Яңа шанс булырга усиленными кеше буларак 7/12!

Искәрмә! Meddela deltagande till thomas.aslin@sundsvall.se
(om du inte redan gjort det via HBU)

Ta chansen på måndag kl. 18 (plats meddelas senare) att gå utbildning för att bli en så kallad Förstärk medmänniska. Efter utbildningen kan du vid en eventuell olycka i Holm få ett SMS direkt från SOS-operatören. Du har inga särskilda skyldigheter eller rättigheter i och med detta, men om du har möjlighet att och hjälpa till! Vilket kan faktiskt kan betyda skillnaden för om din närstående, granne eller någon annan människa i närheten överlever!

Sedan starten av projektet 2013 har det varit 11 larm i Holm och på nästintill samtliga har det kommit frivilliga före ambulans och räddningstjänst. Dock skulle vi behöva bli fler i Holmbygden och gärna med lite spridning runtom Holmsjön. I dagsläget finns t.ex. ingen på södra sidan av Holmsjön eller i Vike, Loviken, Sandnäset, Kväcklingen, Österström och Hällingen. Vet du någon annan du tror kan vara intresserad och lämplig. Tipsa dem!

Укыту оештырылды түбәндәге ассоциациясе коткару ишек бушлай. Holm är tillsammans med några andra orter i Medelpad ensam i Sverige om att kunna larmas direkt på detta sätt vid olika olyckor.

Укыту колачлый:

  • Ут
  • Карар хакында юл-транпорт
  • Drunkningstillbud
  • Йөрәк-кан тамырлары- & реанимация белән hjärtstartare

Еш кына иң гади чаралар булып, иң мөһим – huvudsaken de sker snabbt. Бу ясый системасын мисал өчен мөһим Холмский р. г. ә. бу һәлакәт, кагыйдә буларак, турында түгел. 20-60 минем нче якындагы ашыгыч ярдәм машиналары һәм авария хәлендәге хезмәтләре.

СЕЗ БЕЛӘСЕЗМЕ, - ДИП ХОЛМ ИЯ, ҮЗ HJÄRTSTARTARE!?
Läs mer och se reportage om Förstärkt medmänniska på holmbygden.se/akut (җиңел табарга ярдәмендә “” өске өлешендә төп чара).

Кontakt мәсьәләләре:
Чираттагы Спасательная Ассоциациясе Дверью
Томас Åslin, Эчке Командасы Brandinspektör/
070-191 04 99
thomas.aslin@sundsvall.se
www.raddning.info

Тулырак проекты турында (О. 2012), МОНДА БАСЫГЫЗ.

Кешеләр авыл районнарында да охваченных шундый ук дәрәҗәгә яклау бәхетсезлек очракларыннан, ничек кешеләрне торак пунктында. Гражданнар ия булырга тиеш "яклану" бәхетсезлек очракларыннан, бу проект ниятли әлеге максатка ирешергә.

1.1 Фон
Авыл җирендә ия артык дәрәҗәсе яклау бәхетсезлек очракларыннан караганда, шәһәр районнарында, ул вакытта бөтен- һәм beredskapsstyrkor яшисез районнарда югары халык тыгызлыгы буенча. Башка буенча өстәмә чаралар профилактикалау һәм кертү сәләтен гражданлык җәмгыяте җәлеп беренче өлешен, шуның белән ирешү түгел өлешендә закон яклау Турында бәхетсезлек очракларыннан.

Максат
Иң яхшы яклау бәхетсезлек очракларыннан авыл җирендә аша ярдәм өчен аерым.

1.2 Проектның максатлары

  1. Эшләү концепциясен яклау нче бәхетсезлек очрагы теркәлгән авыл җирлегендә. Концепциясе булырга тиеш таяну белемнәре иң смущенно-бәхетсезлек очракларын авыл җирендә һәм чаралар (киңәшләр, мәгълүмат, күзәтчелек һ. б.) киметү өчен һәм идарә итү бу. Түбәндә идеясен өчен идарә командасы ТБС дә соңга калмыйча, октябрь 2012.
  2. Эзләү канал шул рәвешле, уку һәм мәгълүмат ала даими рәвештә эксплуатироваться, һәм моның аша табарга кешеләр булырга тели, җирле "trygghetspersoner" (карарга исеме өчен бу кешеләрне). Санына карап, мәнфәгатьләрен һәм күләмен җәмгыяте
  3. Октябрь-декабрь ае дәвамында 2012, гамәлгә ашырырга пилотлары исәпләнгән концепциясен, һәрхәлдә 3-5 җәмгыять шәһәр җирендә авыл җирендә.
  4. Гыйнвар-Февраль 2013, бәяләргә проекты һәм аның мөмкинлекләрен үстерү өчен эш дәвамлы процесс өчен юл-ПАТРУЛЬ хезмәте, ничек ФИП нче хезмәткәрләре kommunanställd аласыз түбәндәге эчтәлекле яклау нче бәхетсезлек очрагы теркәлгән. Бу бәя тиеш кертү мөмкинлеге өчен SMS-сигнализация яки шундый ук мөмкин булган җибәрелде "trygghetspersoner" һәм мөмкинлекләр кертергә кайбер шәһәрләре соң överenskommna kravkriterier (мәсәлән 30 минем ставкасы нче шәһәр ашыгыч хезмәтләр). Эшендә иде обобщены докладында тәкъдим итте җитәкчелегенә МРФ дә соңга калмыйча февраль 2013.

Калдырырга җавап

Электрон почта адресыгызны булмаячак басылды. Мәҗбүри кырлар помечены *