“tăng cường hàng xóm” – thành công ở nông thôn

(Thông tin khẩn cấp cho Holm đúng luôn có thể được tìm thấy dễ dàng qua
holmbygden.se / cấp hoặc thông qua Hội Chữ thập đỏ ngay trên trước.)

Thomas AslinThomas Åslin från Holm intervjuades i Sveriges Radio om det framgångsrika projektet “tăng cường hàng xóm”. Projektet startade i januari 2014 med Holm först i Sverige där frivilliga får ett SMS från SOS Alarm när någon är i nöd. Idag finns ytterliggare åtta orter orter anslutna i Medelpad, däribland Sulå. I programmet intervjuas Thomas Åslin på Räddningstjänsten och frivilliga i projektet.

Lyssna på radioreportaget här

Nghe clip đài phát thanh ở đây.Problem med spelaren ovanför? Prova ljudfil i mp3 här.
– Tìm hiểu về các câu chuyện của Sveriges Radio här.
.
.

Två bränder i Holm senaste månaden
Brand i Österström i mitten av juni.Hitintills har Holms Förstärkta Medmänniskor ryckt ut till totalt sex olyckor och bara under de senaste veckorna var det två bränder i bygden. I Österström hjälpte förstärkta medmänniskor till med att snabbt evakuera en gasoltub och bränsledunkar ur en brinnande ladugård (förråd) innan det var rökfyllt och bäddade såvida för Räddningstjänstens insats. Som regel vid explosionsrisk när liv inte finns att rädda lämnas annars egendom att brinna upp.
Läs mer om branden på N4U.se.
(Bilderna kan krångla i mobil, men fungerar bättre på dator.)

Deltidsbrandman Jonas Engman eftersläcker på Ön i vid Nortjärnsgårdarna i Vike.

.
Förra veckan deltog även frivilliga vid en en skogsbrand på en ö vid Nortjärnsgårdarna i Vike. Med hjälp av att låna en båt av bybor för att ta sig ut till ön kunde man med hink och vatten praktiskt taget släcka hela branden innan Räddningstjänstens ankomst. Läs artikel på ST.nu.
(Bilderna kan krångla i mobil, men fungerar bättre på dator.)
.
.

Đây là những gì Holm máy khử rung ra. Một biến thể bán tự động tự phân tích và xác định nếu nó được đụng hoặc nếu nó sẽ tiếp tục làm xoa bóp tim và hơi thở. .
Förutom vid bränder larmar SOS Alarm även vid trafikolyckor, drunkning och misstänkta hjärtstopp. Tidigare larm i Holm då förstärkta medmänniskor har deltagit har varit gräsbrand, soteld och två hjärtstopp.
..

Fler frivilliga förstärkta medmänniskor behövs i Holm
I Holm är ett femtontal personer med i projektet och när SOS Alarm får ett samtal om en olycka i bygden får dessa ett SMS och kan då (om de har möjlighet) hjälpa till. Flertalet deltagare bor dock i nuläget samlade i Anundgård och fler rådiga personer spridda runt om i Holm behövs! Kan du tänka dig, utan förpliktelser, att hjälpa till vid en olycka? Förhoppningen är att vi på sikt kan få Förstärkta Medmänniskor spridda runt om i hela Holmbygden.

Bạn có muốn?!
Đăng ký quan tâm của bạn ở đây. Uppgifterna skickas vidare till Räddningstjänsten. fellows Hy vọng rằng chúng ta cuối cùng có thể được cốt rải rác xung quanh quận Holm.
* = (bắt buộc)
(Một xác nhận sẽ được gửi đến e-mail của bạn.)


Tìm hiểu về báo động đầu tiên của dự án, một ngừng tim.Numera är det nio byar med i projektet. Förutom Holm, är det Skatan, Norrhassel, Sulå och Indal i Sundsvalls kommun. Överturingen, Byberget och Naggen i Ånge kommun, samt Ljustorp i Timrå kommun. Läs fler reportage om projektet i Holm med film- och radioklipp här.
.

Lär dig Holms hjärtstartare (lưu trữ trong Olle Frisks tiền sảnh)
Tim khởi động trong Holm nói hướng dẫn người Thụy Điển và nói một cách chính xác làm thế nào để làm.


Xem và tìm hiểu làm thế nào để sử dụng mô hình máy khử rung có sẵn trong Holm.

TV4 Nyheterna; Các tình nguyện viên livräddar trong làng

Xem báo cáo truyền hình về Holms củng cố đồng loại.
nguồn: TV4 Sundsvall; Các tình nguyện viên livräddar trong làng 14/5 2014.

Thông tin khẩn cấp cho Holm
Mer information om nödsituationer och vilken hjälp som finns att tillgå i Holm hittar du här under Holmbygden.se/akut.

Để lại một trả lời

Địa chỉ email của bạn sẽ không được công bố. Các trường bắt buộc được đánh dấu *