Pholoso lemosoa bosiung mora literaeke tse ngata lehalima pota Holm le Liden

Mora lialuma le ne a sa tsoa fetisitsweng ke ho 'nile ha e mengata ea lehalima literaeke pota Holm le Liden. Tse pedi alamo e bile teng ka mosi oa bone ho tloha moru. Räddningstjänsten undersöker just nu läget vid två inrapporterade larm inkomna vid niotiden i Åsen och Dacketjärn. Samtidigt stiger det upp mycket vattenånga efter regnvädret från den varma marken, som lätt gör att dimma kan förväxlas med rök. Enligt ST har ingen bekräftelse på någon brand gjorts ännu av Räddningstjänsten.

bala ho feta:
ST: Larm om skogsbrand vid Vättaberget / Dacketjärn

Se radarbilder nedan från SMHI.
Länk till regn- och blixtkartan hittar du alltid på Holmbygden.se/vader.

Leave a Reply

aterese ya hao ya imeile ke ke ho phatlalatswa. masimo a hlokahala a tšoauoa *