Дискусија бодова са састанка концепт 16/1

Här är antecknade diskussionspunkter som berördes vid onsdagens idé-mötet på Österström, 13/1 2013. Det var ett givande möte med många kloka ord från ett tjugotal Holmare. Nytt på hemsidan är att tidigare mötesanteckningar har samlats under sidanСастанци и записници” (där tidigare endast HBU:s protokoll funnits).

 • Сурвивал training Томас Аслин одржан пред Божић привукла много људи и велики добитак за безбедност Холм. Могло би да буде тренинг у овој години.
 • Турбина намењена природе новац bevakas för Holmborna av Dan Johansson. Да држати у контакту са њима и договорите се, између осталог. Пут до Нотасен пребацио. Мерење јарбол срушена у фебруару и изградња ће бити. Сваки бизнис асоцијација може да чека, па ћемо видети шта облик организовања најбоље одговара да прима руралног додатак. Допринос ће бити све што користи цео округ.
 • Dan informerade mer om läget med Виши дома и Теацхерс становање.
 • кошта САМО 30 СЕК добити торбу намирница хемкордфран ИЦА Лиден преко сервицелињен. Сазнајте више о томе како да то урадите.
 • Томи проверио бјорн Нордлинг – Миттланд да дођу и говоре о Лидер пројектима (сеоске грантови). Он није могао да присуствује данас. покушате поново.
 • Мацкен је трајно затворено. Наставак рада опција / закуп се испитати!
 • Лидер пројекти разговарали som en lösning för att driva ett flertal samtida projekt i bygden för t.ex. affär/mack, utbyggnad bredband/telefoni, inflyttning (m.h.a. Heico Basten). Kortfattat bidrar man lokalt med 30 % av kostnaderna och får resten i stödbidrag. 30 %-kostnaden kan utgöras av värderat ideellt arbete. Inspiration från andras projekt kan hämtas i landsbygdsnätverkets projektdatabas.
 • Förslag på ev. studiebesök eller kunskapsinhämtning från Alby и Љусторп hur de driver mack/affär.
 • Roligt att en ny småbarnsfamilj har flyttat till Holm. Skall hyra av Lars-Åke Sundberg. Fler med tomma hus uppmuntras att prova hyra ut, gärna till barnfamiljer. Ett bra sätt attprov-boför att sedan ev. kunna köpa.
  Se hus till salu och uthyrning.
 • Hemsidans annonsfunktioner за nyhet и kalender har börjat användas, bra!
 • Bussturer diskuterades. Fler åker nu än 2008, trots mindre befolkning. Det åker lika många per buss till Kovland från Indal-Liden som från Holm. Fler pensionärer åker nu Holmbussen till stan, för shopping i Birsta m.m. sedan det bara kostar 100СЕК / ​​месечно (!!) för dem att åka buss inom hela kommunen. Beslut om ev. turändringar kommer att tas i vår. Lustigt nog vill Landstinget vill skära ner 30% på bussar, medan kommunen vill fördubbla kollektivtrafiken till 2020. Bra stöd centralt finns dock för glesbygden och Holm. Läs mer om att pendla Holm-Sundsvall.
  Synpunkter eller ändingsförslag på bussarna/busstiderna är alltid välkomna understryker Tommie som kör sträckan; томмие@трапатронен.се .
 • Lidens Tidning, som även ges ut i Holm, efterfrågar mera stoff för inslag och tar gärna emot fler förslag från Holm-sidan.
 • Isen var inte tänkt att spolas i år, men nu har de ansvariga efter förfrågningar ändå börjat spola. Det var barn på plats för att åka innan isen hunnit frysa och nu anordnas dessutomskridsko-discopå fredag kväll för liten som stor!
 • Det har i dagarna skrivits manus och filmmusik i Holm för en kommande storfilm. Inspiration har kunnat hämtas från den vackra miljön här uppe.
  Џесика Фалк är själv med och skapar filmmusiken.
 • Nästa Holm-mötes tid/datum är ännu inte bestämt, läs nedan.

Израда следећи састанак:
Tommie kollar igen med Björn Norling om och när han kan komma på nästa möte leaderprojektet för att berätta om leader, därefter bestämmer vi tid och datum.
– Анне Винротх провера хитно са Алексом ако је могуће да се изнајми станица / пумпу до даљњег. Ранија састанак у блиској будућности може бити потребно на ово.
– Никлас наилази раније заинтересован, јанне, av affärn och visar bygdens intresse.
– Гунилла разговарати са ИЦА Ковланд интереса у Холм Халл као огранак.
Niklas fixar en idé-låda på Holmbygden.se där man enkelt kan skriva förslag på vad som behöver göras i Holm.

Оставите одговор

Ваша емаил адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *