Declarațiile Aros de energie arunca chiriași

Aros Energideklarationer säger upp hyresgäster efter Uppdrag Gransknings reportage. Företrädare i företagets anbud till Migrationsverkets asylboenden rings upp av Östersundsposten, men ingen vill svara på frågor.

När Aros Energideklarationer i våras skickade sitt anbud till Migrationsverket för asylboende i bl. A. Holm och Tobo utanför Uppsala gjorde man det med lägenheter som det redan bor människor i. Under sommaren har man försökt få ut hyresgästerna i Holm på olika sätt. Nu försöker man göra detsamma nere i Tobo, trots att hyresgästerna har kontrakt och rätt att bo kvar.

Ultima miercuri a fost un raport de revizuire Atributii privind situația chiriașilor din Tobo foarte abuzuri din Aros Energideklarationers locuințe. Michael Sterner compania spune în programul pe care acestea ar trebui să înceapă un dialog și să aducă pentru a erorilor. Contrar unei bune rapoarte de dialog Arbetarbladet că declarațiile Aros energie acum în schimb doresc să arunce chiriași în Tobo. Asociația Chiriașii se află acum pe partea rezidenților.

Procesul de a arunca chiriașilor recunoscut de la Holm. Marcus Hamberg care este proprietarul majoritar al declarațiilor Aros de energie chiar și cele mai vechi aruncat chiriaș lui în Holm anul trecut. Deși ea a trăit acolo încă de când municipalitatea deținut proprietatea, blev hon tvingad av Marus Hambergs företag Fagerhyltan att lämna sitt hem i Holm. På bara 20 dagar skulle hon vara borta.
– Jag vill inte flytta då jag bott hela mitt liv i Holm, sade hon.
20/4 2012 ST: Nu töms husen i Holm Läs mer om den hyresgästen som kastades ut.

Östersundsposten skrev också igår ett flertal artiklar om Aros Energideklarationer och ett annat företag, Firma Tea Widéen. På flera orter i grannlänet har de två företagen sökt anbud för asylboenden. Enligt ÖP saknar emellertid båda företagen hyreskontrakt och lagfart på fastigheterna för sina asylboenden, trots att de skrivit att de är ägare till Migrationsverket.

ÖP ringer Migrationsverkets verksjurist Kent Juhlén och frågar om han inte tycker det är märkligt. – “Jo, det tycker jag. Det är ju i så fall en oriktig uppgift”, svarar han. Kent Juhlén säger vidare att Migrationsverket utreder företagen.

ÖP ringer även upp Tea Widéen, men då svarar istället Teas dotter Pia Karlsson från Bräcke. En Pia Karlsson med telefon i Bräcke står även som kontaktperson för Aros Energideklarationer och i Bräcke finns bara en Pia Karlsson.
ÖP frågar om det är hon som är den Pia Karlsson i Aros Energideklarationers anbud.
– Nej, det är inte jag, svarar Pia.
Hur kan det komma sig att ni råkar ha samma namn?
– Det kan jag inte svara på, jag vet inte vad Aros Energideklarationer är och förstår inte vad du pratar om, säger Pia Karlsson.

Pia Karlsson și fostul proprietar “Skandalhusen” în Holm Johan Stendahl a avut împreună înainte de o cazare de azil în Hälsingland care a fost închis de un scandal, inclusiv TVA neplătite și impozitele pe salarii.

Link-uri către articole
25/11 REZIDUURI: Migrationsverket utreder företagen
25/11 REZIDUURI: Här vill de starta flyktingboende
25/11 REZIDUURI: Flera turer kring asylboenden i Bräcke och Strömsund
25/11 REZIDUURI: Vill starta asylboenden – men saknar avtal
21/11 Arbetarbladet: Hyresgäster utkastade från sina hem
20/11 SR P4 Uppland: Cazare la Skolvägen “Lași case mai mult sau mai puțin în derivă” Ascultați rapoarte de radio despre apartamente, a explicat că riscurile de sănătate.
20/11 proprietate Știri: Uppdrag Granskning i Tierp
27/10 SR P4 Uppland: Mögel och vattenskador ska bort i Tobo

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *