Telecommunicatie Station Anundgård gesloten – Terugkijkend op de voorbije eeuw

Onund Farm huidige telecommunicatie-uitwisseling

Telecommunications Station Anundgård heeft nu een "houdbaarheidsdatum". Als onderdeel van de uitfasering koperen netwerk in het hele land heeft nu Telia besloten om Station werking van de klok na 100 jaar in actieve dienst. De sluiting heeft gevolgen voor alle abonnees die een home telefonie abonnementen via telefoonaansluiting, of Telia of een andere operator.

jaar 2012 werd aangekondigd dat Telia zou zette de telefoon station in Loviken. Nu is het station de telecommunicatie in Anundgård die vervolgens zijn beste dagen heeft gezien. Zoals andere mogelijkheden voor communicatie dan door de oude kopernetwerk heeft overgenomen meer-en-meer dus houd het Telia Groep enkele jaren terug op te sluiten uit alle oude telecommunicatie-stations die niet meer rendabel worden beschouwd. Anundgård Het station zal worden gesloten voor een goede 2018-04-03.

nieuwe opties, Glasvezel waaronder Holm
Voor degenen die op dit moment een telefoon thuis via het koperen netwerk dat u wilt behouden zijn verschillende opties. Als je gaat naar glasvezel via "Holm Fiber" geïnstalleerd te krijgen (Obs! verslag deze!) dus u kunt van elke operator te gebruiken is om het kiezen Servanet (dat zal het glasvezelnetwerk samen te bouwen met Holm Fiber).

Een alternatief voor het hebben van de woning telefonie over glasvezel, met “thuis telefonie via het mobiele netwerk”. Op haar website, Telia de hand algemene informatie met vragen en antwoorden Verzoek sluiting ("Toekomstige netwerken") en hun eigen deals als je kiest voor een verblijf (of meld je aan) Telia.

anderszins Telekområdgivarna een carrier-neutrale klantenservice die kunnen helpen om dingen uit te zoeken en wat je moet overwegen voordat je abonnementen te kopen.

 

Anund Farm eerste telefooncentrale was in dit gebouw, die sinds enkele jaren ook gehuisvest een bedrijf.

De geschiedenis van de telecommunicatie-switches in Anundgård
De eerste handmatige telefooncentrale in Anundgård gebouwd in de late 1910s. Het station was toen 50 meter ten oosten van de huidige telecommunicatie-uitwisseling (dat is 700 meter ten oosten van de kerk). Stationsbeteckningen was op dat moment "Östbyn", hoewel het station was Anundgård. De "manual switch" werd grotendeels verzorgd door de eigen operator Holm, Maria "Maja" Hjerpe (geboren Viklund, 1912).

rond het jaar 1920 Bij telefonie in Holm in de kinderschoenen stond, was het was pleegvader Maja's Pelle Haglund die switch beheerd, maar nu al als een 13-jarige werd Maja, die had de leiding over te nemen. Ze zorgde meteen voor de handmatige uitdossing wijzigingen in Holm tot de eerste automatische station en de meer moderne telefoon apparaten met dial nam de taak van Holm, in het midden van de jaren '60.

Illustratie van een schakelaar station 40 st abonnees keek op dit moment. Identiek aan de Anund Farm eerste versnelling keek.

Voordat de automatisering werkte het zo dat als je wilde om ergens te bellen was je eerst beginnen aanzwengelen de telefoon en neem de hoorn. Sinds antwoordde Maja "Anundgård" aan de andere kant en vervolgens moesten vragen om te worden aangesloten. Zou kunnen zijn dat het ook zou kunnen gebeuren met af en toe een roddel over het dorp horen via deze job.

Afgebeeld TV '. gezien een van Maja de arbeidsovereenkomst door de jaren heen, "Contracten met betrekking tot het onderhoud van de uitwisseling station met de oproep apparaat voor het publiek en telegrammen expeditie" van 1935. Daar, onder andere dat het station zou geopend worden söckendagar (weekdagen) bij 8-20. Buiten deze uren moest je op zoek naar andere communicatiemiddelen als je wilde het bezit komen van iemand te krijgen. Op zondag werd het station gesloten voor de ochtend dienst op 10-13 en voor zondag diner in 16-18. Bovendien kan de afbeeldingen hieronder zie je dat de beloning voor het werk als directeur van de telecommunicatie-station was 40kr / abonnement jaar. En volgens de "telefoon" als het aantal abonnees in 1935 als 15 st, die zal een maandsalaris van schaars 50 kr.

 

(Klik op de afbeeldingen om te vergroten)

 

 

Voor degenen die niet een telefoon had thuis zo ging het ook een bezoek aan het schakelcentrum als je wilde bellen. Op de weg naar buiten je moest betalen door het verlaten 15 penny in het zwart pistool zoals te zien op de afbeelding hieronder. Dezelfde foto is ook te zien in een boek op het station van Zweden geeft gedateerd jaar 1919. op pagina 120 we vinden "Östbyn".

 

Maja leefde in de eerste telefoon het leven op kantoor. Aan het eind van de 40e eeuw gebouwd werd een nieuwere handmatige telefooncentrale 100m oosten. Vandaag is haar dochter, die in de oudste telecommunicatie station woont, terwijl haar zoon woont in de op een na oudste.

Onund Farm tweede telecommunicatie-uitwisseling. Achter het venster aan de rechterkant was het handmatig schakelen, de kamer verliet als je kon bellen als ze hadden hun eigen telefoon thuis

In het midden van de jaren '60 werden gebouwd Holm eerste automatische telefooncentrale (Het gebouw bestaat niet meer), ditmaal tussen beide voornoemde. In de vroege jaren 80 werd gebouwd in de telecommunicatie-station gebruikt tot vandaag. In het midden / eind jaren '90, lang voordat YouTube, Facebook en Google zag het licht, het via de telefoonlijn station zoveel Holmbor zijn eerste contact met het Internet had.

Meestal had de desktop computer een ingebouwde "56 kbit-modem" dat op zijn beurt verbonden met een telefoonaansluiting. En de genade die vervolgens tilde de hoorn tijdens de vergadering en wachten vijf minuten voor een webpagina zou worden geladen! Misschien is geslaagd voor je eerste e-mail Anund Farm telestation?

Helaas voor de bewoners van Holm, dus nooit het station te worden opgewaardeerd met de veel snellere ADSL-technologie Gelanceerd in de vroege jaren '00, wanneer noch Telia of een andere operator beschouwd winstgevend. herfst 2005 was een glasvezelkabel van de spoel naar school Anundgård en toen waren ook gevraagd Anundgårdsbor of ze geïnteresseerd waren in deelname, die ongeveer 15 huishoudens deden. Enkele jaren later, zelfs de mobiele 3G-technologie, wat betekende dat de meeste mensen hun oude dial-up internetverbindingen verlaten via telefoonaansluiting.

na bijna 40 jaren van dienst zal Anund Farm recente telefoon station te worden ontmanteld

Het zou vandaag al vele jaren geleden dat iemand de laatste gesurft met een "56 kbit modem" via telefoonaansluiting, terwijl in de huidige situatie is nog steeds rond 40 abonnees gebruik telefoonaansluiting voor thuis telefonie via Anundgård Station.

 

 

gerelateerde links
Besluit december 2016: Toegekende steun voor fiber to Holm! Holmbygden.se
www.holmbygden.se/2016/12/15/beslut-fiber-till-holm/

Holm Fiber Economic Association. Meld u hier aan!
www.holmbygden.se/foreningar/holm-fiber/

Lees meer over de sluiting / "toekomstige netwerk". Telia.se
www.telia.se/framtidensnat

4G-meester tot Holmbygden! Holmbygden.se
www.holmbygden.se/2015/03/23/4g-till-holmbygden

Wijzigingen in de telecommunicatie- en breedbandnetwerken, Post & Agentschap Telecom
www.pts.se/sv/Privat/Telefoni/Fast-telefoni/Forandringar-i-tele–en-bredbandsnaten

Telia verwijderen vaste telefonie in Loviken 2012, Holmbygden.se
www.holmbygden.se/2012/12/05/telia-tar-bort-fast-telefoni/

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.