Ayeuna hudang Holm Alam!

Nu kommer flyttfåglarna tillbaka, de blir 10 gånger flera än de vi haft vintertid i våra marker. Först ut är koltrasten numera. Det var Titti och Jörgen Olsson, Östbyn, som rapporterade den först; 12/3. Senare den veckan har även bofinken visat sig hos dom. Det är fågelmatningarna i området som får de första vårbesöken. Här vid Navarn (300 möh) dröjde det till 19/3 innan den första koltrasten kom.

För ett och ett halvt år sedan gjorde jag ett upprop om Fåglar och andra djur dina homepage Holm Bygdens (Ogé dina majalah slide). Titti Olsson, Östbyn, sarta Arnold Johansson, Långliden, éta jalma anu némbongkeun minat.

Arnold (82) geus mangrupa forester jeung biologist hobi, akomodasi di tempat anu sarua, saprak budak leutik. Kuring ngadatangan manehna dina April 2016 jeung saum diary alam na. Anjeunna geus nyatet 20 vårfåglars tanggal kadatangan munggaran di Långliden antara 1951-2011. 60 catetan taun bakal elmu Mellannorrland jeung Swédia. Di dieu urang bisa ningali kumaha Lark nyanyi, Lapwings jadi rarer / engké na éta, gantina nu manuk hideung tur chaffinch munggaran di Liden salila musim semi kiwari. diary Arnold urang geus dikintunkeun ka Board Administratif jeung Swédia Center Émbaran Spésiés (SLU di Uppsala). Universitas Pertanian Swedia (SLU) geus dimimitian fenologiprojekt kami ("Datangna spring" dina sagala rupa penjuru nagara) dina jihat flora jeung fauna. Ieu ngawengku kukupu heula, nyiruan gede, jeung, karembangan, kadatangan manuk, mm ngalembereh di wewengkon (plot) anjeun hirup. Ieu bagian tina parobahan handap dina iklim di Swedia / Dunya.

Titti na Jorgen boga ogé dina sababaraha kali observasi owls tanduk na owls bumi di burit on infields di sisi kalér of Holmsjön saprak pertengahan April! Christin "Titti" Olsson, Östbyn, ramana anu digarap kalayan Sundsvall F.D.. "Manuk legenda" dina 80- sarta 90 talet.Nils Lundmark, ngagaduhan di katuhu jauh jeung hayang ulang ngadegkeun suku manuk maranéhna. Nisse, anu maot 2006, spent loba waktu nepi di Holm- sarta Liden wewengkon inventory na ringing of owls teras nahan up dua ratus feeders di wewengkon urang salila abad 80-90 (owls na dippers). dina sina 60 taun salaku hiji ornithologist nempatkeun Nisse up leuwih 1600 feeders manuk leutik sarta ngeunaan 400 owls. Anjeunna ringed leuwih 12.000 manuk.


manuk
taun 2016
Årsvädret di Holm éta nguntungkeun pikeun fauna (ogé flora). Agustus sarta September ieu warmer ti normal sarta nyumbang ka survival pasir éta luhur batan salila usum panas normal. Biasana survives di Chick ti litter dina taun kahiji. Ayeuna, cageur paling sénsitip saméméh pindah ngambil alih di gugur.

.
undersigned ngabogaan hiji inventory manuk beternak di wewengkon saprak 2000 (di Storsten Sireum up di Storflon, kaléreun Vike) sarta Lokåsen di Nordanede (kiduleun Holm).

Leaderboard on inventories dina panungtungan 4 taun kasampak kawas kotak gigireun. Aranjeunna tina wewengkon leuweung kami, na ieu 16 manuk constitutes ngeunaan 80 % jalma kapanggih di leuweung Holm urang.

.
.

papiliun di handap 13 jalma anu dilaporkeun papanggihan maranéhanana di Holm salila sataun (7 akomodasi di Sundsvall!!?). Di dieu anjeun bisa nempo di jéntré naon anu dilaporkeun dina Holm.
Tapi urang ngadagoan sightings Anjeun salami 2017. Mangga wartosan Titti na atuh naon nu kudu jadi hiji reporter naon kajadian di alam di Holm. Urang mantuan Anjeun salajengna.

.
tingali Appendix:
manuk dilaporkeun dina Holm 2016

.
Dina usum tiis, nu "kakurangan manuk"
, adil 10 % dibandingkeun enas. Tempo kotak gigireun.

Sababaraha observasi husus salila 2016 mangrupa Golden Eagle usum nyarang di leuweung kaléreun Holmsjön. Titti na Jörgen i Östbyn gaduh kestrels nyarang dina sayang manuk dina taneuh keur sababaraha taun. Sajaba ti éta, maranéhna téh kiwari di cinyusu 2017 tadi duanana bueuk taneuh jeung hornuggla éta jukut di Holmsjön deukeut imahna.


Rentan / manuk Badak, umum dina Holm
Miljödepardementet gaduh, via EU, en S. K. Daptar Beureum nu manglaku ka sadaya sato- sarta växtarterter daptar Éropa spésiés kaancam.
kalulusan anu:

  1. deukeut kaancam (Nt di papiliun nu)
  2. gampang dinarajang (VU di papiliun nu)
  3. Badak
  4. Badak
  5. lastari

Sababaraha sahiji deukeut kaancam jeung gampang dinarajang manuk boga aréa survival rélatif alus di wewengkon Holm.

Diklik pikeun ngalegaan atawa tingali lampiran pikeun format PDF: Rentan na deukeut kaancam spésiés dina Holm

salam
Peter Berglund
"The heubeul di Navarn"

Ngalaporkeun sightings manuk ka kami:
Peter Berglund 070-5880994 peter.berglund50@gmail.com
Titti (Christin) Olsson 070-6300617 hristin.olsson@skola.sundsvall.se
Tujuanana nya éta pikeun ngawangun hiji jaringan gedé anu tumuwuh gambar tina spésiés kapanggih di wewengkon. Ku extension, jaringan nu bakal ngalegaan ka mamalia, serangga jeung tutuwuhan pikeun meunangkeun gambar komprehensif ngeunaan kaayaan di habitat taiga kalér. Tapi éta rék masihan anjeun uninga supados urang tiasa manjangkeun hansip alam.

Leave a Reply

alamat surélék anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan *