrë një kthesë freskuese para se të vijë Santa! Drita elektrike është kthyer edhe në (f.n. rreth orën). Österström rrugën e duhur, megjithatë, do të marrë disa kohë para se është krah fundi p.g.a. dhe pemë dhe degët rënë dëborë.

Mbani mend, ju gjithmonë mund të gjeni raportet freshest pistë këtu Ski gjurmët Faqe. Ndiqni lidhjet, ju gjithashtu mund të abonohen për të ndjekur raportet me e-mail, kështu që ju të merrni një njoftim menjëherë, kur është fundi krah.

Gëzuar Krishtlindjet nga Zhvillimin e Qarkut Holm s!