தொண்டர்கள் ஹோல்ம் நன்றி விபத்தைத் நீடித்திருக்கும் சிறந்த வாய்ப்பு!

Thomas Åslin visade HLR på församlingshemmet.
Thomas Åslin från Västbyn förevisar hjärtlungräddning på Församlingshemmet.

I veckan anordnades ett nytt utbildningstillfälle för både gamla och nya frivilliga i projektet Förstärkt medmänniska. Intresset var stort för att kunna hjälpa medmänniskor i en nödsituation och det kom många nya frivilliga Holmbor. Dessa kan om de har möjlighet och är i närheten hjälpa till vid en olycka i Holm. Med tanke på att framkörningstiden för ambulans och räddningtjänst är lång kan det vara helt avgörande. Vid ett t.ex. ett hjärtstopp minskas chanserna att överleva med 10% per minut. Om däremot ett räddningsförsök med hjärtlungräddning och hjärtstartare påbörjas inom 3 min kan chanserna vara முழு 70% att överleva.


Hur fungerar det?

När någon ringer 112 och larmoperatören klassar olyckan som en trafikolycka, பிராண்ட், drunkning eller misstänkt hjärtstopp inom Holmslarmområdeskickas automatiskt ett SMS ut till frivilliga. Dessa kan sedan om de har möjlighet göra en första insats (ingen skyldighet föreligger). Området är 15 km från Holms kyrka, men kan komma att ändras så det blir avlångt eller beroende på var deltagarens mobiltelefon är.

Mangrann uppslutning på Församlingshemmet.Bli Förstärkt medmänniska?
Läs mer och se reportage om Förstärkt medmänniska och anmäl ditt intresse här om du vill bli en Förstärkt medmänniska i Holm.
holmbygden.se/akut

ஒரு பதில் விட்டு

உங்கள் மின்னஞ்சல் முகவரி வெளியிடப்பட்ட முடியாது. தேவையான புலங்கள் குறிக்கப்பட்டன *