Mittnytt оглянув будівельні і робочі обов'язки

Anställda övergavs.
Дивіться новини мовлення з Holm на kvarlämnade arbetarna.

Mittnytt зауважив занедбані utlänska робітники пішли в Ароса Energideklarationers корпусу притулку і підкреслює відповідальність відсутності.

Розмовляв сусід робітників у січні Winroth говорить про ситуацію робочих, без транспортних засобів та можливості купувати продукти харчування.

I fredags skjutsade jag tre byggarbetare till affären och då sa de att det var de sista pengar de hade, säger grannen Jan Vinroth till SVT Mittnytt.

Arbetarna har bott i de bostäder som de renoverat och försökt dryga ut matförrådet.

De har stått i snålblåsten och försökt fiska.

De fyra byggarbetarna, från Ukarina, kom till Sverige första oktober för att tjäna pengar på byggarbete. De har för Vinroth berättat att de inte fått betalt för sitt arbete. – Är det så att han är kvar till jul får han givetvis komma in på julmiddag, säger Vinroth.

Fackföreningen Byggnads besökte bygget och är kritiska. Jim Sundelin på Byggnads menar på att det visar på en arbetsmarknad som inte mår bra.

När vi kom dit fanns det ingen arbetsledning på platsen. Vi tog kontakt med arbetsgivaren som hotade att stämma oss, säger Jim Sundelin, ordförande för Byggnads Mellannorrland.

Byggnads ifrågasätter också Migrationsverkets som ytterst ansvarig för att ha efterfrågat aylsboendet i Holm. – Man kan konstatera att det är konstigt att statliga verksamheter är inblandade i verksamheter som är lite grå.

Arbetsmiljöverket ringde byggherren Vitaliy Dragnysh.Jag ringde upp honom, och till en början var han ansvarig, men ju fler frågor jag ställde, desto mindre ansvarig sade han sig vara. Han sade till slut bara att han inte var chef. Efter ett tag bröts samtalet, säger arbetsmiiljöinspektör Ann-Cathrine Danielsson.

Efter ett visst detektivarbete kunde arbetsmiljöverket få ett besked vem som ägde fastigheten. Fastighetsägaren meddelade i sin tur att det var ett helt annat företag, än det inspektören först fått höra talas om, som gjorde renoveringen på deras uppdrag. Enligt fastighetsägaren skulle det vara företag som hade arbetsmiljöansvaret, men när verket ställde mer ingående frågor som blev det tyst.

11/12 СВТ Mittnytt: регіональні новини 19:30 Дивіться весь сегмент робочих в Holm

Читати далі
11/12 СВТ Mittnytt: Будівельні робочі були залишені
11/12 СВТ Mittnytt: Загальна різко критичне
11/12 СВТ Mittnytt: Важко досліджувати робочу середу відповідальності

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікований. Обов'язкові поля позначені *