Nuevo parque eólico en el lado sur de Holmsjön? Lea el artículo de debate en ST hoy

Föreslaget område för ny vindpark söder om Holmsjön.

Föreslagna placeringar av vindkraftverk i söderläge längs Holmsjön.

Sundsvalls kommun har i sin nya översiktsplanÖP2040föreslagit nya placeringar av områden för exploatering av vindkraftsparker. I Holm skulle det innebära cirka 20 vindkraftverk i riktning mot söder om man tittar över sjön från Holms kyrka.
Sedan några veckor har namnlistor gått runt i byarna runt Holmbygden-Hullsjön och motståndet tycks vara stort mot den nya vindparken som nu föreslagits. Det skulle innebära flertalet negativa konsekvenser för boende, fritidsboende och djurlivet i trakten.

Om du vill reagera kring det nya vindkraftsbygget kan du lämna synpunkter på översiktsplanen på följande två sätt:

  1. Öppna Sundsvalls kommun sida om förslaget via sundsvall.se/op2040, tryck länkenHär kan du ta del av förslaget till ÖP 2040på menyknappen/längst upp och sedan påLämna synpunkt”. Med e-tjänsten kan du skriva till kommunen vad Du tycker!
    Direktlänk till e-tjänsten för att lämna synpunkter:
    https://e-tjanster.sundsvall.se/oversikt/overview/444

  2. Du kan också höra av dig till någon av nedanstående kontaktpersoner och skriva på namnlistorna mot bygget:
    Peter Berglund, Östanbäck – Christin Olsson, Östbyn
    Per Edström, Sundsvall – elin sahlin, Vike
    Christina Engholm, HissjönPer-Åke Sundholm, Sunnansjö
    Thomas Lövqvist, Storhullsjön – Lars-Erik Wikholm, Drevberget
    Carina Nordvall, Nwarn – Niklas Wikholm, Anund Granja
    Saknar du kontaktuppgifter kan du använda telnr, mejl och formulär este.

Idag publicerade engagerade även en debattartikel om utbyggnaden i Sundsvalls Tidning – “Medelpads berg är under ockupationreagera!”.
Läs nedan, de ST.nu eller skriv ut i formato pdf.

 

3 pensamientos sobre "Nuevo parque eólico en el lado sur de Holmsjön? Lea el artículo de debate en ST hoy

  1. Nog med vindsnurror i Holm .Dom ni vill bygga nu kan ni bygga på södra berget och norra berget, väl synliga ifrån stenstan.Håkan Andersson.

  2. Jag är så ledsen att den naturen som är så fin är exploaterade så här. Varför inte bygga vindkrafterna I industriområderna. Dessutom, det finns redan så många vindparker I Norrland. Jag Gillar Norrland p.g.a. naturen och skogar. Låt naturen, fåglarna och manniskorna bo i lugnet.

  3. Att placera en så närliggande vindkraftspark i direkt söderläge från tätorten Holm är helt förödande. Det skulle för evigt förstöra vyn i den enda riktningen som inte är belamrad av vindsnurror samt ta fokus från det vackra berg och sjölandskap som Holm är känd för. Orten har kämpat med utflyttning och nedläggningar av bla skola mack och affär. Efter hårt arbete börjar på nytt en inflyttningstrend skönjas. Det kan dessvärre bli stopp på det om ett så pass dominerande landmärke som denna park skulle bli om den kommer till stånd. Det får inte hända.

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicado. Los campos obligatorios están marcados *