Anundgårds och Vike motions-/skidspår

ANUNDGÅRDS MOTIONSSPÅR

Entusiaster från Schweiz, Anita och Sören Olofsson (med stuga i Holm), är ute och luftar skidorna i spåret. Max Wikholm, Mattias Sjöström och Niklas Wikholm (bakom kameran) håller på med uppröjningsarbetet efter snötyngda träd i början av skidsäsongen.

För den som vill ta en uppiggande skidtur eller en skön sommarpromenad finns två spår öppna året om. Ett kortare lättkuperat och elbelyst spår i Anundgård på 2,5 km. Därtill finns ett längre omväxlande spår på 8km (t.o.r.) från Anundgård till Österström, vilket ansluter det kortare. Lämpliga platser för start/mål med goda parkeringsmöjligheter är Holmvallen, Anundgårds Skola och Österströms Herrgård. Vintertid hålls spåren fortlöpande i gott skick när snömängden tillåter. Här till höger hittar du alltid aktuell spårstatus. Elbelysningen är automatiskt och hålls tänd fram till klockan 22:00.

Kontakt för upplysningar:
Kjelle Söderberg 070-647 96 28 (spårar)
Max Wikholm 070-669 44 52

Spårrapporter
Här på skispår.se kan du läsa och prenumerera på färska spårrapporter via e-post.

 

Holmvallens Spårkarta
(för större format – klicka här)

Mer information med kartor etc. hittar du på skidspår.se:
Skidspår.se/vasternorrland/sundsvall/holmvallen

.


 

VIKE MOTIONSSPÅR (skidspår och elljus sköts ej f.n.)

Vikestafetten, årligt skidarrangemang i Vike.

Spåret intill Vike skola anlades 1973 och Vikestafetten på bilden arrangerades årligen från mitten av 70-talet fram till år 2013. Främst var det eldsjälarna Holger Sahlin och Sven Söderberg som arrangerade tävlingarna genom Indals-Lidens SK.

Även i Vike finns ett 2,5 km skidspår känt för sina årliga stafettävlingar. Spåret är elbelyst och har start samt mål vid Vike skola. Där finns även en kortare slinga på 1 km.

Spåret har under många år skötts av Vike Ideella förening. Idag sköts dock inte spåret och belysningen är idag inte inkopplad. Fler engagerade och ideella krafter behövs som kan hjälpa till. Välkommen att höra av dig till föreningen om Du är intresserad att vara med hjälpa till med spåret och bidra till föreningsverksamheten.

Mer information med kartor etc. hittar du på skidspår.se: Skidspår.se/vasternorrland/sundsvall/vike
.


Vad blir skidvädret?
Detaljerad lokal väderleksprognos för Holm de närmsta dagarna ser du under väder.

Tillbaka till Turism/Fritid