Holm avgjorde på tilläggstid i målrika TV-matchen

Lagkaptenen Niklas Wikholm var nöjd efteråt och menar att laget just nu gör sin bästa säsong på tio år. – Det betyder mer för bygden än för laget och föreningen i sig, säger Wikholm. Reportage & 影像: Jennifer Engström, Sara Carlzén. st.nu

Tv-tittarna och hemmapubliken bjöds på ett rejält målkalas när Ånge IF gästade Holmvallen under söndagen. Hela nio mål noterades i protokollet innan domaren blåste av av matchen.

Livesända division 5-matcher är ju inget nytt för den hängivne HSK-supportern, men den här gången gästades Holmvallen av Sundsvalls Tidning som hade valt att hedra oss med en egen Livesändning. Innan matchen hade tidningen besökt laget under en träning tidigare i veckan och intervjuat Holms sportklubbs nya eldsjäl Peter Lind. Efter matchen gjordes även en intervju med lagkaptenen Niklas Wikholm (se ovan).

Liveintervju med Holms tränare Mikael Kotermajer inför matchen

Holm har under denna säsong radat upp många uddamålsvinster och mycket sena matchavgöranden. Senast när man mötte Ånge IF på bortaplan på nationaldagen och vann med 1-2 var inget undantag (avgörandet kan ses i repris här). Söndagens drabbning skulle inte visa sig vara annorlunda på något vis

Redan i den allra första matchminuten revs Olle Nordberg ner i offensivt straffområde och Holm kunde gå upp i ledning via straffspark. Ånge visade sedan upp en stark defensiv i första halvlek och Holm hade svårt att komma till farliga lägen. I matchminut 27 kunde Ånge reducera via enihopsparki straffområdet som lämnade Holms nya målvakt Simon Molin chanslös. Ånge följde upp målgörandet några minuter senare efter att hemmalaget åter igen slarvar i försvaret och inte lyckas rensa undan bollen. Holms målspruta Olle Nordberg kvitterar dock strax innan halvtid och matchen kändes inför andra halvlek helt vidöppen.

Under andra halvlek visade hemmalaget upp ett litet spelmässigt övertag gentemot motståndarna. Besvikelsen hos holmspelarna när gästerna gick upp i ledning både en och två gånger gick inte att ta miste påMen Holm lyckas samla sig, man lyfter många hotfulla långbollar mot Ånge-defensiven, och hakar på i målprotokollet. I den 87’e matchminuten byter Holm in den comebackande livsfarliga poängtjuven Johan Smott och bara några sekunder senare tilldöms Holm en frispark mitt emellan mittcirkeln och Ånges straffområde. I samma sekund som JohanHallingHallström tar ansats för frisparken rundar Johan Smott Ångeförsvaret och hamnar på så vis helt friställd framför Ånges målvakt. Halling lyckas hitta skallen på den välvuxne Olle Nordberg som nickar ner den på fötterna på den nu omarkerade Johan Smott som gör en tjusig nedtagning och fullständigt vräker sig över bollen och pressar in kvitteringen 4-4 !

I matchminut 92 har Holm börjat känna en ordentlig segervittringSka man lyckas med ett ytterligare sent matchavgörande?? Domaren blåser frispark för Holm högt upp i offensiv planhalva alldeles intill sidlinjen. Frisparkskungen JohanHallingHallström borstar till gräset lite varsamt med vänsterhanden innan han försiktigt peggar upp bollen på den välansade mattanHemmalaget flyttar upp all tillgänglig personal för ett avgörande

Halling tar en kort ansats och gör åter igen en perfekt lyftning med vänsterdojan in i straffområdet där den till slut hittar fram till fötterna på Holms mittback Kristan Karlssonsom med en riktig kämparanda lyckas trycka in matchens game-winning-goal! Nick BorgensDen glider inekar över Holmvallenoch med bara tre matcher kvar av säsongen så är vi fortfarande med i den absoluta toppstriden* av medelpadsfemman!