Arbetare vid “skandalhusen” kvarlämnade utan mat, pengar eller transportmedel

新嘅:
锶: Lyssna på ett längre reportage med intervjuade Holmbor i SR’s Efter tre (10 我)

Pensionärhemmet huserar ukrainare istället för flyktingar.Sveriges Radio uppmärksammade idag de försummade Ukrainska arbetarna som efterlämnats vid Aros Energideklarationers planerade asylboende i Holm.

Det började med en oro bland byborna i Holm i september efter Migrationsverkets tilldelningsbeslut att Aros Energideklarationer var godkända i ett första steg att få öppna asylboende i f.d. Johan Stendahls så kallade “skandalhus”.

Frågan man ställde sig var om Holmborna nu skulle bli tvungna att ta hand om de hitkommande flyktingarna. Frågan var befogad då Aros Energideklarationer tidigare visat att de inte klarar att ta hand om den familj som idag bor i deras fastigheter. Då företaget ej betalade elräkningarna blev familjen i augusti plötsligt utan ström i två veckor. Trots att de förvarnats redan i början av sommaren. Det har sedan fortsatt med att Aros Energideklarationer inte svarar på MIljökontorets krav om att åtgärda hälsorisker såsom svartmögel i hemmet.

Det visar sig nu att det istället för flyktingar är de utlänska renoveringsarbetare som Aros Energideklarationer haft vid sina fastigheter som hamnat i knipa. Den betalning de blivit lovade för arbetet har uteblivit. De blev sedan kvarlämnade i företagets fastigheter, 啲猩猩有NåATT GöRA同啲猩猩Nå坤Möjlighet ATT TA信号ågonstans FöR ATT库纳号handla垫. När de skulle HäMTA Dä同åN DöK DET英特UPP Nå坤.

德哈尔provat ATT fiska我holmsjön, 男人DET GAV INGEN FåNGST. 怒江HAR byborna granngåRDS我anundgåRD FåTT STäLLA UPP同skjutsa DEM flertalet Gå手指直Liden FöR ATT handla垫, 嘅åATT de英特斯卡尔BehöVA SVäLTA我文特.

瑞典电台BESöKTE IDAG Holm同intervjuade Janne Winroth, granne医学huset SOM Aros Energideklarationer医学inneboende ukrainska byggarbetare伸缩节死气喉.

Johan HallbergöRETRäder Både Aros energideklarationer同Företaget Gesade Bygg- 同fastighetsservise SOM HAR byggjobbarna我霍尔姆. 佢表示,即管佢哋都话佢唔知,有啲工人离开.
– “如果呢系正确嘅事实, 所以,我分享你嘅睇法,呢系唔好嘅。”, 佢只系评论.

sterner同米高·staaf Aro嘅节能认证,有咗屋. 佢哋冇答查询瑞典电台.

呢仍然系一个谜holmborna可以照顾佢哋,佢哋点可能系畀遗弃嘅,完全冇啲雇佣佢哋唔知.

听广播霍姆
11/12 后三个SR: 较长嘅报道同采访咗holmbor SR嘅后三个 (10 我)
11/12 SR卡嘅特点: 留喺霍尔姆嘅建築工人
11/12 锶: 縣新聞 09:30

离开A发贴或者回复

你嘅电子邮件地址将唔会系出版. 佢系所使嘅识认 *