Media khwb scandal lub tsev nyob thiab cov ntaub Aros zog ntawv AB

Arbetet med fastigheterna pågår i Holm medan medias granskning fortsätter kring skandalhusen och det aktuella företaget Aros Energideklarationer AB. Radion sände idag om Holm och ytterligare uppföljning väntas under torsdagen i P4 Västernorrland.

Få Holmbor har idag undgått hantverkarna mitt i byn som nu sliter dag som natt för att skyndsamt få klart skandalhusen till asylboendet. Hantverkarna är väl bekanta med bygden då de genom åren återkommande anlitats under Johan Stendahls regi sedan han först tog över husen 2005. Media bevakar händelseutvecklingen i Holm och försöker reda ut alla de oklarheter som ligger bakom företaget.

Lyssna på Sveriges Radios reportage om Holm från onsdagen 9/10.
Spola till 03:20 för att höra reportaget om de asylsökande till Holm.

P4 Morgon beskriver bl.a. de ofärdiga husen och hur bilvrakpryderflyktingbarnens tänkta lekområden. En vanlig syn för byborna som sett hur fastigheterna skötts under åren. Det asylsökande kommer att tvingas åka 10-12 timmar t.o.r. för inhandling av mat och vid besök till Hälsocentral. Att de kan komma att vänta utomhus timvis i minus 20-30 grader i vinter bekommer varken Migrationsverket eller företaget Aros Energideklarationer AB.

Lyssna på fler aktuella inslag rörande Migrationsverkets upphandling av bolag
7/10 SR: Kritiserad telefonsiare får öppna asylboende
7/10 SR: Skuldsatta bolag tog hem kontrakt

Tidigare artiklar på Holmbygden.se
4/10: Migrationsverket besiktar idag inför asylboende i Holm
17/9: 156 nyob nraim yeej ncuab-seekers rau "outrage cov tsev" nyob rau hauv Holm!?

sau ntawv cia

Koj email chaw nyob yuav tsis muab luam tawm. Search cim *