Hjälp i hemmet

Det finns olika möjligheter att få hjälp med vardagen i hemmet för dig som är äldre eller har en funktionsnedsättning.

 • Anlita ”Fixar’n” för att undvika fallskador. Läs mer.
  Fixar’n är en person som kommer hem och hjälper dig som är äldre eller funktionsnedsatt. Tjänsten kostar ingenting. Ring 070-191 61 21.
  ”Att undvika fallolyckor i äldres hemmiljö”.
 • Hemsjukvård. Läs mer.
  Du kan till exempel få hjälp med: insulinbehandling, omläggning av sår, ögondroppar och medicindelning. Kontakt/information: Kommunens växel 060-19 10 00.
 • Hemtjänst. Läs mer.
  Hemtjänst är en stödinsats i form av service och personlig omvårdnad i hemmet. Du kan få hemtjänst för sådant du inte klarar av på egen hand. Från och med hösten 2012 är det valfrihet inom hemtjänsten.
  Handläggningsenhetens mottagningsgrupp: 060-19 25 50.
  Närmsta hemtjänstlokal, Liden: 0692-101 36.
 • Hushållsnära tjänster. Läs mer.
  Du kan välja ett privat företag som utför tjänsterna, ofta kallat ”hushållsnära tjänster”. För hushållsnära tjänster kan du göra skatteavdrag på halva arbetskostnaden. Beställ tjänsten direkt hos det privata företag du vill ha.
 • Mat levererad hem. Läs mer.
  Behöver du få maten levererad hem, hjälp med att laga till den eller kanske hjälp vid måltiden? Allt det kan du ansöka hos kommunen om. Leveranskostnad (2012) 250kr/mån.
 • Trygghetslarm och spisvakt. Läs mer.
  Ett trygghetslarm kan göra att det känns säkrare att vara i hemmet både natt och dag. Du kan snabbt få kontakt med personal alla tider på dygnet.
  Att ha en timer på spisen kan även minska oron att glömma plattorna på när du lagar mat. En sådan kan du få installerad utan biståndsprövning.

 

Mer information:
Kommunens hemsida för
hjälp i hemmet.

Kontakt:
Sundsvalls Kommun 060-19 10 00.