Télékomunikasi Station Anundgård diteundeun handap – Pilari deui dina abad ka-Isro ku

Anund Manor bursa telepon aya

Télékomunikasi Station Anundgård kiwari ngabogaan "pangalusna saméméh tanggal". Salaku bagian tina phasing kaluar jaringan tambaga sakuliah nagara geus ayeuna Telia mutuskeun nyandak stationen ur drift efter 100 år i aktiv tjänst. panutupanana mangaruhan sakabeh palanggan anu boga lalanggan home teleponi via jack telepon, naha Telia atawa operator sejen.

taun 2012 eta diumumkeun yen Telia ngalakukeunana nempatkeun handap stasiun telepon di Loviken. Ayeuna teh stasiun telekomunikasi i Anundgård nu lajeng geus katempo poé na pangalusna. Salaku pilihan séjén pikeun komunikasi ti ngaliwatan jaringan tambaga heubeul geus direbut deui-na-langkung kitu jaga Telia Grup pikeun sababaraha taun ayeuna dina prosés mesék sadayana séntral telepon anu heubeul nu euweuh dianggap nguntungkeun. Anundgård stasiun bakal ditutup keur alus 2018-04-03.

pilihan anyar, kaasup Serat Holm
Pikeun maranéhanana anu ayeuna gaduh telepon imah liwat jaringan tambaga anu rék tetep aya rupa pilihan. Lamun bade meunang serat dipasang ngaliwatan "Holm Serat" (Obs! laporan di dieu!) sangkan anjeun bisa make kaluar ti operator naon anu milih Servanet (anu bakal ngawangun jaringan serat bareng jeung Holm Serat. Telia teu milih panyadia of ServaNet).

Alternatif pikeun ngabogaan imah teleponi leuwih serat, eta mibanda “home teleponi via jaringan mobile”. Dina ramatloka anak, Telia leungeun allmän information med frågor och svar rujukan panutupanana ("Jaringan Future") jeung sina egna erbjudanden lamun mutuskeun cicing (atanapi ngadaptarkeun) Telia.

disebutkeun, Telekområdgivarna layanan customer carrier-nétral nu bisa ngabantu nyortir hal kaluar sarta naon anu kudu mertimbangkeun sateuacan Anjeun meuli lalanggan.

 

Anund Ladang bursa telepon mimiti éta dina wangunan ieu, nu keur sababaraha taun ogé housed usaha.

Sajarah séntral telepon abdi Anundgård
mimitina bursa telepon manual i Anundgård diwangun dina 1910s telat. stasiun ieu lajeng 50m ka wétaneun bursa telepon dinten ieu (lokasina 700m wétan gareja). Stationsbeteckningen wanoh éta "Östbyn", Ogé dibereskeun stasiun low i Anundgård. The "manual shift" ieu disadiakeun sakitu legana ku rencang Holm urang sorangan, Maria "Maja" Hjerpe (Lahir Viklund, 1912).

kira-kira 1920 Nalika teleponi Holm éta di infancy na, ieu, ieu bapa angkat Maja urang Pelle Haglund anu tuh switch, tapi heubeul geus 13 taun, ieu Maia anu kapaksa nyokot alih jalan nu. Manehna ngajak miara tina parobahan gear manual di Holm dugi stasiun otomatis munggaran tur alat telepon beuki modern kalawan dial ngambil alih tugas Holm, di tengah 60 urang.

Ilustrasi tina hiji stasiun bursa 40 palanggan st kokotéténgan ulubiung. Idéntik jeung Manor, Anund gear mimiti kokotéténgan.

Sateuacan automation nu digawé deui jadi nu mun anjeun hayang nelepon mana anjeun pertama kali ngamimitian cranking telepon tur angkat héndsét. Kusabab jawab Maja "Anundgård" di tungtung séjén lajeng kungsi nanya ka disambungkeun di. Bisa jadi nu eta oge bisa kajadian ngadangu hiji gosip occasional on kampung ngaliwatan proyék ieu.

gambar t.v. katempo salah sahiji kontrak pagawean Maja urang ngaliwatan taun, "Kontrak ngeunaan manajemen sahiji stasiun bursa jeung alat panggero ka umum jeung telegrams ekspedisi" ti 1935. Aya, diantara lain perkara éta stasiun bakal kabuka söckendagar (weekdays) di 8-20. Luar jalma jam maneh kapaksa néangan cara nu lian komunikasi lamun hayang meunang nyekel batur. Dina Sundays, stasion ditutup secara pikeun layanan isuk di 10-13 jeung Minggu dinner di 16-18. Saterusna, gambar dihandap anjeun tiasa ningali yén imbuhan keur gawé salaku diréktur sahiji stasiun telekomunikasi éta 40 SEK / taun jeung lalanggan. Sarta dumasar kana "telepon" salaku Jumlah palanggan di 1935 siga 15 st, nu bakal gaji bulanan tina langka 50 kr.

 

(Klik dina gambar pikeun ngalegaan)

 

 

Pikeun maranéhanana anu henteu boga telepon anu di imah kitu deui indit ogé didatangan kantor switching lamun hayang telepon. Di jalan kaluar maneh kapaksa mayar ku nyingkah 15 Penny dina gun hideung sakumaha ditempo dina gambar di handap ieu. Gambar anu sarua ogé katempo hiji buku on stasiun Swedia urang rékaman tanggal taun 1919. dina kaca 120 urang neangan "Östbyn".

 

Maja cicing dina kahirupan kantor telepon mimiti. Dina ahir abad ka-40th diwangun mangrupa anyar manual switchboard 100m wétan. Dinten nyaéta putri nya anu hirup di stasiun telekomunikasi pangkolotna, bari putra nya hirup di kadua-pangkolotna.

Anund Manor puseur ngaganti kadua. Tukangeun jandéla ka katuhu éta gear manual, ruang ditinggalkeun di dinya, anjeun bisa nelepon lamun kapaksa telepon anjeun sorangan di imah

Dina pertengahan 60s anu diwangun bursa telepon otomatis munggaran Holm urang (wangunan euweuh aya), waktos di antara dua disebut tadi. Dina mimiti 80 urang diwangun dina stasiun telekomunikasi nu dipaké dugi dinten. Dina pertengahan / telat 90 urang, lila saméméh YouTube, Facebook sarta Google ningal caang, nya éta ngaliwatan stasiun telepon saloba Holmbor kungsi kontak kahijina kalayan Internét.

Paling sering miboga komputer desktop anu diwangun “56 kbits-modem” anu dina gilirannana ieu disambungkeun ka jack telepon. Jeung rahmat anu lajeng ngajemput telepon bari diuk na ngantosan lima menit pikeun kaca Wéb bisa dieusian nepi! Meureun diliwatan e-mail munggaran Anund Ladang puseur switching Anjeun?

Hanjakal keur warga Holm, kitu pernah ngagaduhan stasiun ka jadi ditingkatkeun jeung leuwih gancang ADSL-tekniken Dibuka dina mimiti 00 urang, lamun ngayakeun Telia atawa operator lianna dianggap eta worthwhile. gugur 2005 éta hiji ngerek tina slide ka Anundgård sakola lajeng éta ogé ménta Anundgårdsbor lamun éta kabetot dina ngagabung, nu ngeunaan 15 rumahtangga tuh. Sababaraha taun ka hareup, malah téknologi 3G mobile, nu dimaksudkan yén paling urang ditinggalkeun sambungan heubeul maranéhanana dipencét-up Internet via jack telepon.

sanggeus ampir 40 taun jasa bakal Anund Ladang stasiun telepon panganyarna bisa decommissioned

Ieu bakal kiwari jadi sababaraha taun saprak saha panungtungan surfed ku "56 kbits modem" via jack telepon, sedengkeun dina kaayaan ayeuna masih di sabudeureun 40 palanggan ngagunakeun jack telepon imah teleponi ku stasiun Anundgård.

 

 

Tumbu patali
kaputusan dina bulan Désémber 2016: bantuan dibales pikeun serat ka Holm! Holmbygden.se
www.holmbygden.se/2016/12/15/beslut-fiber-till-holm/

Asosiasi Ékonomi Serat Holm. Ngadaptarkeun dieu!
www.holmbygden.se/foreningar/holm-fiber/

Baca leuwih ngeunaan panutupanana / "jaringan kahareup". Telia.se
www.telia.se/framtidensnat

4G-master saacan Holmbygden! Holmbygden.se
www.holmbygden.se/2015/03/23/4g-till-holmbygden

Parobahan telekomunikasi- sareng jaringan broadband, kalungguhan & Agénsi Telecom
www.pts.se/sv/Privat/Telefoni/Fast-telefoni/Forandringar-i-teleoch-bredbandsnaten

Telia Cabut dibereskeun teleponi di Loviken 2012, Holmbygden.se
www.holmbygden.se/2012/12/05/telia-tar-bort-fast-telefoni/

Leave a Reply

alamat surélék anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan *