Voëls en ander diere in Holm?

Ek nypensionerad onderwysers. Na 'n "kollosalsocialt" werk vir 40 in die dorp het ons die stad akkommodasie gelaat ten gunste van Holm Nature voltydse. Residensiële eiendom is "in die bos" 'n klipgooi van Navarns noordwestelike kus, langs die laat SCA bos geskoolde Willis Bylund huisie. Hier is gridlock as dit verby is meer as twee motors per uur. geen geluid- of ligbesoedeling in dorp, indien nie swart-throated duiker en kraaie klank as "besoedelende" beteken. Menslike digtheid in die volgende vierkante kilometer is feitlik nul in die winter, behalwe ons. maar voëls, ander diere en plante is miljoene ... Kan dit beter!

Hier leef ons tot ons nie meer in staat is om sneeu skopgraaf, cut hout, grawe, bou, kweek, ski, wandel in die bos, vis, ry, kok ...

Voël by Navarn.Aftrede beteken dat ek myself kan wy meer om my natuurlike belange. hoofsaaklik voëls, Ek het "betrokke" in 50 jaar. Die area is relatief onbekend in terme van voëls, plante en soogdiere in die algemeen. Ek wil hê na konnekteer met diegene wat belangstel in voëls. Ek weet van net een van die area wat 'n oog op die voëls en diere, Rolf Eriksson Sunnansjö, maar daar moet baie meer wees. As jy een is, kan jy ons laat.

Ek wil inligting van jou ...
…'n verblyf in die gebied tussen Holm, Kovland, Indal, Spool, Torpshammar, geskok:

  • Jou interessante voël waarnemings in die gebied, uit 30 nou jare.
  • As jy 'n voël vrae wat jy graag wil help (bepaal spesies, wat voël sing / klanke, holkbygge, broers gevalle mm). Ek sal jou laat weet en / of wat jy besoek as jy wil. Ek waarnemings verslag te doen oor na Artportalen (databasis vir voëls, soogdier, plante, insekte, fisk, reptiele), wat versamel waarnemings van regoor Swede.

interessante voëls?
Roofvoëls en uile. Hierdie moet as vertroulik hanteer word en ons moet versigtig wees om nie die inligting te veel versprei oor hulle wees. Sedert VOLES in die gebied neergestort in April-Mei 2015 so die vole afhanklik roofvoëls spaarsamig geteel. Dit blyk dat daar steeds 'n tekort aan VOLES in ons land (November).
eende, ganse, waadvoëls, skogshönsfåglar, meeue, Sit nie is interessant. Algemene voëls wat ongewone verskyn, byvoorbeeld, die buitengewoon vroeg in die lente, beweeg abnormaal laat, neste in ongewone plekke of ongewone voorkom.
Alles wat gebeur daar van belang. Nie net voëls. In onlangse jare het ek gesien otters by 5 geleentheid, teen Junie van Lokåsens weiding! 'N Manlike dusver dwaal van die water ...
As ons kan wed op enigiets wat ek het kontak met plantkundiges, roofdier kundiges en ander sodat ons kan antwoorde kry om ons kommer.

Om mee te begin,
Peter Berglund, Nwarn.…Ek het 'n e-pos kontak: inlandsfauna@gmail.com. Tree asseblief in daar as jy wil om ons te kontak of bel my by 070-588 09 94. Is ons meer so, skep ons 'n gemeenskaplike platform waar ons in kontak kan hou met mekaar, waar enige iemand kan gaan in en skryf.
Versprei hierdie oproep aan diegene wat jy dink sou graag die netwerk aan te sluit!

groete
Peter Berglund, Nwarn

Laat 'n antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde gemerk *