Жаңы мүмкүнчүлүк жакынын бышыктоо керек болот 7/12!

OBS! бүлөөсүнө эскертме thomas.aslin@sundsvall.se
(Эгер сиз мурда HBU аркылуу андай кылган эмес болсо,)

дүйшөмбү күнү бир жолукмайынча. 18 (жайгашуу кийин жарыяланат) деп аталган күчөтүш коңшу болууга окутуу бара. Тренинг аяктагандан кийин, сиз Holm-жылы жол кырсыгынан SOS операторунун түздөн-түз бир SMS-билдирүүлөрдү кабыл ала берет. Сиз жана бул эч кандай конкреттүү милдеттерди же укуктарга ээ, бирок сиз жардам бере алат, эгерде! Кайсы иш жүзүндө өз туугандары болобу айырмасы болот, же кошуна аман арадагы башка эч ким!

Долбоордун башынан бери 2013 ал болду 11 Holm-жылы ойготкуч жана ага тиешелүү бардык тез жана шашылыш кызматтар чейин өз ыктыяры менен келген. Dock skulle vi behöva bli fler i Holmbygden och gärna med lite spridning runtom Holmsjön. I dagsläget finns t.ex. ingen på södra sidan av Holmsjön eller i Vike, Loviken, Sandnäset, Kväcklingen, Österström och Hällingen. Vet du någon annan du tror kan vara intresserad och lämplig. Tipsa dem!

Utbildningen arrangeras av Medelpads Räddningstjänstförbund och är gratis. Holm är tillsammans med några andra orter i Medelpad ensam i Sverige om att kunna larmas direkt på detta sätt vid olika olyckor.

Utbildningen omfattar:

  • белги
  • Omhändertagande vid trafikolycka
  • Drunkningstillbud
  • Hjärt- & lungräddning med hjärtstartare

Ofta är de enklaste åtgärderna viktigasthuvudsaken de sker snabbt. Detta gör systemet så viktigt för just Holm p.g.a. att man vid en olycka vanligtvis befinner sig ca. 20-60 min från närmsta ambulans och räddningstjänst.

VISSTE DU ATT HOLM HAR EN EGEN HJÄRTSTARTARE!?
Läs mer och se reportage om Förstärkt medmänniska på holmbygden.se/akut (hittas lätt vialängst upp på startsidan).

Kontakt vid frågor:
Medelpads Räddningstjänstförbund
Thomas Эслин, Brandinspektör/Inre Befäl
070-191 04 99
thomas.aslin@sundsvall.se
www.raddning.info

Läs mer om projektet (fr. 2012), KLICKA HÄR.

Människor i landsbygden nås inte av samma nivå för skydd mot olyckor som människor i tätort. Kommunens medborgare ska ha ”likvärdigt skydd” mot olyckor och detta projekt har för avsikt att bättre nå denna målsättning.

1.1 Bakgrund
Landsbygden har ett sämre skydd mot olyckor än tätorter då hel- och beredskapsstyrkor baseras i områden med högre befolkningstäthet. Utan mer förebyggande åtgärder samt möjliggörande av civilsamhällets förmåga till första insats så uppnås inte delar av Lagen om skydd mot olyckor.

милдеттери
Bättre skydd mot olyckor i landsbygd genom stöd till den enskilde.

1.2 Projektmål

  1. Utveckla ett koncept för skydd mot olyckor i landsbygd. Konceptet ska vila på vetskap om de flest generade olyckorna i landsbygd och åtgärder (rådgivning, information, tillsyn etc) för att minska och hantera dessa. Presentera koncept idén för Ledningsgrupp MRF senast oktober 2012.
  2. Söka kanaler därigenom utbildning och information kan drivas systematiskt, och genom dessa hitta individer som vill vara lokala ”trygghetspersoner” (överväg namnet för dessa personer). Antalet beroende på intresse och storlek på samhälle
  3. Under oktober-december 2012, genomföra piloter på konceptet i minst 3-5 samhällen i tätorter i landsbygd.
  4. Januari-februari 2013, utvärdera projektet och dess möjlighet att utveckla arbetet till en varaktig process för MRF samt hur FIP från kommunanställd personal kan komplettera skyddet mot olyckor. Utvärderingen ska även innefatta möjlighet till sms-larm eller liknande som kan skickas till ”trygghetspersoner” samt möjligheter att införa på flera orter efter överenskommna kravkriterier (exempelvis 30 min till insats från kommunal räddningstjänst). Arbetet sammanställs i rapport och presenteras för ledningsgruppen MRF senast februari 2013.

Таштап Жооп

Сиздин электрондук почта дареги, жарыяланган жок. Милдеттүү талаалар белгиленген *