Nu wakker Holm Nature!

Nu, de trekvogels terugkeren, ze zijn 10 keer meer dan we hadden tijdens de winter in ons land. Als eerste is de merel nu. Het was Titti en Jörgen Olsson, Östbyn, gemeld dat de eerste; 12/3. Later die week Vink ook bewezen van hen. Er zijn vogelvoer verbindingen in het gebied dat de eerste vårbesöken krijgt. Hier bij Navarn (300 MOEH) het was pas in 19/3 voordat de eerste merel kwam.

Voor anderhalf jaar geleden maakte ik een oproep voor Vogels en andere dieren bij Holm Bygdens homepage (Ook in de schuif tijdschrift). Titti Olsson, Östbyn, en Arnold Johansson, Långliden, waren degenen die belang toonden.

Arnold (82) heeft een boswachter en bioloog hobby geweest, accommodatie op dezelfde plaats, kinds af. Ik bezocht hem in april 2016 en leende zijn natuur dagboek. Hij heeft opgemerkt 20 vårfåglars eerste aankomst in Långliden tussen 1951-2011. 60 jarige notes zullen wetenschap Mellannorrland en Zweden. Hier kunnen we zien hoe het zingen leeuwerik, Lapwings worden zeldzamer / later en dat in plaats daarvan de merel en vink eerst in Liden het voorjaar now. Arnold's dagboek is voorgelegd aan de raad van bestuur en het Zweedse Species Information Center ingediend (SLU in Uppsala). Swedish Agricultural University (SLU) onze fenologiprojekt zijn begonnen ("Aankomst van de lente" in verschillende delen van het land) qua flora en fauna. Het gaat om de eerste vlinder, hommel, met, bloeiend, vogel aankomst, dooi mm in het gebied (de plot) je leeft. Dit is onderdeel van de volgende veranderingen in het klimaat in Zweden / Wereld.

Titti en Jorgen heeft ook bij verschillende gelegenheden waargenomen hoorn uilen en aarde uilen in de schemering op het bouwland aan de noordkant van Holmsjön sinds medio april! Christin "Titti" Olsson, Östbyn, wiens vader werkte samen met Sundsvall F.D.. "Vogel legende" in 80- en 90 talet.Nils Lundmark, kreeg in meteen en wilde herstellen hun bird belangstelling. Nisse, die stierf 2006, bracht veel tijd in Holm- en Liden gebied van inventaris en bellen van uilen en zetten tweehonderd feeders in onze regio tijdens de 80-90 eeuw (uilen en lepels). onder sina 60 jaar als een ornitholoog zet Nisse omhoog over 1600 kleine vogel feeders en over 400 uilen. Hij geringd boven 12.000 vogelstand.


vogel
jaar 2016
Årsvädret in Holm was gunstig voor fauna (flora ook). Augustus en september was warmer dan normaal en heeft bijgedragen aan het voortbestaan ​​van de heuvels waren hoger dan tijdens een normale zomer. normaal overleeft in Chick uit een nest in het eerste jaar. Nu, overleefde de meest gevoelige voor de verhuizing nam in het najaar.

.
Ondergetekende heeft een inventarisatie van broedvogels in het gebied sinds 2000 (bij Storsten Ant omhoog bij Storflon, ten noorden van Vike) en Lokåsen in Nordanede (ten zuiden van Holm).

Leaderboard op voorraden in de laatste 4 jaar uitzien als het vakje aan naast. Ze zijn van onze bosgebieden, en deze 16 vogels vormt ongeveer 80 % van die gevonden in bossen Holm.

.
.

Onderstaande bijlage 13 mensen die hun bevindingen in Holm gedurende het jaar gerapporteerde (7 accommodatie in Sundsvall!!?). Hier kunt u zien in detail wat er wordt gerapporteerd in Holm.
Maar we wachten op uw waarnemingen tijdens 2017. Neem contact op met Titti en me wat te doen om een ​​verslaggever van wat er gebeurt in de natuur in Holm geworden. Wij helpen u verder.

.
zie bijlage:
Gerapporteerde vogels in Holm 2016

.
In de winter, de "tekort aan vogels"
, gewoon 10 % in vergelijking met de zomer. Zie het vakje naast.

Sommige speciale observaties tijdens 2016 is Golden Eagle het broedseizoen in het bos ten noorden van Holmsjön. Titti en Jörgen i Östbyn hebben torenvalken nestelen in een vogelnest op het land voor meerdere jaren. Bovendien, zijn ze nu in het voorjaar 2017 had zowel bodem uil en hornuggla de weilanden aan Holmsjön in de buurt van hun huizen.


Kwetsbare / bedreigde vogels, gebruikelijk in Holm
Miljödepardementet hebben, bij de EU, en S. K. Rode Lijst die geldt voor alle dieren- en växtarterter Europese lijst van bedreigde soorten.
afstuderen is:

  1. bijna bedreigd (NT in de bijlage)
  2. kwetsbaar (VU in de bijlage)
  3. bedreigde
  4. uitsterven bedreigd
  5. uitgestorven

Een aantal van de bijna bedreigd en kwetsbaar vogels hebben een relatief goede survival gebied in het Holm gebied.

Geklikt te vergroten of zie bijlage voor PDF-formaat: Kwetsbaar en in de buurt van bedreigde soorten in Holm

groeten
Peter Berglund
"De oude bij Navarn"

Rapporteren observaties ons:
Peter Berglund 070-5880994 peter.berglund50@gmail.com
Titti (Christin) olsson 070-6300617 hristin.olsson@skola.sundsvall.se
Het doel is om een ​​groter netwerk dat het beeld van de soort gevonden in het gebied ontwikkelt vormen. In het verlengde hiervan zal het netwerk worden uitgebreid tot zoogdieren, insecten en planten om een ​​volledig beeld krijgen van de situatie in de noordelijke taiga leefgebied. Maar het gaat over om u zo dat we de natuur Guard kunnen uitbreiden weten.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.