Demonstration av Holms nya hjärtstartare 15/5!

Varje år drabbas 10 000 personer av ett plötsligt hjärtstopp, endast 400 av dem räddas. Det viktigaste för att rädda livet är att hjärt- och lungräddning startas snarast. För att sedan ”få igång” hjärtat att pumpa för egen kraft krävs en hjärtstartare (defibrillator).

Närmsta hjärtstartare finns i Liden. Körtiden från Liden till Holm är ca 20 min om ambulansen är tillgänglig just då. På den tiden är utsikterna relativt små att hinna i tid. Efter det återkommande strulet med Lidenambulansens varande eller icke-varande tog Olle Frisk saken i egna händer ifjol och startade en insamling. Nu endast ett år senare är byns lokala hjärtstartare verklighet.

På tisdagen 15/5 19:00 arrangerar PRO Holm, assisterad av Thomas Åslin, demonstration och information av den nya hjärtstartaren på Församlingshemmet. PRO bjuder även på gratis fika!

Självklart vill HBU F/T passa på att gratulera till bedriften med det fina jobbet och tacka alla bidragsgivare för vad de tillfört Holmbygden.

Läs mer om i Olle Frisks iniativ i ST:s artikel från ifjol somras.
Läs här om hur hjärt och lungräddning går till eller se filmen nedan.

Vad tycker du om den nya hjärtstartaren i Holm? Välkommen att kommentera här.

2 svar på ”Demonstration av Holms nya hjärtstartare 15/5!

  1. Suveränt arbete för en livaktig Holmbygd som inte kan räkna med att få någon hjälp från det offentliga inom överskådlig/rimlig tid.
    Det kanske skulle informeras till alla som kan tänkas att använda detta livsgivande hjälpmedel var tillgängligheten finns 24 timmar om dygnet året om.
    Mycket bra jobbat Olle med övriga Holmbor.

  2. Vilket bra initiativ! Jag hoppas att många lär sig HUR den fungerar, men att den inte behöver användas <3 .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *