7/5 i Gimåfors: Arkeologisk vandring och föreläsning!

Följ med arkeologen David Loeffler på en föreläsning och vägledd tur i fält. Vi börjar med en kortare föreläsning i Bygdegården, för att sedan fortsätta ute i fält vid fagervikssjön. Vi kommer besöka bosättningar, fångstgropar och annat av historiskt intresse. David är lektor vid Umeå universitet. Hans kulturvetenskapliga gärning i fält och skrift har pågått sedan 1976 och främst berört kulturlämningar i Norrland. Det här är inte hans första besök i Gimåfors. ”Gimåfors med omnejd är för mig både känslomässigt och yrkesmässigt av stor betydelse då den är ett stycke Norrland i miniatyr.”

토요일 7 할 수있다 2022 에 10:00 – ca 15:00
Samling Gimåfors bygdegård
150 KR, lunch och kaffe ingår
Anmälan till Rut-Marie Holmvall
072-2169059 / rut-marie@hotmail.se
OBS, begränsat antal platser.

Glöm inte att ta med stövlar och kläder efter väder.

1 "에 대해 생각했다.7/5 i Gimåfors: Arkeologisk vandring och föreläsning!

회신을 남겨주

귀하의 이메일 주소는 공개되지 않습니다.