Kanalizime


Sopsorteringen në Anundgård.

Mbajtja pastër, pastra dhe pa rrëmujë është e qartë – sidomos nëse jetoni në mes të natyrës. Në Holm është një ndarje e mbeturinave në kishë dhe kamion plehrash vjen çdo javë të tjera.

Scrap Metal mbledhur nga HOLMS Sportklubb ku secili kontribut metalike përfitime klubit dhe Holm distriktit (lexoni më shumë nga ndarjet buxhetore 2012).

A ju vetë të shkojnë larg me mbeturina, ajo është më afër Circuit Lopp Park në Blåberget ose më pak nevojë për të Qendra e mbeturinave të rrezikshme në Bydalen, SUNDSVALL. Përveç kësaj, komuna / Recommended mbledhjes turne Holm si më poshtë.

Më shumë informacion
Taxa mbeturinave 2013 – Çmimi i plotë për lloje të ndryshme të mbeturinave, Slam m.m.
– Rendit internet një kafe dhe për të shpëtuar bin çdo vit. Lexo më shumë më poshtë.
– Si të renditura etj municionesh? Këtu ju mund të kërkoni për mënyrën se si gjërat duhet të jenë të renditura sipas.
– Më shumë informacion, broshura dhe udhëzon mm. në REKO website Sundsvall.
– Çanta e reja mbeturinave të ushqimit janë në dispozicion në Liden ICA ose ICA Kovland.
– Sopsortering në Krishtlindje.

 

Oraret DHE KUSHTET për mbledhjen e refuzojnë në Holm

Mbeturinat shtëpiake dhe mbeturinat ushqimore grumbullonte javë rastësishëm si vijon:
Hënave: Kväcklingen, Västbyn, Vike, Loviken, Sandnäset, Sunnansjö.
Enjteve: Anund Farm, Östbyn, Österström, Prirje.
Zbrazjes festë ndodh gjatë periudhës maj-shtator.
(Subjekt për të bërë ndryshime.)

Taxa mbeturinave (2014) Burim: REKO Prislista
1. Familjet Villa paguajnë një tarifë fikse vjetore prej 870 kr.
2. Thahet ngarkuar 6,19kr / 140 l ose 6,68kr / 190 l. Fuçi kafe nuk kanë një tarifë të kullimit.
3. Ngarkesa Pesha 3,00 NOK / kg ose 0,90 SEK / kg në qoftë se një ka një kafe të hollë dhe lloj mbeturinat e tyre ushqimore.

Ruaj përafërsisht 400-700 në vit
Cheapest do të jetë nëse ju urdhërojë një hollë ngjyrë kafe, por ende kanë plehrash e tyre për ushqim. Kur kilogram çmim 0,90 SEK / kg për bin gjelbër dhe mbeturinave të ushqimit do të jetë i lirë në përzierje plehrash.
Porosit një fuçi direkt dhe kurseni të holla! Si të ndara të grumbullimit të mbeturinave fuçi kafe gargarë.

Shembull: Vetëm gjelbër 190 l tunna (20kg / TomN. cila 5 kg e mbeturinave të ushqimit, çdo WK tjera)
20• kg 26V. • 2.09 Cr + 6,49kr • 26v. + 845 kr = 2100 kr
Me një kafe të hollë në vend bëhet kostoja 1455 kr dhe ka një përzierje plehrash gjithashtu bëhet e COST 1345 kr (shembuj të 2012 Çmimet viti).
shquhem.
Numërimi në koston tuaj me Holm Bygdens Calculator mbeturinave (kërkon Excel).
.

Barntaxa: Has vegjël, nën 4 vit, prodhimin Used mm pelena. ju mund të merrni edhe tarifën e lirë këtu.

 

Mbledhja e metalit të pastër
Ruaj në shtëpi gjatë vitit dhe të paraqesë këtë pranverë për të siguruar mbështetje për Holms SK!
Koha / vendi: Holmvallen, maj – afër kohën dhe datën e shpallur në Holmbygden.se afër data e tanishme.

 

Mbledhja e mbeturinave rëndë (shih orarin e tanishme dhe të lexoni më shumë)
Meqë ra fjala, një javë gjatë pranverës dhe një në vjeshtë. Nëse ju jeni në gjendje për të kandiduar mbeturinave tuaj rëndë, ju gjithmonë mund të merrni ato për të shkarkuar një tarifë. Unazë 020-21 19 19.

Kjo nuk do të shkarkohet:
– Mbeturinave Ndërtimi
– Kuvertë, me ose pa rim
– Mbeturinat e rrezikshme (kimikate)
– Llamba / llambat / CFLs

Riciklimi Mobile (Lexo më shumë dhe të shohim kur do të këtë vit)
Objekte të mëdha të refuzojë, mbetjeve të ndërtimit, mbeturinave kopsht, mbeturinave të rrezikshme dhe gjëra për riciklimin nëpërmjet Erikshjalpen Second Hand zgjedhur nga reko me një qendër celular riciklimit (AVC) në maj.

mbeturinave të rrezikshme (Lexo më shumë dhe të shohim kur mbledhja është për mbeturina të rrezikshme të këtij viti)
Dëmshme e rasteve, me përjashtim të qendrës së lëvizshme riciklimit lënë edhe mbledhjen në një ditë në vjeshtë.
Batteriholk, është gjithmonë në klasifikim e mbeturinave I Anundgård.
Stacioni i Mjedisit të mbetjeve të rrezikshme janë në stacionin e gazit në Liden.

Mbledhja e nevojtore (lexoni më shumë)
Javën e hëna në mëngjes: 19, 23, 26, 28, 30, 32, 34, 37, 40 (2014).
Bëje hollë juaj i mbushur dukshëm në çdo kohë të anijes (gri) ose një enë vilë.

Mbledhja e llumit (lexoni më shumë)
Sjöändan-Holm-Liden: Gusht-shtator (2014)
Sjöändan-Ase në rrugën 320: Juni-Sep (2014)
Løvika Vike-: Tetor-nëntor (2014)

Mbledhja e mbeturinave kopsht
Mbeturinave Kopshti në çanta të mëdha (800 litra) Turne rekuperuar Mbledhja me një kosto të 250:- përfshirëse e tatimit. Çmimi përfshin marr-up dhe të transportit për riciklim. IBC mund të blejnë apo të rrezikshme në Kretsloppsparken Qendrës së Mbeturinave në Bydalen. Mbledhja zhvillohet në pranverë dhe në vjeshtë (datat këtu). OBS! Qese do të jetë e vendosur brenda tre metra nga frenuar. Ju mund gjithmonë të lënë mbeturinat kopsht falas në qendrat tona të riciklimit.

Makina Scrap, Ndërtoj- mbeturinat nga demolimi dhe, Mbeturinave Corporate, Ensilageplast
Lexo më shumë Faqja e internetit e komunës këtu.

Si të riciklojnë Juaj

.

Farërat:
SUNDSVALL, Mbeturinave dhe riciklimin
Rekos faqe dhe Orar.