7/5 i Gimåfors: Arkeologisk vandring och föreläsning!

Följ med arkeologen David Loeffler på en föreläsning och vägledd tur i fält. Vi börjar med en kortare föreläsning i Bygdegården, för att sedan fortsätta ute i fält vid fagervikssjön. Vi kommer besöka bosättningar, fångstgropar och annat av historiskt intresse. David är lektor vid Umeå universitet. Hans kulturvetenskapliga gärning i fält och skrift har pågått sedan 1976 och främst berört kulturlämningar i Norrland. Det här är inte hans första besök i Gimåfors. ”Gimåfors med omnejd är för mig både känslomässigt och yrkesmässigt av stor betydelse då den är ett stycke Norrland i miniatyr.”

şənbə 7 may 2022 at 10:00 – ca 15:00
Samling Gimåfors bygdegård
150 kr, lunch och kaffe ingår
Anmälan till Rut-Marie Holmvall
072-2169059 / rut-marie@hotmail.se
Qeyd, begränsat antal platser.

Glöm inte att ta med stövlar och kläder efter väder.

One "haqqında fikir7/5 i Gimåfors: Arkeologisk vandring och föreläsning!

Cavab yaz

E-poçt ünvanından dərc olunmayacaq. Lazım alanlar qeyd olunur *