Fiber Holm – Raporti i progresit!

holm-fiber vogëlEfter en tidsradioskuggaär vi i Holm Fiber Ekonomiska Förening tillbaka med lite information om hur vi ligger till med arbetet med bredband till vår bygd.
.

Nuläge
Vi får börja med att gratulera Djupröra Sandnäset och Loviken som fick möjlighet att ansluta sig till fiberföreningen Östra Bräcke. Där håller man nu på att gräva och placera ut utrustning som sen ska kopplas in i deras fastigheter och ansluta mot deras kommunikationsoperatör. Det resulterar ju i att vi i nuläget är färre medlemmar men vi ser inga problem med det utan vår förening är ändå så stor att vi kan genomföra ett bygge av nätet om vi beviljas bidrag.

Vi har haft ett anbudsförfarande ute angående systemleverantör dvs dom som bygger nätet. Vi har beslutat att använda oss av Bynet som har stor erfarenhet av att bygga nät i glesbygd på det sätt vi ska göra. Vi håller även på med anbudsförfarandet angående kommunikationsleverantör dvs dom som sköter nätet och hjälper leverantörerna av tjänster att få fram sina produkter till oss. Där har vi inte beslutat oss än men har två fullvärdiga kandidater att välja mellan.

Medlemmar
I nuläget har vi 173 medlemmar av vilka några inte har betalat sin års och medlemsavgift vilket krävs för att räknas som medlem. Nuk ka ende pronarët e mundshme e pronave mund të bashkohen dhe të ishin të lumtur me fqinjët dhe të ndikojnë më shumë njerëz për t'u bashkuar me të ardhmen për atdheun tonë.

Harta e anëtarëve dhe pronat e shoqatës, si dhe klientët potencial!
Kliko në “satelit” për të parë shtëpitë. Harta është përditësuar vazhdimisht. Se fullsstor karta.
OBS! Ju lutemi të na ndihmojë për të marrë klientët në blu- dhe shtëpitë me ngjyrë të verdhë.

kontributet
Gjatë tremujorit të fundit 2014 aplikimi duhet të dorëzohet Bordit Qarkut për aplikimin e granteve për ndërtim. Vendimet për grante do të bazohet në informacionin që vjen në tremujorin e parë 2015. Është për t'u paraqitur në aplikim, duke përfshirë se si shumë njerëz janë duke shkuar për të lidhur në rrjet dhe se është numri që është baza për madhësinë. Efter det att ansökan är inlämnad kan inte antalet medlemmar som är bidragsgrundande ökas. Tillkommer fastigheter efter det att bidraget är beslutat så kommer de självklart att kunna ansluta sig men det kommer att resultera i att de tillkommande fastigheterna kommer att få betala en dyrare anslutning eftersom vi inte kommer att kunna få bidrag för dessa. Hur stor den fördyringen blir återkommer vi till senare. För att inte riskera det anmäl er snarast och betala in er års och medlemsavgift så att ni är med. Ju fler vi är med ju billigare blir varje anslutning.

vendimet
Pasi ne kemi gjithçka gati për të dhënë vendime, etj, të gjithë do të paraqitet për anëtarët të cilët më pas janë ato që zyrtarisht vendos që ne të ndërtuar rrjetin.

Ne nga Bordi mirëpret punën e bërë dhe gjithashtu mirëpret perspektivat për ndërtimin e rrjetit me fibra.

Për Bordin sipas
stefan Edin

website Holm Fiber me më shumë informacion dhe artikuj: Holmbygden.se/holmfiber

Lini një përgjigje

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *