Энергетика декларация арос выбрасывает арендалаучылар

Aros Energideklarationer säger upp hyresgäster efter Uppdrag Gransknings reportage. Företrädare i företagets anbud till Migrationsverkets asylboenden rings upp av Östersundsposten, men ingen vill svara på frågor.

När Aros Energideklarationer i våras skickade sitt anbud till Migrationsverket för asylboende i bl. ә. Holm och Tobo utanför Uppsala gjorde man det med lägenheter som det redan bor människor i. Under sommaren har man försökt få ut hyresgästerna i Holm på olika sätt. Nu försöker man göra detsamma nere i Tobo, trots att hyresgästerna har kontrakt och rätt att bo kvar.

I onsdags gjorde Uppdrag Granskning ett reportage om situationen för hyresgästerna i Tobo med mycket missförhållanden i Aros Energideklarationers bostäder. Michael Sterner på företaget säger i programmet att de skall starta en dialog och få ordning på felen. Tvärtemot en god dialog rapporterar Arbetarbladet att Aros Energideklarationer nu istället vill kasta ut hyresgäster i Tobo. Hyresgästföreningen ställer sig nu på de boendes sida.

Förfarandet att kasta ut sina hyresgäster känns igen från Holm. Marcus Hamberg som är majoritetsägare av Aros Energideklarationer kastade även ut sin äldsta hyresgäst i Holm förra året. Trots att hon bott där ända sedan kommunen ägde fastigheten, blev hon tvingad av Marus Hambergs företag Fagerhyltan att lämna sitt hem i Holm. På bara 20 dagar skulle hon vara borta.
– Jag vill inte flytta då jag bott hela mitt liv i Holm, sade hon.
20/4 2012 Иске: Nu töms husen i Holm Läs mer om den hyresgästen som kastades ut.

Östersundsposten skrev också igår ett flertal artiklar om Aros Energideklarationer och ett annat företag, Firma Tea Widéen. På flera orter i grannlänet har de två företagen sökt anbud för asylboenden. Enligt ÖP saknar emellertid båda företagen hyreskontrakt och lagfart på fastigheterna för sina asylboenden, trots att de skrivit att de är ägare till Migrationsverket.

ÖP ringer Migrationsverkets verksjurist Kent Juhlén och frågar om han inte tycker det är märkligt. – “Jo, det tycker jag. Det är ju i så fall en oriktig uppgift”, svarar han. Kent Juhlén säger vidare att Migrationsverket utreder företagen.

ÖP ringer även upp Tea Widéen, men då svarar istället Teas dotter Pia Karlsson från Bräcke. En Pia Karlsson med telefon i Bräcke står även som kontaktperson för Aros Energideklarationer och i Bräcke finns bara en Pia Karlsson.
ÖP frågar om det är hon som är den Pia Karlsson i Aros Energideklarationers anbud.
– Nej, det är inte jag, svarar Pia.
Hur kan det komma sig att ni råkar ha samma namn?
– Det kan jag inte svara på, jag vet inte vad Aros Energideklarationer är och förstår inte vad du pratar om, säger Pia Karlsson.

Пиа Карлссон һәм элеккеге хуҗасы “Skandalhusen” бу Хольм, Йохан Стендаль үткәрделәр, бергә узган asylboende провинциясендә Хельсингланд, аны ябарга туры килгән ќђнќалдан соћ, аерым алганда, түләмәгән НДС һәм взносу социаль тәэминатка.

Сылтамалар өчен мәкаләләр
25/11 ' : Migrationsverket utreder företagen
25/11 ' : Här vill de starta flyktingboende
25/11 ' : Flera turer kring asylboenden i Bräcke och Strömsund
25/11 ' : Vill starta asylboenden – men saknar avtal
21/11 Arbetarbladet: Hyresgäster utkastade från sina hem
20/11 Чр П4 Уппланд: Яшәү мәктәптә юллар “Сез оставите йорт күбрәк яки азрак җил һәм приливов” Тыңларга radioreportage фатирдан, дип аңлатты, бу сәламәтлек өчен куркыныч.
20/11 Fastighetsnytt: Uppdrag Granskning i Tierp
27/10 Чр П4 Уппланд: Mögel och vattenskador ska bort i Tobo

Калдырырга җавап

Электрон почта адресыгызны булмаячак басылды. Мәҗбүри кырлар помечены *