4G-meester tot Holmbygden!

Telia kaart van de uitbreiding van zendmasten voor mobiele telefonie in Holm.
Veel holmbor Misschien heeft u al gemerkt dat we in staat sneller te surfen in Holm! Het is op dit moment Telia miljard initiatief op het mobiele netwerk, die uiteindelijk is bereikt district Holm. Hoewel Tele2 en Telenor is van plan om 4G bieden in Holm.

Het was half december 2014 Telia opgewaardeerd mast in Sunnansjö (tegenover het baden in Västbyn) met 4G-mogelijkheden. Het is nu mogelijk om te surfen op snelheden tot 40Mbit / seconde, dan voorafgaand tot ongeveer 12Mbit / sec. Met het oog op 4G te gebruiken als het nodig is dat u een abonnement op 4G en hardware (mobiele telefoon / mobiele breedband-stick / tablet / mobiele router) dat 4G ondersteunt. Als u twijfelt, contact op met uw provider.

Tegelijkertijd was ook een verdubbeling van de mast 3G-capaciteit Sunnansjö. Telia en Tele2 delen zijn 3G-netwerk, zodat deze upgrade ook tot grote vreugde van Tele2:s abonnees die surfen via 3G. Omdat spraakverkeer maakt nu gebruik van het 3G-netwerk moet ook regelmatig telefoontjes beter werken dan voorheen.

Heeft u Net1 mobiel breedband (van de oude NMT netwerk dat meestal een betere dekking, maar is langzamer dan zowel 3G en 4G), het kan dan ook geen enkele reden om operator te veranderen, afhankelijk van waar je woont. Als u niet zeker weet welke snelheid je kunt krijgen met Telia en Tele2, dus je kunt altijd proberen hun diensten eerst thuis. Je hebt altijd een herroepingsrecht 14 dagen als je besteld abonnement via de telefoon of internet. Als alternatief, vraag dan iemand met Telia / Tele2 het meten van de snelheid waarmee je woont.

weer meer 4G Master!
Er is nog een probleem om een ​​goede 4G-dekking te krijgen door middel van Telia in Sjöändan en langs Pour Inge-straight geweest (ook wel straight Hultmans). Telia zal binnenkort (berekend afgerond eind maart 2015) Om de 4G-mogelijkheden van zowel Draka rock-mast en Sodalen-mast te installeren. Dit moet bijna de gehele gemeente om te surfen op 4G-snelheden.

UPDATE oktober 2015: Telia is nu (na vertraging) afgewerkt met 4G inzet in beide Sodalen- en Draka Hill mast. Beide masten zijn ook verbeterd 3G.

Het was vroeger ook een paar holmbor in Sjöändan die 4G-dekking had via Tele2 en Telenor (het delen van de 4G-netwerk) via Sodalen mast.

Het is nu het gerucht dat Tele2 en Telenor momenteel in de planningsfase van een nieuwe mast te richten voor 4G aan de andere kant Holmsjön van Österströms herenhuis. De hoop is om dit duidelijk later in het jaar te maken, maar geen enkele is momenteel bepaald.

4G – geen vervanging voor glasvezelconnectiviteit
Hoewel 4G is een grote verbetering ten opzichte van 3G, zodat het kan nog steeds niet concurreren met een glasvezelverbinding.

Voordelen van de glasvezelconnectiviteit: De capaciteit van een glasvezelkabel is zeer groot en kan gemakkelijk tegelijkertijd worden gebruikt voor de telefoon thuis, TV en Internet. U kunt zo hoog als 1000Mbit / s te krijgen (vergeleken met tot 40Mbit / s voor 4G) en er is geen limiet aan hoeveel de hoeveelheid gegevens die u per maand kunt gebruiken. De betrouwbaarheid van de vezel is zeer hoog omdat het ingegraven kabels. De waarde verhoogt ook uw woning wanneer u eraan trekt in de vezel. Vooral op het platteland.

Nadelen Mobile Broadband (3G en 4G): Mobiele breedband biedt een beperkte snelheid dat alle gebruikers op elke masten. Hoe verder weg van de mast je bent en hoe meer gebruikers aangesloten slechter dekking en snelheid, krijg je. Mobiele breedband is niet geschikt voor een continue hoge dataverkeer, Bijvoorbeeld, televisie en film. Alle operators hebben een bovengrens voor de hoeveelheid gegevens die kunnen worden gedownload per maand en het is duur om meer hoeveelheid data te kopen wanneer deze leeg. veeleisende online (computer- en videospelletjes) Je kan niet spelen op mobiele breedband.

Lees meer over de verschillende breedband opties in Holm en zie de verschillende dekking kaarten voor de verschillende operatörena op de nieuwe "Broadband pagina" https://www.holmbygden.se/service/bredband/

Meld je aan voor Holm fiber-implementaties nu als u dat nog niet hebt gedaan!
https://www.holmbygden.se/foreningar/holm-fiber/

18/2 -14 TV verslag van Holm op miljardsatsningen.
SVT Mittnytt in Holm op de investering in het mobiele netwerk.
Zie SVT Mittnytts rapporteert Holm wat de dorpelingen denken over het initiatief (13 MB).

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.