7/5 i Gimåfors: Arkeologisk vandring och föreläsning!

Följ med arkeologen David Loeffler på en föreläsning och vägledd tur i fält. Vi börjar med en kortare föreläsning i Bygdegården, för att sedan fortsätta ute i fält vid fagervikssjön. Vi kommer besöka bosättningar, fångstgropar och annat av historiskt intresse. David är lektor vid Umeå universitet. Hans kulturvetenskapliga gärning i fält och skrift har pågått sedan 1976 och främst berört kulturlämningar i Norrland. Det här är inte hans första besök i Gimåfors. ”Gimåfors med omnejd är för mig både känslomässigt och yrkesmässigt av stor betydelse då den är ett stycke Norrland i miniatyr.”

Dydd Sadwrn 7 Mai 2022 ar 10:00 – ca 15:00
Samling Gimåfors bygdegård
150 kr, lunch och kaffe ingår
Anmälan till Rut-Marie Holmvall
072-2169059 / rut-marie@hotmail.se
NODYN, begränsat antal platser.

Glöm inte att ta med stövlar och kläder efter väder.

1 meddwl ar "7/5 i Gimåfors: Arkeologisk vandring och föreläsning!

Ad a Ateb

Ni fydd eich cyfeiriad e-bost yn cael ei gyhoeddi.