Aros енергија декларации исфрли станарите

Aros енергија декларации прекинува станарите за извештаи мисии Преглед Злоупотреба. Претставници на понудата на компанијата на Одборот за миграција сместување баратели на бирање на Östersundsposten, но никој не сака да одговори на прашања.

Кога Aros енергија сертификација минатата пролет испрати својата понуда на Службата за имиграција за сместување азил, меѓу другото,. на. Holm Tobo надвор Упсала тоа го направи со станови кои се веќе живи луѓе. Во текот на летото, се обидел да се станарите во Holm поинаку. Сега се обидуваат да го направат истото надолу во Saga, иако станарите имаат договори и правото да остане.

Минатата среда беше Задачи разгледа извештајот за состојбата на станарите во Saga многу злоупотреби во Aros Energideklarationers домување. Мајкл посериозни компанијата вели во програмата дека тие треба да отпочнат дијалог и да се донесе со цел да се грешките. Спротивно на добар дијалог извештаи Arbetarbladet дека Aros енергија декларации сега наместо да сакате да се фрли од станарите во Saga. Станарите асоцијација стои сега на страна на жителите ".

Процесот на фрлање на нивните станари признаена од Holm. Маркус Hamberg кој е мнозински сопственик на Aros енергија декларации дури и го отфрли неговиот најстар станар во Holm минатата година. И покрај тоа што живееле таму уште од општинска сопственост на имотот, таа беше принудена од страна на Marus Hambergs компании Fagerhyltan да го напушти својот дом во Holm. во само 20 дена, таа ќе се отиде.
- Не сакам да се движат, бидејќи живеев целиот мој живот во Holm, рече таа.
20/4 2012 ST: Nu töms husen i Holm Прочитајте повеќе за станар кој беше исфрлен.

Östersundsposten, исто така, напиша вчера неколку статии на Aros енергија декларации и друга компанија, Фирма Чај Widéen. На неколку локации во соседниот округ, двете компании се бараат понуди за сместување азил. Според преглед нема двете компании закуп и делата на својствата на нивните сместување азил, иако тие имаат напишано дека тие се сопственици на шведскиот миграција одбор.

RIP повик за миграции работи советник Кент Juhlén и прашува дали тој не може да се најде дека е чудно. – “веќе, Мислам дека. Тоа е во овој случај на лажен исказ”, тој одговори. Кент Juhlén вели дека Одборот за миграција истражува компании.

RIP, исто така, ѕвони до Чај Widéen, но потоа реагира наместо Чаеви ќерка Пиа Карлсон од Браке. А Пиа Карлсон со телефон Браке е, исто така, лицето за контакт за Aros енергија декларации и Браке е само еден Пиа Карлсон.
RIP праша дали тоа е таа која е тендер на Пиа Карлсон Aros Energideklarationers.
- Не,, Тоа не сум јас, одговара Pia.
Како тоа може да биде дека се случи да имаат исто име?
- Не можам да одговорам, Јас не знам што Aros енергија декларации и не го разбираат она што го зборуваме за, вели Пиа Карлсон.

Пиа Карлсон и поранешниот сопственик “Skandalhusen” во Holm Јохан Stendahl имале заедно пред сместување азил во Хелсингланд кои добија затвори со скандал, вклучувајќи неплатен ДДВ и даноци.

Линкови до статии
25/11 остатоци: Migrationsverket utreder företagen
25/11 остатоци: Här vill de starta flyktingboende
25/11 остатоци: Flera turer kring asylboenden i Bräcke och Strömsund
25/11 остатоци: Vill starta asylboenden – men saknar avtal
21/11 Arbetarbladet: Hyresgäster utkastade från sina hem
20/11 SR P4 Uppland: Сместување во Skolvägen “Ќе ја напушти куќи, повеќе или помалку со кренато сидро,” Слушајте радио извештаи за станови, објасни дека здравствените ризици.
20/11 сопственост Вести: Uppdrag Granskning i Tierp
27/10 SR P4 Uppland: Mögel och vattenskador ska bort i Tobo

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *