денес: Првиот турнир во коцки на Холм!

Денеска започнува првиот Куб турнир во 11 во училиштето на Анундгард, само дојди и играј или гледај! Организатори се Holmbygdens Utveckling со Ема Нордстром и Елин Салин на чело, а овој прекрасен трофеј на наградата погоре е направен од Јенс Гулман во Холм.

Слушајте ја интервјуата на Ема Нордстром на Sveriges Radio за денешниот турнир:

(Интервјуто е исто така достапно овде 2h и 42 minuter in i klippet på Sveriges Radios сајт.)

Можете да најдете повеќе информации и за правилата на настанот овде на нашата веб-страница Фејсбук-настан.

 

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *