Landskamp mot Sydafrika spelades på Holmvallen

Holms SK spelade landskamp mot gästarbetande sydafrikaner från Azari Wind på Holmvallen.

På onsdagsaftonen anordnas en landskamp mellan Sverige, bestående av Holms SK, och Sydafrika, representerade av de gästarbetare som bygger vindkraftverk påKråktorpet” (se fotnot).

Drygt 20-talet gästande vindkraftsarbetare ställde upp för avspark och lika många av deras kollegor hade satt sig på Holm-läktaren.

Sydafrikanerna, som aldrig spelat en fotbollsmatch tillsammans och vars egentliga nationalsport är rugby, spelade bra och bjöd faktiskt på hårt motstånd med tuffa närkamper. Därtill spelade även deras kanske bästa arbetare och målgörare, Mendu, i Holmlaget för att utjämna spelarantalet.

HSK var ändå strået vassare och fick flest bollar i nätet. Matchen slutade 7-2 till Holm. Viktigast dock, ett roligt möte och en godkänd kämpainsats i båda lagen vilket gav bra träning i benen. Förhoppningsvis hittar nu även fler gästarbetande åskadare framöver till sommarens hemmamatcher.

Mål: Niklas 3, Tommi Torvela (nyförvärv fr Söråkers FF) 2, Yonas 1, Mendu 1.

16/6 Kl 14 spelas nästa hemmamatch på Holmvallen mellan Holms SK och Fränsta IK. Serving med kaffe, varmkorv och hamburgare.

Läs mer på holmbygden.se:

Matchkalender, resultatet mm.

Info om Holms SK och gratis SMS-tjänst med nyheter och resultat kring Holms SK.

FOTNOT: Platsen Kråktorpet har förövrigt en tidig historia ändå från 1600-talet med utländare närvarande. En läsvärd historik kring torpet och den hemska tragedi som där utspelades kan du läsa mer om här i Lidens Tidning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *