BUN besluit vandaag: “Anundsvägen Farm Preschool” kan worden geopend!

SVT Västernorrland bericht over de aankondiging van de gemeente om de kleuterschool in Holm . te openen.
(Link voor het downloaden van video.)

Vandaag besloot Barn- en de Onderwijsraad (BUN) att öppna Anundgårds Förskola. Voorzitter van de commissie Lisa Tynnemark (s) vorige week al gebeld naar Holmbygdens Utveckling (HBU) en vertelden dat ze tijdens hun ontmoeting zouden besluiten om de kleuterschool in Holm weer te heropenen. Het was er echt een langverwacht bericht voor de vereniging, het platteland en alle gezinnen in Holm, die vocht en wees op de noodzaak voor twee jaar. In het begin was het een troosteloze strijd zonder zelfs maar een antwoord van Kinderen te krijgen- en de onderwijsadministratie, wie verantwoordelijk was voor de kwestie van mogelijke opening?.

Dit werd gevolgd door een voortdurende strijd van de dorpelingen, met ouders die op de noodzaak wezen, een politieke oppositie van de gematigden die bezocht de kleuterschool en meerdere malen in het bestuur gevraagd hoe de afhandeling is afgehandeld. Zelfs een JO-melding werd ingediend tegen kinderen- en de onderwijsadministratie en operations manager Mikael Nilsson Ryttlinger die verantwoordelijk was voor het probleem, maar die zijn kop in het zand stak en weigerde te reageren op de brieven van de dorpelingen?. Nog vandaag binnenkort 2 jaren later heeft de administratie niet gereageerd op de brieven die ze ontvingen. Het JO-rapport resulteerde in een herinnering van de Ombudsman over hoe zij de procedure hadden afgehandeld.

Uiteindelijk boden de regerende politici in de commissie zichzelf aan vanuit de meerderheid (s, c, v) in de gemeente Sundsvall om naar ons te luisteren in Holm. De vereniging Holmbygdens Utveckling ontving de politici en benadrukte hoe we vanuit verschillende perspectieven naar de voorschoolse kwestie keken en er was een lonende dialoog met Lisa Tynnemark (s) en de andere bezoekers.

Deze winter heeft het bestuur het bestuur vervolgens de opdracht gegeven om de gevolgen te onderzoeken “echt”, niet gehaast zoals ze eerder deden in een zogenaamde “snel onderzoek“. In dat snelle onderzoek werden irrelevante feiten vooral uit de omliggende gebieden gehaald en ging het niet eens over hoe de vraag de kinderen in Holm raakte., ouders of het platteland als geheel. In een functieomschrijving met het nieuwe onderzoek van de administratie Voorafgaand aan de commissievergadering zijn nu echter de voorwaarden beschreven om de kleuterschool van Anundgård weer te openen.! Zo werd het spoor geharkt voor heersende politici om te krijgen communiceer de positieve boodschap voor Holm.

Dus eindelijk, vandaag het 27 In april is in de commissie besloten om de kleuterschool van Anundgård weer te openen. Tenzij ouders ervoor kiezen om hun kind daar te plaatsen. In het najaar mag de kleuterschool weer open is het plan.

Elin Sahlin, ouder van kleine kinderen in Drevberget.

Er is nu hoop op een aanhoudende toestroom van gezinnen met kinderen naar het gebied en dat de kleuterschool zo snel mogelijk gevuld kan worden met kinderen.
- Ik denk dat de meeste mensen een kleuterschool dichterbij willen dan ze nu hebben, dus ik hoop dat velen bereid zijn hun kinderen te verhuizen, zegt Elin Sahlin, een van de ouders van kleine kinderen in Holm to Sundsvall Tidning.
- Het bouwt hoop rond het hele dorp. Hopelijk komt het de toestroom van gezinnen met kinderen ten goede. Het wordt zowel een taakstraf als een werkgever, zegt ook Niklas Wikholm, voorzitter van Holmbygdens Utveckling, in een interview met ST.

Lees meer
19/4 -22 Sundsvall Tidning: Gesloten kleuterschool mag weer open: “Lijkt me erg leuk dat we deze investering kunnen doen”
19/4 -22 Sundsvall Tidning: Proost in Holm na het nieuws over de kleuterschool: “Al het vechten is niet voor niets geweest”
6/11 -22 Sundsvall Tidning: Elin, 35: “Het voelt alsof je wordt gestraft voor het kiezen van het platteland”
29/1 -21 Holmbygden.se: Bekijk de functie van SVT over de eisen van ouders voor kleuterschool in Holm en de reactie van de operations manager
11/1 -21 Holmbygden.se: De kleuterschool van Anundgård in Holm kan na de babyboom worden geopend, maar de gemeente Sundsvall beantwoordt de vragen niet - HBU en ouders werken aan een nieuwe start
8/1 -21 Sundvalls Tidning: Ze willen een gesloten kleuterschool openen in Holm

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.