Holm dhe Holm famulli kisha

Kisha e pranishëm u ndërtua 1903-1904. Kjo është një katedrale miniaturë, me dritare shumë të bukura Altar mesjetare dhe skulptura druri. Një kishë të ngrohtë dhe të ndritshme, projektuar nga Gustaf Hermansson në stilin neo-gotik. Kjo është arkitekti i njëjtë i cili projektoi Adolf Gustav Kishën në Sundsvall. Kisha e hershme e dokumentuar, ishte një kishë mesjetare, ndërtuar në vitin 1400 në brigjet e liqenit të Holm. Është thënë shpesh se Holm ka një kishë të re për çdo shekulli që nga e saj. Kisha që ka ekzistuar para se të ndërtuar tanishme 1790 – 1792.
Lexoni më shumë rreth Holms

Holm famulli takon pin Härnösands me kishën e tij në Anundgård (kartë, rrugë).
Kontakt: 060-910 09, Kuvendi / Indalens pastorats faqen
Kalendar: Këtu ju mund të shihni se çfarë po ndodh në kishat në Holm, Indal, Bobinë dhe Sättna.
Lidhje Direkte: Bibël. Sv. Kishë Adhuroj, DOP, Vërtetim, Martesat, Funeral.

Kisha mund të ju përkrah në shumë mënyra.
Për shembull, ajo mund të jetë duke folur me një prift detyrë (i tillë. 112 – gjatë ditëve të javës 21-06), Këshilla Family, mbështetje për ty me trishtim apo ndihmë të përkohshme financiare.
Për më shumë informacion mbi atë që kisha mund të bëjë për ju mund të gjeni këtu.

HOLMS Lule Fondi
Fondi HOLMS Lule mund të bëjë një dhuratë për çdo qëllim të mirë në HOLMS Kuvend. P.sh. zbukurim i kishës dhe varrezave ose një bandë e luleve inkurajues për dikë të vjetër dhe të sëmurë.
Lexo më shumë këtu.

Informacion dhe historia rreth kishës dhe fotot nga ndërtimi i mëparshëm.
Lexoni më shumë rreth Kishës këtu në svenskakyrkan.se.
Lexoni historinë nga gazeta Liden në 100-vjetorin 2004 (pdf).
Për të lexuar dokumentet PDF ju nevojitet Acrobat Reader (Shkarko këtu).

Piktura e Kishës Holm s (klikoni imazhet për të zgjeruar)

Shiko Holmsjön e Kishës në qendër të qytetit.

Kisha Holm s, Anund Farm, Kor.

Kisha Holm s, verë 1993. Photos: Ajk Johansson.

Galeri organ në Holm. Fotograf: Thorn Barbro.

Zoja e Holm - skulpturë Madonna. Më shumë gjasa fiksohem Gull Petersson.

Kisha Holm s, verë 1993. Photos: Ajk Johansson.

Site Vjetër Kisha në liqen poshtë kishës tanishme, verë 2009.
Photos: Ajk Johansson.

Më shumë foto nga kisha Holm në Kyrkokartan.se.

Lajmet e fundit Indalens famullisë (nga Fabebook)