agim polar

Faqe është në zhvillim e sipër

Holm është mbi të 62 gjerësi ku ka shanse të mira për të parë dritat e veriut një dimër të qartë me aktivitetin e shumë gjeomagnetike në atmossfären. Më poshtë është përditësuar automatikisht vëzhgime dhe parashikimet për të parë dritat e veriut. Vini re se kohët thuhet këtu në UT. Ora suedeze është + dimrit 1H dhe + 2 orë në verë.

Çfarë është Northern Lights?
agim polar, aurora borealis, varet nga fishekzjarre diellore të energjisë elektromagnetike që është hedhur jashtë nga dielli dhe godet fushë magnetike e Tokës. Në këtë mënyrë energjia është lëshuar dhe të formojnë një lustër të bukur. Dëshironi të mësoni më shumë për dritat e veriut është një film i vogël për të gjithë procesin këtu, një dokumentar norvegjeze këtu apo short trajnimit filma më shumë amerikanë këtu.

vranësirë
Northern Lights kërkojnë mot të qartë për dukshmëri të mirë. Shih më afër në parashikimin për Ishull ose SUNDSVALL. image veçantë satelit e me re aktual mbi Suedisë mund të këtu.

Magneto Gram Sundsvall (burim) aktivitet: status

transkript.
Magneto Gram Sundsvall. devijime të mëdha në fushën magnetike jep të rritet në më shumë dritat e veriut. BZ (e gjelbër) do të jetë nën vijën e (minusladdat) për Northern Lights për t'u parë. Burim.
Si për të lexuar tabelën? Se fler transkriptimi këtu.

Parashikimi për Dritat e Veriut në 30 tim (burim / burim)

Modeli llogarit energjinë e Aurora ovale në 30 min bazuar në të dhënat nga ACE satelitor. në vlerat <20 GW = pak / asnjë dritat e veriut, 20-50 GW = mundësi për të parë afër dritat e veriut, >50 = Shans i madh për të parë me një shumë të veprimtarisë dhe lëvizjes në qiell. >100 GW = Northern Lights mund të shihen qindra mil larg. Modeli tregon jo vetëm intensitetin e ovale aurora, por edhe ku ju mund të shihni dritat polare tani. Vija e kuqe tregon ku ju mund të shihni dritat e ulëta polare në horizont. Dritat e veriut mund të shihet alltås në veri të vijës së kuqe. Probabiliteti vlerësohet me shkallë ngjyra.

Parashikimi për dritat e veriut gjatë tre ditëve të ardhshme (burim)

3-Parashikimi orë për indeksin K në latitudes të lartë
Grafiku Bar ofron një parashikim për dritat e veriut ditëve närsmsta. “Kp-indeks” tregon aktivitetin gjeomagnetike. 1-3= Fushë magnetike qetë, 4-5= Aktiv magnetike, 6-8= storm, 9= Stuhi të rënda. Nga indeksi Kp 3 ka një shans që dritat e veriut mund të shihet nga Holm dhe Sundsvall (burim).
Mëso më shumë rreth KP-Indeksi këtu.

shansi i vlerësuar i aurora sot (burim 1, burim 2, burim 3)


Parashikimet nga Instituti gjeomagnetike Alaska, TV norvegjeze dhe SpaceWeatherLive.com. Në veri të vijës ngushtë është e mundur për të parë aurora borealis.

Aktiviteti më parë në ditët e fundit dhe parashikimi 4h përpara (burim)

tregon Field vëzhguar të dhënat e, ndërsa vija e verdhë ilustron të dhënat e parashikimit.

Aktiviteti në fillim të javës së kaluar
K-indekset Tromso javën e kaluar.

 

 

 

 

.
Shih më shumë në kohë reale matës të dhënave motit hapësirë Spaceweatherlive.com, NOAA / Space Center Weather Prediction këtu dhe këtu, ose direkt nga ACE satelitor.

Web-cam mbi qiellin polar
Web kamera 360 gradë nëpër qiell në Tromsø, Norvegji, e cila është në një gjerësi të lartë në veri të Suedisë me dritat e veriut shpesh mund të shihet.

Latest me motit hapësirë ​​nga Spaceweatherlive.com

Lini një përgjigje

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *