Émbaran darurat pikeun Holm

Émbaran darurat pikeun Holm katuhu bisa salawasna kapanggih gampang via holmbygden.se/akut eller via den vitgröna första hjälpen-symbolen upp till höger på hareup.

Vid nödfall ring SOS Alarm tel. 112. Vid sjukvårdsrådgivning ring tel. 1177.
Vårdcentralen i Liden: Tel. 0692-439 20, Apoteket Liden: Tel. 0771-405 405.
defibrillator Holm urang / Olle Frisk tel. 0730-484 511 atawa
be någon hämta den i Olles farstu (Anundgård 134).

Räddningsresurser för Holmborna att tillgå

  • Ca 30 st “Förstärkta Medmänniskor utspridda i Holm. Ett projekt där SOS Alarm larmar frivilliga Holmbor vid en olycka via SMS och kan vara på plats inom några minuter eller i bästa fall sekunder, beroende på avstånd. Baca leuwih salajengna handap.
  • Hjärtstartare i Anundgård i Olle Frisks farstu alt. medtagen till lokala evenemang.
  • En ambulans stationerad i Liden med ca 20 abdi (17 km) till Holms Kyrka efter larm (anspänningstid* 90 sek) lamun éta disadiakeun lokal. Liden ambulan Sanajan assignments drinker di lokasi nu sejen tur ngalir panjang mun misalna. Umeå. Dina misalna pasualan alerted ambulan ti Sundsvall.
  • A deltidsbrandkår di Liden med ca 23 abdi (17 km) till Holms Kyrka efter larm (anspänningstid* 5 abdi). Éta ogé alerted nu socalled. “alarem IVPA”, bari ngantosan ambulan – strengthening ngantosan ambulan ka anjog. T.ex. ditewak cardiac.
  • Ambulansstation i Sundsvall, med ca 50 km (30 abdi) Filter pikeun Garéja (90 mun detik. *).
  • Full-waktu brigades Seuneu dina Sundsvall na Timrå ku ngeunaan 35 abdi (50 km) ka garéja Holm urang ti alarem (90 mun detik. *).

* Turnout is the time ti dispatching of darurat pikeun darurat ti stasion.
.

proyék nu “ditingkatkeun tatangga” di Holm ayeuna di operasi saprak jaunari 2014
Dina kacilakaan, ayeuna tiasa Holmbor di gugur narima atikan dasar ngahurungkeun kaluar sarta mantuan tatangga merlukeun. Ayeuna alerted jelema kalibet dina proyék nu liwat SMS SOS alarm basa kacilakaan lumangsung dina ngeunaan 15 radius garéja Holm urang km. proyék nu bisa engké dimekarkeun salajengna supados ngan maranéhanana anu dina wayah éta téh dina radius nu tangtu kacilakaan teh bakal diumumkeun dina hiji acara m.h.a. positioning mobile.
The nyalametkeun Medelpad: Skydd mot olyckor i glesbygd

jenis acara anu relevan pikeun dispatching (ngajarkeun nu kumaha polah on Tumbu mangpaat):
disangka ditewak cardiac (diajar första hjälpen och hjärtlungräddning)
kacilakaan lalulintas (Läs hur du gör först på en trafikolycka, lyssna atawa se film.)
merek (Så här gör du vid en husbrand.)
drowning (ngalenyepan vattenlivräddning, se om någon håller på drunkna, islivräddning jeung issäkerhet. .)

Naha rék? Asup dipikaresep!
pendaptaran anjeun didieu diteruskeun kana Nyalametkeun nu. Fellows mudahan urang tiasa ahirna meunang bertulang sumebar di sabudeureun distrik Holm.
* = (nu diparentahkeun)
(A konfirmasi bakal dikirim ka e-mail Anjeun.)







*aréa prakték Fillan = Fillans di Ljustadalens Valley. jalan Ekenäs 29, Sundsbruk.
**Nunjukkeun = Ange Seuneu. tatah jalan 1, Ange.

Proyek bertulang tatangga dina média:

Saméméhna artikel dina subjék dina ramatloka kami sarta dina media sejenna
2015 13/7 Holmbygden.se: “ditingkatkeun tatangga” – hasil di padesaan
2014 13/4 Swédia Radio: Vetenskapsradion di Holm dina "Fellows strengthening"
2012 17/12 Sundsvall Tidning: Kirang panyalindungan di padesaan
2012 17/12 Sundsvall Tidning: Ett sms till en granne kan rädda liv
2012 16/12 Holmbygden.se: anyar "lifeguard lokal" Holm urang
2012 9/12 Holmbygden.se:
Hoyong janten lifeguard di Holm?
2012 22/5 Holmbygden.se:
defibrillator Holm urang - ayeuna di layanan!
2012 10/5 Holmbygden.se:
Démo ngeunaan defibrillator anyar Holm urang 15/5!

.

Émbaran pikeun akut Holm désa

A defibrillator nyaéta sadia lokal sarta bisa diaksés di hiji ditewak cardiac – malah saméméh hiji ambulan anjog kana tempat. Baca di handap kumaha carana sangkan di ditewak cardiac, i Holm.

IN ditewak cardiac – kuring Holm:


1.


pariksa eling
Nyokot nyekel taktak na, gently ngocok baé jeung cobaan hudang nya / anjeunna. Lamun jalma nu teu bangun, Anjeun pariksa keur engapan.
2. Cék engapan*
Buka airway nu ku cara nempatkeun hiji leungeun dina dahi, ngabengkokkeun sirah anjeun deui angkat gado nu mibanda Pek leungeun kadua anjeun -and jari tengah. Tambahkeun ceuli deukeut irung jeung sungut jalma, ngadangukeun jeung ngarasa keur napas, tingali bari dina dada anjeun lamun eta naék.
3. ngirining 112.ngingetkeun 112
Mun jalma nu boga engapan abnormal, teu engapan pisan atawa anjeun unsure, Anjeun kedah assess naon baé geus ngalaman ditewak cardiac.
ngirining 112 (menta naon séjén) jeung
Dimimitian geuwat CPR.
.
Mun anjeun sababaraha deukeut haté-starter:
Tanya saha speedily meunangkeun defibrillator
i Olle Frisks farstu (Anundgård 134).
4. ngalakukeun haté- resuscitation – HLR, “30:2”

compressions dada – 30 kali:
Teundeun hiji pigeulang anjeun di tengah dada, nempatkeun leungeun anjeun séjén dina luhur. Tryck ned minst 5cm och släpp upp helt mellan kompressionerna. Tahan laju gancang ngeunaan. 2 tekanan / detik (100-120 tekanan / mnt). pangjurung 30 kali.


ventilations – 2 st:
Buka airway nu: nyekel leungeun dina dahi, ngabengkokkeun sirah anjeun deui angkat gado nu mibanda Pek leungeun anjeun séjén- jeung ramo. Ciwit tina irung jalma, nempatkeun sungut anjeun deukeut korban na niup hawa dugi dada naék.
nyieun 2 ventilations.




Fortsätt med 30 kompressioner och 2 inblåsningar tills ambulans kommer
.

OBS! Kan eller vill man inte göra inblåsningar är det bättre att bara göra bröstkompressioner än inget alls.
Gumantung kana kumaha loba aranjeunna dina tempat, man fördela uppgifterna.
T.ex. att

  • en eller två påbörjar HLR (en kan komprimera och en gör inblåsningar sedan byts man av när man blir trött, ungefär varannan minut).
  • di ringer SOS tel. 112,
  • di ringer Olle 0730-484 511 eller hämta hjärtstartaren.

Éta diri, hal anu penting pikeun nelepon pikeun pitulung sarta ngalakukeun CPR. Utan kontinuerlig HLR dör personen. Fortsätt så länge du orkar.

5. Paké haté-starter
Mencet tombol ON tur turutan parentah diucapkeun unit urang.
alat nangtukeun dirina naha ngajalankeun atawa lamun, tinimbang, anjeun kudu neruskeun do CPR.
sumber (tambah tambahan lokal): HLR-rådet (hlr.nu).
* Dinten aranjeunna geus ditinggalkeun kadali pulsa sabab pulsa téh mindeng hésé pisan nyaho. Sajaba, anjeun leungit waktu adi. Éta ogé datangna kana kacindekan yén éta téh ampir bahya pikeun haté lamun lumangsung do CPR on hiji haté geus fungsi.

Salah teu kudu sieun nyieun kasalahan ngayakeun kalawan haté starter atawa kalayan CPR (HLR). Yakin, anjeun tiasa ngadamel latihan manual rupa alus, tapi hiji-hijina lepat anjeun jigana tiasa ngalakukeun anu keur becus pisan. Haté dimimitian diatur malah nyebutkeun naon nu kudu. Tidig HLR och hjärtstart flerdubblar chansen till överlevnad, inte minst i Holm med långa avstånd och körtider för ambulansen.

IHÅLLANDE BRÖSTSMÄRTA? – FÖREBYGG ETT EVENTUELLT HJÄRTSTOPP
Mun anjeun meunang nyeri dada tiasa alatan rupa-rupa hal, ofta är det ofarligt. Lamun kitu, a kuat, nyeri oppressive atanapi crampy dina dada nu teu dileungitkeun atawa lamun kudu ngilu dada bari perasaan kaluar tina napas, seueul, keteg jajantung clammy atanapi teratur. Tuluy maranehna bakal nelepon 112. Nyaeta lalaki nyalira ogé kedah nyauran batur caket dieu, ambéh maranéhanana henteu nyalira sateuacan ambulan datang. Viktigt om man får ett hjärtstopp. Baca leuwih – sjv.upplysningen 1177.se.

  • Bari ngantosan hiji ambulan tiasa nyandak hiji Treo atanapi Aspirin.
    Aspirin di ubar ka (resep) nyegah platélét (trombocyterna) rungkun babarengan jeung formulir gumpalan. Aspirin bisa jadi ngantosan hiji ambulan atanapi helikopter pikeun ngahemat kahirupan saurang pasien serangan jantung. Salawasna ngabéjaan ka paramedics obat naon anu nyokot.
    sumber: Karl Johan Tötterman, spesialis di cardiac- kasakit.
  • Dupi anjeun gaduh nitro-ubar (semprot / tablet) anjeun bisa nyokot eta bari maneh antosan, sarta beristirahat. nitrogliserin (resep) dilates kapal, sahingga getih ka anjog. Nitro dipaké ku paramedics ku nyemprot eta handapeun létah.
    sumber: Apoteket.se.
  • Ulah ngajalankeun diri ka rumah sakit. Det kan i sin tur orsaka en trafikolycka om du svimmar av medan du kör. Be någon annan köra eller ring ambulans.

Vad är kärlkramp och hjärtinfarkt?

Panghina jeung infarction myocardial téh alatan narrowing tina arteri jantung. Di infarction, éta eta tos rengse dieureunkeun di salah sahiji kapal. Blodet får svårt att ta sig fram och syrebristen ger smärta och hjärtat får svårt att arbeta.

Läs mer om skillnad på hjärtstopp och hjärtinfarkt.

← Klik gambar pikeun ngalegaan.

Här är den vanligaste utbredningen av smärta vid hjärtinfarkt. Smärtan vid hjärtinfarkt kan dock te sig väldigt olika och diffust från fall till fall.

The nyeri dijieun ku kurangna oksigén dina otot jantung dimana getih bakal euweuh jadi p.g.a. constriction. lalaki “fooled” lajeng mikir yén nyeri asalna ti wewengkon séjén kayaning. na kerah, sabab nu sensor nyeri ti babagi tempat ngumpulna sarua dina sistim saraf, haté.

 


Di dieu anjeun bisa neangan éta Holm (jeung) defibrillator sadia ku ketikan “anundgård” dina widang teang ramatloka Hjärtstartarregistrets.


Hiji proyék nyaéta di Stockholm pikeun utlarming sahiji jalma di kira-kira ditewak cardiac. A prékursor jeung proyek nu kiwari di Medelpad sarta salajengna dikembangkeun pikeun nutupan tipe séjén kacilakaan. Baca leuwih dieu.

 

Ieu naon Holm defibrillator kaluar – disumbangkeun ku duanana désa sarta “utomsocknes”, Ku prakarsa Olle Frisk. Defibrillator téh basajan ngagunakeun, ngan Ngahurungkeun, lajeng speaks hiji sora dirékam on ngan naon nu kudu.
Baca leuwih dina laporan ti démo di imah paroki dina Méi 2012.

Diajar kumaha defibrillator karya (disimpen dina Olle Frisks vestibule)
Haté starter di Holm speaks parentah Swedia sarta ngabejaan persis cara ngalakukeun.


Lalajo na neuleuman kumaha carana nganggo modél defibrillators sadia dina Holm.

Gejala stroke (APOPLEXY) – Diajar darurat test

stroke, disebut oge stroke, nyaeta lamun anjeun boga boh mangrupa perdarahan atanapi clot a (infarkt) uteuk. Gejala nu sami paduli alesan jeung bakal otak teu fungsina normal lamun kakurangan oksigén lumangsung dina getih teu ngiderkeun leres. kondisi ieu hirup ngancam jeung hal anu penting pikeun nyaho ka gejala ieu. Utamana lamun cicing di Holm, tebih ti rumah sakit. Unggal detik penting dina raraga ngaronjatkeun Chances nyimpen wewengkon otak kapangaruhan sarta ambulan kudu alerted geuwat lamun nyangka stroke a. Diajar test Stat na gejala handap.

Ahangs nsiktet. Paralisis dina raray?
Kroppsdel. Hiji panangan teu bisa diteundeun dina hawa pikeun sapuluh detik.
Thettal. basa keur slurred jeung kecap anu salah.
Tsurfactant nyaeta ongkosna mahal. pernah ragu, ngirining 112 langsung!


Leuwih jéntré ngeunaan stroke här på 1177.