Lampu Northern

situs The sahandapeun ngembangkeun

Holm téh dina 62 lintang dimana aya Chances alus ningali lampu kalér mangrupa usum jelas mibanda aktivitas pisan geomagnetic di atmossfären. Handap ieu otomatis diropéa observasi jeung ramalan dina urutan ningali lampu kalér. Catetan yén kali nyatakeun didieu di UT. waktos Swedia ieu + 1h usum tiris jeung + 2 jam dina waktu usum panas.

What is the Lampu Northern?
Lampu Northern, borealis Parakan, gumantung kana flares surya énérgi éléktromagnétik anu dialungkeun kaluar ti panonpoé sarta hits médan magnét Bumi. Kukituna énergi dileupaskeun sarta ngabentuk caang geulis. Hoyong diajar ngeunaan Lampu Northern nyaéta pilem leutik ngeunaan sakabeh proses di dieu, a dokumenter Norwegia di dieu atawa leuwih latihan pondok pilem AS di dieu.

Cloudiness
lampu Northern merlukeun cuaca jelas keur pisibilitas alus. Tempo ngadeukeutan di ramalan pikeun Holm atawa Sundsvall. gambar satelit husus tina mendung ayeuna leuwih Swedia tiasa di dieu.

Magneto gram Sundsvall (sumber) kagiatan: Status

TRANSCRIPT.
Magneto gram Sundsvall. panyimpangan badag di médan magnét ngakibatkeun naékna lampu langkung kalér. Bz (hejo) bakal jadi handap jalur (minusladdat) pikeun Northern Lampu mun ditempo. sumber.
Hur läses tabellen? Se fler transkripsi di dieu.

Ngaramal pikeun Lampu Northern on 30 abdi (sumber / sumber)

model Etang énérgi tina kabita oval on 30 mnt dumasar kana data ti ACE-satelliten. dina nilai <20 GW = saeutik / euweuh lampu kalér, 20-50 GW = kasempetan ningali deukeut jeung Lampu Northern, >50 = Gedé kasempetan ningali kalawan loba aktivitas sarta gerakan di langit. >100 GW = Northern Lampu bisa ditempo ratusan Mil jauh. model nempokeun henteu mung inténsitas tina oval kabita, tapi ogé tempat anjeun tiasa ningali lampu polar ayeuna. Garis beureum nembongkeun mana anjeun bisa ningali lampu polar low on cakrawala dina. The Northern Lampu bisa ditempo alltås kalereun garis beureum. probabilitas ieu gradasi ku skala warna.

Ngaramal keur lampu kalér leuwih tilu poé salajengna (sumber)

3-jam ramalan keur indéks K dina lintang luhur
Bar bagan nyadiakeun ramalan pikeun lampu kalér poé närsmsta. “Kp-indéks” nunjukkeun aktivitas geomagnetic. 1-3= Médan magnét Kalem, 4-5= Active magnét, 6-8= badai, 9= Badai beurat. Ti indéks Kp 3 aya kasempetan yén lampu kalér bisa ditempo ti Holm na Sundsvall (sumber).
Leuwih jéntré ngeunaan Kp-Index di dieu.

Diperkirakeun kasempetan auroras kiwari (sumber 1, sumber 2, sumber 3)

Ramalan ti institut geomagnetic Alaska, TV Norwegia tur SpaceWeatherLive.com.

Ti mana lampu kalér bisa ditempo.
Kaléreun jalur téh kasempetan ningali lampu kalér.

aktivitas saméméhna dina poé panungtungan jeung ramalan 4h maju (sumber)

nempokeun sawah katalungtik data, bari garis konéng illustrates ramalan data.

aktivitas saméméhna dina minggu kaliwat
K-indéks Tromso minggu panungtungan.

 

 

 

 

.
Tempo langkung real-time gauge tina data spasi cuaca Spaceweatherlive.com, NOAA / Spasi Cuaca prediksi Center di dieu jeung di dieu, atanapi langsung ti ACE-satelliten.

Web-Cam leuwih langit polar
kaméra ramat 360 derajat di sakuliah langit di Tromsø, Norwégia, nu kiwari keur aya dina lintang luhur kaléreun Swédia jeung Lampu Northern bisa mindeng ditempo.

Panganyarna dina cuaca spasi tina Spaceweatherlive.com

Leave a Reply

alamat surélék anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan *